Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 28 μηνών καταδικάσθηκε ο Μίνωας Κυριακού


kostassid

Recommended Posts

Ένα θα πω φίλος δικάσθηκε ερήμην γιατι δεν ειχε δίπλωμα για μηχανή και πλήρωσε για 2 μήνες ποινής 1500 ευρώ 25 ευρώ/μέρα και ο Μίνος 5 ευρώ / μέρα για τρελές μη αναστρέψιμες παρανομίες !!ΤΡΑΓΙΚΟ!!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 35
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Οι λαοί έχουν τις κυβερνήσεις που τους αξίζουν.

Επιπλέον ανάλογοι με την ποιότητα των κυβερνήσεων είναι και οι νόμοι που ψηφίζουν.

Την στιγμή που εμείς εδώ έχουμε ως αποτρεπτική ποινή για την αυθαίρετη δόμηση την κατεδάφιση (δηλ. χ.ψ.α) στην Ισπανία (χώρα με ανάλογα προβλήματα) η αντίστοιχη ποινή είναι η δήμευση από το κράτος της ακίνητης περιουσίας στην οποία ανήκουν τα αυθαίρετα κτίσματα!

Link to comment
Share on other sites

Παντως οσοι εχουν δει αυτην την κατασκευη του Κυριακου απο κοντα (την εχω δει γιατι δουλευω στην περιοχη τον τελευταιο χρονο) θα παθουν ΣΟΚ! Οι φωτογραφιες δεν μπορουν να αποδοσουν το μεγεθος της παρεμβασης.

 

Βεβαια ολα αυτα δεν θα μπορουσαν να γινουν χωρις την συνεργεια δημοσιων λειτουργων, κατα κυριο λογο της πολεοδομιας και του Λιμενικου Σωματος. Γνωριζω απο ντοπιους παραγοντες, οτι επειδη στην περιοχη κανει ελεγχους και το Λιμεναρχειο της Υδρας, ο Λιμεναρχης του Πορτο Χελιου κραταγε τσιλιες, μην τυχον και πλευσει κοντα σκαφος της Υδρας και δει τις λιθοριπες κλπ κλπ.

 

Δηλαδη μιλαμε για μια γενικοτερη σαπιλα, δημοσιων λειτουργων που πλουτισαν εις βαρος της υπηρεσιας τους, εις βαρος του φυσικου περιβαλλοντος και φυσικα εις βαρος της νομιμοτητος. Αλλα βεβαια για να γινουν αυτα, ο Κυριακου και ο καθε Κυριακου κοιταει να τους εχει ολους χορτατους, λαδωνει και πληρωνει τους παντες για να την βρει απο πουθενα. Αρα λοιπον μην κατακεραυνωνουμε μονο τον Κυριακου.

 

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ, τι εχουμε να πουμε για το ηθικο κομματι που αφορα εμας τους μηχανικους??? Για τους μηχανικους που συνεταξαν μελετες για παρανομες κατασκευες, λιθοριπες, προβλητες κλπ, πισινες σε αιγιαλο? Τι εχουμε να πουμε για το ηθικο κομματι των μηχανικων που εκαναν επιβλεψη σε παρανομες κατασκευες? Το ΤΕΕ θα αναζητησει και θα διωξει πειθαρχικα αυτους που με τον εναν `η αλλο τροπο συμμετειχαν σε παρανομες δραστηριοτητες?

 

Προκυπτει θεμα ηθικης ταξεως ΚΑΙ για τους συναδελφους, και μαλιστα φυσικης συνεργειας κατα την γνωμη μου. Τι πιστευετε?

Link to comment
Share on other sites

Εμένα δεν με ενδιαφέρουν αυτά. Εγώ θέλω να παρθούν κεφάλια. Και να ξεκινήσουμε από την δικαιοσύνη που είναι τόσο σάπια, που ίσως καταρρεύσει κάποια στιγμή και η Γαία.

Link to comment
Share on other sites

Pappos,

αν ρωτησεις 100 ατομα στον δρομο "Τι γνωμη εχετε για τους δικηγορους?", οι 90 στους 100 θα σου πουν λαμογια, απατεωνες, ψευτες.

Εκει θελουμε να καταληξουμε και εμεις? Οταν ο κοσμος βλεπει τις παρανομιες του Κυριακου και του καθε Κυριακου, λεει απατεωνες μηχανικοι, διευθυντες πολεοδομιας (μηχανικοι ειναι και αυτοι μην ξεχνιομαστε) κλπ. Αν θελουμε να μας σεβεται ο κοσμος, και να μην μας φτυνει, τοτε πρεπει να μας ενδιαφερουν ΚΑΙ αυτα!

 

Ας παει το ΤΕΕ να βρει ποιοι ειχαν επιβλεψη σε αυτες τις αδειες. Ποιοι εκαναν επιβλεψη στις εργασιες. Ποιοι συνεταξαν μελετες. Ποιοι εργολαβοι μπαζωσαν την θαλασσα.

 

Το ΤΕΕ δεν εχει μοναδικο ρολο τα επαγγελματικα δικαιωματα και τις ελαχιστες αμοιβες. Οφειλει να προστατεψει το κυρος των μηχανικων και να ζητα την εφαρμογη κωδικα δεοντολογιας απο τα μελη του. Αλλιως να μην λεγεται επιστημονικος φορεας, αλλα συνδικαλιστικος.

Link to comment
Share on other sites

και πάλι οχι απλά συμφωνώ ,αλλα προσαυξάνω κατα +10000 τα γραφόμενα του agrafiot.δηλαδή δεν προσαυξανω απλώς.

το θεωρω ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ. το ΤΕΕ δυστυχώς σε πολλα αναλογα θεματα εθελοτυφλεί πολυ ΥΠΟΠΤΑ

Link to comment
Share on other sites

Κατ'αρχήν συμφωνώ με τις τοποθετήσεις howard_roark, MAKAP και BAS.

 

Το δικαστήριο αφορούσε το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, οπού οι ποινές είναι προκαθορισμένες και ανεξάρτητες του εισοδήματος του καταδικασθέντα.

Απο εκεί και πέρα υπάρχει το Αστικό.

Ας κάνει αγωγή ο Δήμος, η Νομαρχία, η Περιφέρεια, το ΥΠΕΚΑ, και ας ζητήσουν απο τον Κυριακού εκατομμύρια για την βλάβη που προξένησε στο περιβάλλον με τις παρανομίες του. Εκεί τα πρόστιμα είναι ανάλογα της οικονομικής επιφάνειας του καταδικασθέντα, και η καταδίκη είναι σίγουρη, γιατί προηγήθηκε το ποινικό.

Έχουν τα κότσια;

 

Δεύτερον, και αυτό που αναφέρει ο agrafiot είναι σωστό. Ας αρχίσει το ΤΕΕ να κυνηγάει με πειθαρχικούς ελέγχους όσους εμπλέκονται σε αποδεδειγμένες υποθέσεις αυθαιρεσιών. Να γίνει πιό δύσκολο να βρεθούν μηχανικοί πρόθυμοι να παρανομήσουν.

Link to comment
Share on other sites

Ας κάνει αγωγή ο Δήμος, η Νομαρχία, η Περιφέρεια, το ΥΠΕΚΑ, και ας ζητήσουν απο τον Κυριακού εκατομμύρια για την βλάβη που προξένησε στο περιβάλλον με τις παρανομίες του.

 

Μήπως κατέβηκα από τον Άρη και δεν έχω επαφή με την πραγματικότητα ???

 

Δεν είναι εκεί το πρόβλημα κύριοι. Και φυσικά θα λέει ο κόσμος απατεώνες μηχανικοί όταν δεν λειτουργεί η δικαιοσύνη όπως πρέπει. Από την στιγμή που επικρατεί στο Ελλαδιστάν το παραδικαστικό ο κόσμος θα περνάει για απατεώνες τους μηχανικούς.

 

Από την στιγμή που δεν υπάρχει κράτος δικαίου ο καθένας ανάλογα την ισχύ που έχει κάνει ότι θέλει.

 

Δεν υπάρχει δικαιοσύνη στο Ελλαδιστάν. Δηλαδή πόσο δύσκολο είναι αυτό για να το καταλάβετε ???

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει δικαιοσύνη στο Ελλαδιστάν
. Φυσικά και το γνωρίζουμε.και το θέμα εχει παρα πολλλες διαστάσεις.
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.