Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενεργητική πυροπροστασία σε βιοτεχνία (μόνο μία δεξαμενή καυσίμου)


Recommended Posts

Εχω μια μικρη βιοτεχνια (του ν.3325/2005) που απαλλασεται απο την υποχρεωση για μελετη ενεργητικης πυροπροστασιας. Ομως εχει δεξαμενη πετρελαιου (1μ2) για λειτουργικες της αναγκες, και συμφωνα με το Φ15/οικ. 1589/104 πρεπει να συνταξω (αν ερμηνευω σωστα) μελετη πυροπροστασιας μονο για το χωρο καυσιμου.

 

Σε αυτη την περιπτωση οντως πρεπει να συνταξω μελετη μονο για το χωρο της δεξαμενης καυσιμου; Ποιο εντυπο θα χρησιμοποιήσω;

Link to comment
Share on other sites

Σε αντίστοιχη περίπτωση που με προβλημάτισε , παλαιότερα, υπέβαλα ολοκληρωμένη μελέτη με την ΚΥΑ 1589 , για το κτήριο συνολικά , αιτιολογώντας το και με μια έκθεση. Βέβαια εγώ είχα δεξαμενή υγραερίου και το έκανα αυτό. Τώρα , εσύ για μια δεξαμενή πετρελαίου , 1m3 , δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να το κάνεις αυτό. Μια ερώτηση στην τοπική Π.Υ. θα το ξεδιαλύνει.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 2 έτσι πρέπει.

Νομίζω όμως ότι στις γενικές ρυθμίσεις, κεφάλαιο Γ', παράγραφος 5, αναφέρει ότι δεξαμενές μέχρι 5 m3 τοποθετούνται οπουδήποτε με μόνη απαίτηση την ύπαρξη λεκάνης ασφαλείας.

Βέβαια για την ασφάλεια και του πελάτη σου και της βιοτεχνίας ένας οροφής αυτόματος 12 kg ή ένας ξηράς κόνεως 12 kg με έναν διοξειδίου 5 kg μπορούν να τοποθετηθούν στο χώρο της δεξαμενής, ( χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο να φαίνεται στα σχέδια της πυροσβεστικής 8-)).

Link to comment
Share on other sites

Μπορουν να τοποθετηθουν "οπουδηποτε στο χωρο" σημαινει χωρις πυροδιαμερισμα;

Μεσα στο αρτοποιειο δηλαδη;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

η δεξαμενή μπορεί να τοποθετηθεί εντός του χώρου του αρτοποιείου και πρέπει να είναι εντός λεκάνης περισυλλογής και απαιτείται η ύπαρξη ενός πυροσβεστήρα αφρού ή διοξειδίου του άνθρακα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.