Μετάβαση στο περιεχόμενο

jimjimre

Members
  • Περιεχόμενα

    120
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by jimjimre

  1. το λες και το ξαναλές..άστο αφού δεν έχεις δίκιο. Το να λες ότι έκανα λογισμό πολλών μεταβλητών και διαφορικές εξισώσεις έχει μεγάλη διαφορά σε επίπεδο δυσκολίας ασκήσεων και ποσότητας ύλης απο σχολή σε σχολή... φυσικά και αξίζει να περάσεις πολυτεχνείο. Περισσότερα δικαιώματα και κύρος. Απλά πράγματα. Απο κει και πέρα αν μπορείς να συνδυάσεις με δουλειά τις σπουδές σου ακόμα καλύτερα, η εμπειρία είναι σημαντική παντού πλέον με τις λιγοστές προσλήψεις που γίνονται.
  2. κύριε Ροδόπουλε , εντάξει... μην λέμε ότι δεν έχει πολιτική το ΤΕΕ γιατί καταντάει κάπως αστείο.. εννοείται οτι έχει πολιτική και το θέμα είναι αν συμφωνούμε ή όχι με αυτήν. Το ΤΕΕ είναι παντοδύναμο και το γνωρίζουμε όλοι αυτό...
  3. συνεργείο μπορείς να ανοίξεις , την δουλειά την ξέρεις? στις μελέτες θα μπεις δύσκολα, στον σχεδιασμό με υπολογιστή πιο εύκολα, σαν ελεύθερος επαγγελματίας θες κάποια χρόνια για να έχεις κάποια αξιοπρεπή υπογραφή απο την κτήση του πτυχίου(νομίζω 3). Στην επίβλεψη συνεργείων για βιομηχανίες ή γενικά εταιρίες μπορεί να μπεις αλλά παίζει αρχικά να βάλεις και εσύ ένα χεράκι( όχι απαραίτητα).
  4. δεν έχει σχέση ο βαθμός του α.τ.ε.ι με τις κατατακτήριες, με εξετάσεις γίνεται σε 3 μαθήματα, παρόλα αυτά, ένα καλό βαθμό να βγάλει στο α.τ.ε.ι γιατί δεν ξέρεις αν θα μπορέσει να περάσει με κατατακτήριες και να αναγκαστεί να στραφεί σε μεταπτυχιακά ή έξω που ο βαθμός μετράει
  5. maraki17 δεν είναι μόνο οι πανελλήνιες αλλά και το επίπεδο σπουδών μέσα στην σχολή που διαφέρει. Η δυσκολία σε ένα πολυτεχνείο όπως και να το κάνουμε είναι μεγαλύτερη, αλλού σε μεγαλύτερο και αλλού σε μικρότερο βαθμό, επιπλέον υπάρχει και 1 παραπάνω έτος. Τώρα αυτά που λες για τα μιάσματα δεν νομίζω ότι τα λέει κανένας σοβαρά και παράλληλα να είναι σοβαρός, είπαμε ότι και οι απόφοιτοι α.τ.ε.ι μπορούν να πάνε καλά στην επαγγελματική τους ζωή
  6. jim atlas τα έχεις μπλέξει τα πράγματα,α.τ.ε.ι-πολυτεχνείο είναι η σωστή σειρά, ανήκουν τριτοβάθμια εκπαίδευση και δεν έχουν σχέση με ι.ε.κ. όσον αφορά το σεμινάριο, δεν είναι πτυχίο πληρώνεις, σου μαθαίνουν κάποια πράγματα πάνω σε ένα θέμα και τέλος, δεν παίρνεις επαγγελματικά δικαιώματα από αυτό.
  7. επιπλέον αν είσαι άνεργος, το βάζεις και στο βιογραφικό σου..
  8. :) φίλε με το ι.ι.ε.κ ο κόσμος καίγεται. Κανένας δεν έχει άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, Εκτός αν πας για δάσκαλος,πριν κορεστεί και αυτός ο κλάδος.
  9. η κατάργηση των τ.ε.ι με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Το έχω πει και παραπάνω ότι δεν έχει νόημα η ύπαρξη μηχανικών 2 ταχυτήτων σε θέμα γνώσεων και σπουδών.Μπλέκονται τα πράγματα έτσι.
  10. και άμα ξέρει και από χαμαλοδουλειές γιατί να μην κάνει και αυτές , μετά τη στατική μελέτη και να υπογράφει ? επίσης άμα είναι και ιδιοκτήτης μπορεί να πληρώνει και τον εαυτό του 3 μισθούς. Έκαστος στο είδος του. Ο υπομηχανικός ελέγχει τους τεχνίτες και μηχανικός τους υπομηχανικούς, απλά πράγματα. Ειδικά σε μεγάλες επιχειρήσεις αυτή είναι η ιεραρχία, η οποία υπάρχει και τώρα(αει-τει-κοκ). Θες να είσαι υπομηχανικός που να υπογράφει?τότε τι τον θες τον ελεγκτή από πάνω σου?
  11. τα τελ και ιεκ βρίσκονται σε επίπεδο υπομηχανικού? δεν νομίζω. Αυτό που ρώτησα είναι με βάση ποια ανάγκη υπήρχε αυτή η εξέλιξη στα τ.ε.ι αφού προφανώς οι ανάγκες σε μηχανικούς καλύπτονταν από τους απόφοιτους πολυτεχνείου. Ψηφοθηρική την θεωρώ αυτήν την εξέλιξη και τίποτα άλλο, όχι πως έχει καμία σημασία τώρα, απλά μου κάνουν εντύπωση αυτές οι "ώριμες" και μετά "σκέψεως" πολιτικές αποφάσεις. choutos, αν δεν εποπτεύει ο τεχνικός σύμβουλος του κράτους αυτές τις εξετάσεις ποιος θα το κάνει? το υπουργείο παιδείας? είναι μία άποψη και αυτή.
  12. ένα ερώτημα: με ποιο σκεπτικό αποφασίστηκε τα τ.ε.ι να γίνουν ανώτατα? και το κενό που άφησαν όσον αφορά την ανώτερη εκπαίδευση (υπομηχανικοί κ.τ.λ) πως θα καλυφθεί? αν όλοι μπορούν φτάνουν στο ανώτερο σκαλί της τεχνικής ιεραρχίας την δουλειά ανάμεσα στον τεχνίτη και τον μηχανικό ποιος θα την κάνει? συνεχίζω να μην βλέπω την χρησιμότητα των τ.ε.ι σαν α.τ.ε.ι. Εντάξει θα μου πείτε ότι έγινε έγινε, αλλά υπήρξε καμία ανάγκη για την ανωτατοποίηση των τ.ε.ι? ήταν ψηφοθηρικό δώρο προς μία ομάδα πτυχιούχων ή νόμιζαν ότι είχαμε ανάγκη από περισσότερους μηχανικούς?
  13. συνάδελφε apostol, μην πέφτεις από τα σύννεφα κιόλας. Σε περιφερειακά τ.ε.ι η κατάσταση δεν είναι και ότι καλύτερο. Στο τ.ε.ι Πειραιά που ήμουνα εγώ δεν ήταν τόσο χάλια όσο αναφέρει ο daron αλλά γενικότερα "εκπτώσεις" ως ένα βαθμό γίνονταν και εκεί. Οσο για τις μελέτες που θα υπογράφουν οι "κακοί" απόφοιτοι, να σου πω την αλήθεια δεν νομίζω οτι μετά το πτυχίο οι συγκεκριμένοι θα διαπρέψουν σε οτιδήποτε έχει σχέση με μελέτη..οι περισσότεροι από αυτούς θα πάρουν άλλες κατευθύνσεις (άλλα επαγγέλματα). Αυτό το νόημα πρέπει να έχουν οι εξετάσεις μετά το πτυχίο / δίπλωμα πριν ξεκινήσεις ένα επάγγελμα.. το φιλτράρισμα των άσχετων.
  14. έχει νόημα όμως τριτοβάθμια εκπαίδευση 2 ταχυτήτων? αυτό το τ.ε. -π.ε κατά τη γνώμη μου δεν έχει νόημα. Ή βγάζεις πανεπιστήμιο ή βγάζεις τεχνική σχολή. Κοινώς είναι μπάχαλο η κατάσταση.
  15. τυπικά αλλά όχι ουσιαστικά. Εσείς οι ίδιοι προτρέπετε τους νέους στα κολλέγια λόγω επαγγελματικών δικαιωμάτων και με τι ξεκινάς? με το πτυχίο σου, το οποίο είναι ενδεικτικό για το τι έκανες όλα αυτά τα χρόνια του λυκείου και των σπουδών σου..και βέβαια γίνεσαι πιο ανταγωνιστικός.
  16. σωστά είναι αυτά που λέει ο grtopo ,(αν και δεν με εκφράζει το "ο θανατός σου η ζωή μου") Κακά τα ψέματα τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών είναι λίγο μπάχαλο, όταν υπερκαλύπτονται ειδικότητες ταυτόχρονα είναι σαν να ακυρώνονται. Τώρα βέβαια οι πολιτικοί μηχανικοί θα διαφωνήσουν γιατί έχουν συμφέρον να το κάνουν. Τέλος πάντων , Ελλάς το μεγαλείο σου.
  17. δεν αναφερόμουν στον δείκτη i.q αν και αυτός είναι ενδεικτικός κάποιας αφαιρετικής , αριθμητικής και γλωσσικής ικανότητας. Εγώ μιλάω για το απλό θέμα του χρόνου (και βάθους) κατανόησης κάποιων εννοιών μεταξύ των ανθρώπων. Αν ο μαθητής του 17 διαβάζει το ίδιο με τον μαθητή του 19 και παρόλα αυτά δεν καταφέρνει να έχει καλύτερες επιδόσεις τότε αυτό εμένα μου λέει ότι τα καταφέρνει λιγάκι χειρότερα στο αντικείμενο αυτό απο τον άλλον. Τώρα αν αυτό έχει να κάνει με τις ικανότητες που γεννήθηκε ή με το πως διαμορφώθηκε το μυαλό του στα παιδικά του χρόνια (γιατί παίζει ρόλο και αυτό) είναι πλέον άνευ σημασίας γιατί δεν αλλάζει κάτι. cna έτυχε να συνεργαστώ με έναν ηλεκτρολόγο (τεχνίτη) ο οποίος τώρα έχει κάνει τεράστια περιουσία χτίζοντας και πουλώντας πολυκατοικίες..ο τύπος είναι "πανέξυπνος" σαν επιχειρηματίας και επαγγελματίας αλλά σκράπας σε μαθηματικές έννοιες και οτιδήποτε έχει σχέση με σύμβολα κ.τ.λ . Προφανώς δεν μιλάω για αυτό το είδος "εξυπνάδας" αν και θα ήθελα να το έχω... ο άνθρωπος έχει σαν είδος πολλές πλευρές και ικανότητες από τις οποίες στο σχολείο κακώς εξετάζεται μόνο ένα μικρό μέρος.Αλλά από την άλλη μεριά πως θα εντάξεις σε ένα πρόγραμμα σχολείου με την ίδια βαρύτητα όλες αυτές τις κατευθύνσεις?
  18. αφού μπήκε άξιζε και τώρα θα έχει μάθει και πολλά στους υπολογιστές. νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε από τις εμπειρίες μας στο σχολείο και στη δουλειά ότι δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια ικανότητα να επεξεργάζονται και να αφομοιώνουν γνώσεις. Αυτό είναι η εξυπνάδα των μαθημάτων όπως ανέφερα. Το διαχωρίζω απο άλλα είδη εξυπνάδας ( που μπορούν να κάνουν έναν άνθρωπο το ίδιο επιτυχημένο) γιατί είναι εκτός θέματος.( συναισθηματική,κοινωνική, σωματική νοημοσύνη κ.τ.λ) συγνώμη για το διπλό ποστ.
  19. οι άξιοι και εργατικοί είτε με την πρώτη είτε με τη δεύτερη κ.ο.κ θα περάσουν σε ένα καλό πανεπιστήμιο της επιλογής τους , όσοι δεν περνάνε είναι συνήθως ή λιγότερο έξυπνοι στα μαθήματα που δίνουν η λιγότερο εργατικοί.Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι είχαν λεφτά και για φροντιστήριο ..αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.Τώρα αν κάποιοι πηγαίνουν σε ολυμπιάδες πληροφορικής και δεν διαβάζουν τα μαθήματα των πανελληνίων είναι επίσης άλλο θέμα..ας διάβαζε. Εγώ σε περίοδο πανελληνίων γούσταρα να διαβάζω σχετικιστική κβαντομηχανική και διαφορική γεωμετρία (ότι καταλάβαινα τέλος πάντων) και τίποτε άλλο γιαυτό και στις πανελλήνιες έγραψα 13 μαθηματικά και 14 φυσική.. ας πρόσεχα. Οι πανελλήνιες είναι αντικειμενικές μόνο στα μαθήματα που εξετάζουν τους μαθητές και είναι και αυτό ένα μέτρο σύγκρισης των ικανοτήτων τους, αφού εξετάζονται στα ίδια θέματα.
  20. τι δεν καταλαβαίνεις ακριβώς? οι μηχανικοί τ.ε είναι μηχανικοί αλλά δεν είναι π.ε , επομένως και 100 μεταπτυχιακά να κάνεις το βασικό σου πτυχίο είναι τ.ε , άρα έχεις και διαφορετικό υπόβαθρο και πρόσβαση σε άλλα μεταπτυχιακά ως επί των πλείστων. Τώρα αν το θεωρείς αυτό υποβιβασμό μάλλον προσωπικό σου πρόβλημα είναι και δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.
  21. καλά βρε παιδιά , πιστεύετε πραγματικά ότι λειτουργεί τίποτα καλά στην Ελλάδα για να λειτουργήσει και η εκπαίδευση? Το θεωρώ τελείως άτοπο να συγκρίνει κάποιος το ρημαγμένο από κάθε άποψη εκπαιδευτικό μας σύστημα του οποίου οι γνώσεις βασίζονται κατά κύριο λόγο στο "φιλότιμο" ενίοτε του φοιτητή παρά στην οργάνωση της γνώσης που προσφέρει η ίδια σχολή, με το σύστημα είτε της Φινλανδίας , είτε της Γερμανίας κ.α πιθανώς χωρών που δεν γνωρίζω . Εγώ προσωπικά αν είχα τα χρήματα όταν μπορούσα θα είχα φύγει από χρόνια. ..και μην ακούω για τους Έλληνες της διασποράς που διαπρέπουν εκτός Ελλάδας, γιατί αυτοί εξαίρεση αποτελούν και όταν τελικά διαπρέπουν δεν το χρωστάνε στη σχολή που τελείωσαν εδώ αλλά στον εαυτό τους και στο περιβάλλον( ακαδημαϊκό και εργασιακό) που βρήκαν στο εξωτερικό.
  22. αν πας με πανελλήνιες θα βρεθείς σε αυτήν την θέση και δεν θα μπορείς να κάνεις και τίποτα.
  23. εννοείται ναι.αλλιώς δεν θα υπήρχε σαν ειδικότητα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.