Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απόσταση ξενοδοχείου από κτηνοτροφική μονάδα


Recommended Posts

Στην Υ1β/2000/1995 (ΦΕΚ 343/1995) στο αρθρο 2, στον πινακα 1 αναφέρονται οι αποστάσεις απο υφισταμενες χρησεις μιας κτηνοτροφικής μονάδας με βάση τα ισοδύναμα της μονάδας.

 

Στο ΦΕΚ 580, που είναι ο κωδικας πολεοδομικης νομοθεσίας και εχει ημερομηνία εκδοσης 27/07/1999 στο άρθρο 193 στον ίδιο πίνακα υπάρχει η αναφορά ότι οι αποστάσεις ισχύουν για ξενοδοχεία ανω των 50 κλινών.Το αρθρο του κώδικα είναι βασισμένο σε παλιότερη νομοθεσία (83840/3591/12.12.86/5.2.1987 και ΑΙβ/8181/3.9.1986/5.2.1987)

 

Τελικά ο διαχωρισμός για τις αποστάσεις ξενοδοχείων με βάση τις κλίνες ισχύει όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ 580/1999 ή δεν ισχύει αν λάβω υπόψη το ΦΕΚ 343/1995 στο οποίο δεν αναφέρεται αυτός ο διαχωρισμός αλλά είναι παλιοτερο από τον κώδικα; Αν γνωρίζει κάποιος ας βοηθήσει.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή ο κώδικας είναι απλώς κωδικοποίηση της υπάρχουσας νομοθεσίας και όχι νέα νομοθετική ρύθμιση κατισχύει των επιμέρους διαταγμάτων και υπουργικών αποφάσεων. Επομένως χρησιμοποιείς το ΦΕΚ του 1995 και αν αντιδράσουν οι υπάλληλοι χρησιμοποιείς την ως άνω αιτιολόγηση.

Link to comment
Share on other sites

Παρολα αυτα δεν καταλαβαίνω πως ο κώδικας που εχει λάβει υπόψη του όσα ισχυαν μέχρι το 1997, δεν συμβαδιζει με την νομοθεσία του 1995. Τον αυγουστο ξεκινώντας την μελέτη πήγα στην πολεοδομία μου είπαν οτι ισχυει το γεγονόνος οτι οι αποστάσεις αφορουν ξενοδοχεία ανω των 50 κλινών, ενέκριναν το τοπογραφικό και συνέχισα τις διαδικασίες. Το θεμα είναι ότι η μελέτη ελέγχθηκε απο το ΠΕΧΩ (όταν ζητησαν διευκρινήσεις για το συγκεκρινμένο θέμα και τους έδειξα τις νομοθεσίες και μου ειπαν ειμαι εντάξει) και τώρα ειμαι στο στάδιο έγκρισης περιβαλλοντικών όρων από Νομαρχια (Δ/νση Γεωργίας) Σημειωτέον οτι εγώ μιλάω για μελέτη νεου Ξενοδοχείου και με βαση όσα με διαβεβαιωσαν οι προηγουμενες υπηρεσίες οι αποστάσεις των πινάκων ισχύουν για 50 κλινες και ανω.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε αν διαβάσεις τον 3316/05 (Κωδικοποίηση Δημοσίων Έργων) αναφέρει ότι υπάρχει περίπτωση κατά την σύνταξή του να μην έχουν ληφθεί υπόψη ΠΔ και ΥΑ από αμέλεια. Αναφέρει δε ρητώς ότι σε περίπτωση που ο κώδικας αντικρούει σε ΠΔ που βρίσκεται σε ισχύ κατισχύει αυτού. Τα ίδια ισχύουν και για τον κώδικα πολεοδομικής νομοθεσίας και για κάθε άλλον κώδικα. Πιθανώς να μην συμπεριλήφθηκε η ΥΑ του 1995 από αμέλεια.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Mου ανατέθηκε η εκδοση για αδεια ίδρυσης και λειτουργιας κτηνοτροφικής μονάδας.Στην περιοχή υπάρχει ενα αυλάκι το οποιο προστατευεται απο την αρχαιολογια.Ξέρει κανεις σε ποιο φεκ αναφέρει τις ελαχιστες αποστάσεις ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.