Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενίσχυση pilotis με τοιχοπληρώσεις


 
alexaras

Recommended Posts

Kαλησπέρα .Ήθελα να ρωτήσω αν σε 3οροφο με pilotis ή γενικά σε κτίρια με pilotis αν κλείσουμε με χτίσιμο περιμετρικό πετυχαίνουμε ενίσχυση του κτιρίου?? Κατά την γνώμη μου χτιζοντάς το, αυξάνεται η δυσκαμψία του και πάυει να υπαρχει και μαλακός όροφος.Τι λέτε??? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Η απάντηση δε μπορεί να είναι μονοσήμαντη με ένα ναι ή ένα όχι.Αύξηση δυσκαμψίας χτίζοντας τα ανοίγματα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την στροφή του κτιρίου ή τη μεταβίβαση του μαλακού ορόφου σε υπερκείμενη στάθμη, ειδικά σε παλία κτίρια όπου για λόγους οικονομίας η διατομή των υποστυλωμάτων μειωνόταν καθ'ύψος.Επίσης αύξηση δυσκαμψίας επιφέρει μεγαλύτερα εντατικά μεγέθη στη θεμελίωση άρα μπορεί να μην επαρκεί η θεμελίωση.

Link to comment
Share on other sites

μπορεί δηλαδή να θεωρηθεί σαν ο ποιος οικονομικός τρόπος ενίσχυσης΄?Πρόκειται για μια περιπτωση στην οποία μου ζήτησαν την γνώμη μου για ότι πιο οικονομικό υπάρχει και αν με το χτίσιμο βελτιώνεται η κατάσταση .Κ γω πιστεύω πως αν δεν γίνει σωστή μελέτη δεν μπορούν να βγουν έτσι συμπερασματα.Απλά ήθελα να ξέρω αν βελτιωνεται η κατάσταση μιας και δεν υπάρχει η δυνατότητα για περαιτέρω ενισχύσεις.Σας ευχαριστώ πολύ γιατις απαντήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Για εμένα δεν είναι ενίσχυση το να χτίσεις τοίχους ανάμεσα από 2 κολώνες, είναι οφθαλμοστατικό ,μπακαλίστικο ,μπαλωμα το οποίο μπορεί να είναι και επικίνδυνο. Γιατί δεν απευθύνεσαι σε καποιον να κάνει μερικές προτάσεις και έλεγχο του φορέα.

Link to comment
Share on other sites

Όπως ανέφεραν και οι παραπάνω μπορεί να είναι ευεργετικό μπορεί και όχι, η απάντηση σίγουρα δεν είναι μονοσήμαντη. Η οικονομία της επέμβασης παίζει σημαντικό ρόλο στην απόφαση και αυτή είναι μια πολύ οικονομική προσέγγιση. Πλέον η προσομοίωση των τοίχων πλήρωσης είναι εφικτή και καλύπτεται από κανονισμούς. Με μια προηγμένη ανάλυση (nl static ή nl dynamic) μπορείς να έχεις μια ποιοτική εκτίμηση για συγκεκριμένο κτήριο.

Link to comment
Share on other sites

Συγγνώμη που θα το γράψω αυτό αλλά, εδώ έχουμε αμφιβολίες για το σκυρόδεμα και του βάζουμε συντελεστή ασφαλέιας γc=1,5 και το χάλυβα που είναι βιομηχανοποιημένο προϊόν γs=1,15, επίσης αυξάνουμε τα φορτία κατά 1,35 και 1,50 και μου λες ότι θα βγάλεις τα μάτια σου να κάνεις ανάλυση nl με σκοπό τι;

Έστω ότι το αποτέλεσμα είναι ευεγερτικό, το ερώτημα είναι ποιος θα φτιάξει τι; Με τί τούβλα, με τί προδιαγραφές τσιμεντοκονίας, ποσο καλό θα είναι το χτίσιμο, που θα πατήσει ο τοίχος, μόνό ή διπλό σενάζ και ένα σωρό ερωτήματα που δείχνουν την αβεβαιότητα μίας τέτοιου είδους επέμβαση.

Φιλικά.:P

 

Καλύτερα να υπολογιστούν δύσκαμπτοι μεταλλικοί χιαστοί σύνδεσμοι σε κάποια ανοίγματα.

Link to comment
Share on other sites

Και μια αφελής ερώτηση:

Χρειάζεται ενίσχυση το κτίριο ή η απορία είναι φιλολογική;

Και αν χρειάζεται ενίσχυση, αυτό το λέει κάποια μελέτη ή το λες διαισθαντικά;

Φιλικά

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.