Μετάβαση στο περιεχόμενο

xbul

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. @cadman65: Κάποιο θέμα υπάρχει με το σύστημα αμοιβών, για΄τι κι εγώ προσπαθώ αλλά δεν...
  2. Πιστεύω, ότι πιο δόκιμο θα ήταν να οριστεί μέγιστη κατανάλωση ενέργειας ανά τ.μ. Τα Φ/Β δεν είναι η μοναδική λύση και η δέσμευση δεν μπορεί να είναι φωτογραφική. Από την άλλη, δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα η χρήση τους, άλλωστε ο αρχιτέκτονας πρέπει να δουλέψει κάτω από συγκεκριμένες δεσμεύσεις κα΄θε φορά ούτως ή άλλως (τεχνολογικές, νομικές ή άλλου είδους).
  3. Συμπληρώνω κι εγώ ότι στην Η' Θεσσαλονίκης, ουδέποτε μου σφράγισαν το ΦΕΜ.
  4. Γιατί δεν δοκιμάζεις το παρακάτω: Δηλώνεις τον εαυτό σου σαν επιβλέποντα και αφού εκδοθεί η άδεια και πριν αρχίσει η κατασκευή, παραιτείσαι και ορίζεται νέος επιβλέποντας. Όλα εν γνώσει και σε συνεννόηση με τον πελάτη.
  5. @ge liakos: η αρχιτεκτονική δεν είναι η εφαρμογή του ΓΟΚ και της νομοθεσίας γενικότερα. 5 χρόνια στη Σχολή, κάτι θα πρέπει να μάθαμε παραπάνω κι εμείς οι φουκαράδες (οι αρχιτέκτονες).
  6. xbul

    ΣΗΘ

    Πράγματι γι' αυτό μιλάμε. Προστίθεται επομένως η ισχύς στο σύνολο της εγκατεστημένης? Άρα, αν είναι έτσι αλλάζει κατηγορία η εγκατάσταση και απαιτείται ΜΠΕ και ΕΠΟ (που σε διαφορετική περίπτωση ίσως να έπαιρνε απαλλαγή)?
  7. Παρακαλώ τους συνάδελφους μηχανολόγους για λίγη βοήθεια στην παρακάτω μου απορία: Σε ένα βιομηχανικό κτίριο, η εγκατάσταση μονάδας ΣΗΘ προσαυξάνει αντίστοιχα την εγκατεστημένη ισχύ? Δηλαδή θεωρείται η ισχύς του ΣΗΘ ως παραγωγική και προστίθεται στην ισχύ του μηχανολογικού εξοπλισμού? Υπάρχει διαφορά αν η εγκατάσταση αφορά αυτοπαραγωγό ή είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο? Ελπίζω να εκφράστηκα σωστά και να καταλάβατε τι θέλω να πώ.
  8. Μήπως γνωρίζει κανείς το ειδικό βάρος των Ελλενίτ (φύλλα επικάλυψης kg/m2)?
  9. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένα υπόγειο δεν μπορεί να είναι χώρος κύριας χρήσης? Αν έχει τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά που πρέπει, ύψος κλπ.
  10. Στην εφορία πήγα γιατί ο ελεγκτής φοφορλογικών στην πολεοδομία ήθελε την απαλλαγή (από ΦΕΜ) ή την πληρωμή του ΦΕΜ.
  11. Συνέβη σήμερα στην εφορία: δεν απαλλάσομαι του ΦΕΜ, άσχετα αν απαλλάχθηκα από αμοιβή ("δεν μας νοιάζει τι κάνει το ΤΕΕ"). Στην φωτοτυπία της φορολογικής νομοθεσίας που μου έδωσαν (αφού έψαχναν πάρα πολύ ώρα για να βρούν τι ισχύει), αναφέρεται πως απαλλάσεται μόνο η περίπτωση ιδιοκατοίκησης. Οπότε αναγκάστηκα να καταθέσω προκαταβλητέο φόρο για μια αμοιβή που ποτέ δεν εισέπραξα.
  12. Έχω μια άδεια που λήγει το εννιάμηνο και η παράτασή του. Μου είπε συνάδελφος ότι όλοι οι υποβληθέντες φάκελοι πέρνουν αυτόματα παράταση ισχύος του πρωτοκόλλου μέχρι 27.10.2010 (λόγω του νόμου Σουφλιά ή κάτι τέτοιο). Γνωρίζει κανείς κάτι;
  13. Σε παρόμοια περίπτωση μου το μέτρησαν στη δόμηση. Με την υποκειμενική ερμηνεία από τον κατά περίπτωση ελεγκτή όμως, θα με ενδιέφερε τυχόν επεξηγηματική εγκύκλιος αν υπάρχει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.