Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 28 μηνών καταδικάσθηκε ο Μίνωας Κυριακού


kostassid

Recommended Posts

Σε εξαγοράσιμη ποινή 28 μηνών καταδικάστηκε χθες από το Εφετείο Nαυπλίου ο ιδιοκτήτης του ομίλου ΑΝΤ1 και πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Μίνωας Κυριακού. Η καταδίκη αφορά πλημελημματικές κατηγορίες για πολεοδομικές παραβάσεις στην περιοχή του Αγίου Αιμιλιανού. Η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα, ενώ η σχετική απόφαση, που καθαρογράφεται, δεν είναι αμετάκλητη.

 

Εν τω μεταξύ, στον κ. Κυριακού επεδόθη κλητήριο θέσπισμα με το οποίο παραπέμπεται να δικαστεί για επιπλέον πλημελημματικές κατηγορίες για τη χρονίζουσα υπόθεση της καταπάτησης αιγιαλού στην ίδια περιοχή. Οι κατηγορίες αφορούν «ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς βεβαίωσης». Ως «φυσικός αυτουργός» φέρεται ο λιμενάρχης της περιοχής, ο οποίος, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, βεβαίωσε για τη νομιμότητα των πολεοδομικών εργασιών. Οπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, ο κ. Μίνωας Κυριακού είχε κατασκευάσει χωρίς άδεια προβλήτα και είχε μπαζώσει την ακτή με τσιμέντο. Δηλαδή οι καταδίκες και οι διώξεις αφορούν τόσο πολεοδομικές παραβάσεις όσο και παραβάσεις του νόμου περί αιγιαλού και σχετίζονται με κτίσματα στην περιοχή Ερμιονίδα, στη θέση Μετόχι Αγίου Αιμιλιανού στο Πόρτο Χέλι.

 

Σε πρώτο βαθμό, τον Φεβρουάριο 2007, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου είχε επιβάλει στον κ. Κυριακού ποινή φυλάκισης 4 ετών για τα αδικήματα που αφορούσαν την καταπάτηση αιγιαλού. Καταδικάστηκε ερήμην, ενώ το δικαστήριο έκρινε ότι η ποινή του δεν πρέπει να μετατραπεί, αλλά ούτε και η έφεσή του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.Μετά την έφεση που είχε υποβάλει και μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης σε δεύτερο βαθμό, είχε επιβληθεί στον κ. Κυριακού χρηματική εγγύηση 100.000 ευρώ ως περιοριστικός όρος.

 

Στην πρωτόδικη απόφαση, ο εισαγγελέας είχε διατάξει να διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα για να καταλογιστούν ευθύνες στις αρμόδιες υπηρεσίες (τοπικό γραφείο πολεοδομίας, αστυνομία, περιφέρεια κ.λπ.) για τη μη εκτέλεση του πρωτοκόλλου κατεδάφισης και διοικητικής αποβολής, που έχει εκδοθεί.

 

πηγή

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 35
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μέχρι τα δικαστήρια φτάνουν, για τα μάτια του κόσμου. Μετά πως καταφέρνουν και αθωώνονται με τους νομικούς παράγοντες να πλουτίζουν με μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, δε ξέρω. Και ο απλός πολίτης, φυσικά, που δεν έχει να λαδώσει, μπαίνει φυλακή για ψιλοποσά και ψευτοπαραβάσεις...

Link to comment
Share on other sites

κανείς δεν ξεφεύγει απ την τσιμπίδα του νόμου!!!(εδώ γελάμε)

με 5 ευρώ την ημέρα του κάνανε τα μούτρα κρέας...

Link to comment
Share on other sites

ασε δεν πειραζει, καλα ειναι το 5ευρω ανα ημερα γιατι μετραει και για πλουσιους και φτωχους και οταν τρωνε οι φτωχοι καρπαζιες, με 5 ευρω κουτσα στραβα μενουν απεξω, ενω αν το πανε 100 ευρω τη μερα, ο Κυριακου παλι εξω θα ειναι και ολοι οι κακομοιρηδες θα ειναι σιγουρα μεσα.

Link to comment
Share on other sites

η απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί ντροπή για το κύρος της δικαιοσύνης.Τι τεράστιο ποσό τα 5 ευρώ ημερησίως χ 30 ημέρες = 150 € / μηνιαίως χ 28 μήνες= 4200 € / το χρόνο !!!

Link to comment
Share on other sites

Αποδεικνύεται περίτρανα τα περί ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ (μην αλλάξετε το μέγεθος της γραμματοσειράς) που έλεγα, λέω και θα λέω. Αποδεικνύει περίτρανα τα κακοποιά στοιχεία (δικαστές, εισαγγελείς) της δήθεν Ελληνικής δικαιοσύνης και κράτους δικαίου.

 

Αποδεικνύει ότι όχι μόνο υπάρχει παραδικαστικό, αλλά πρέπει πρώτα να γίνουν δίκες για τα δικαστάκια, να μπουν φυλακή και μετά να χτιστεί όλη η δικαιοσύνη από την αρχή.

 

Η σαπίλα που υπάρχει στους δικαστικούς κόλπους είναι τόσο βρώμικη που οι ίδιοι έχουν γίνει παράσιτα και μικρόβια για να μπορούν να την αντέχουν.

Link to comment
Share on other sites

μου κανει εντυπωση η ευκολια που λαικιζετε ολοι, παροτι ειστε επιστημονες, χωρις να εχετε προφανως γνωση επι των δικαστικων.

 

και οι ποινες για καθε αδικημα και η τιμη ημερας για εξαγορα ποινων ειναι ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ και υπαγορευονται απο τη σχετικη νομοθεσια. Δεν κανουν του κεφαλιου τους οι δικαστες σε αυτες τις περιπτωσεις.

 

Αφου βγηκε ενοχος (που αυτο ειναι η ειδηση οπως σωστα σχολιαζει ο achille) θα φαει 4 χρονια γιατι αυτο λεει ο νομος για το αδικημα στο οποιο υπεπεσε. Ή μηπως θελατε σοβαρα, εσεις που ειστε μηχανικοι, οι ποινες για πολεοδομικες παραβασεις να ειναι 10 και 15 χρονια? Δεν καταλαβαινω τα σχολια σας φιλοι μου. Και αυτο που ηταν στην διακριτικη ευχερεια των δικαστων, δηλαδη η εφεση να εχει ανασταλτικο χαρακτηρα, του το αρνηθηκαν.

 

Οσο για το ποσο, σας ξαναλεω, καλυτερα χαμηλο γιατι οι περισσοτεροι που καταδικαζονται ειναι τοσο φτωχοι που ουτε τα 5 ευρω δεν εχουν να δωσουν και πανε μεσα. Και αν αλλαξει αυριο δεν θα αλλαξει για τον Κυριακου αλλα για ολους.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.