Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενανθράκωση με διάβρωση


 

Recommended Posts

Θα ήθελα να ήξερα πραγματικά τί χώρος είναι αυτός, η χρήση του δηλαδη; Το ίδιο είχα βρει περίπου αλλά σε πιο καλή κατάσταση σε υπόγειο καθαριστήριο.

Θα εφαρμοστεί μανδύας από κάτω για ενίσχυση μετά την επισκευή;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αυτο που βλέπω είναι μεγάλη πιθανότητα για χημική προσβολή. Δεν ξέρω τι είδους αλλα πιστευω οτι το πεχα θα είναι κάτω του 6. Τωρα εαν ειναι ενεργη κατάσταση ή οχι θέλει έλεγχο. Εαν ειναι χημική προσβολή έχεις δυο λύσεις, Καθαρισμός, επαλείψεις και ανόδια ή την κόβεις και ρίχνεις καινούργια. Μανδύα σε τέτοια κατάσταση μακρυά εαν δεν γίνει καλή συντήρηση. Εαν είναι χημική προσβολή ψάχνεις τα αίτια. Το προβλημα το μανδύα ειναι οτι εαν το σκυρόδεμα έχει χαμηλό πεχα τότε θα αρχίσει να διαβρώνεται άμεσα. για μικρή περιοχή 6χ4 βάζεις ανόδια ΧP+ μετά απο διάφορα άλλα. Το κλείνεις με επισκευαστική κονία 1504 και μετά ανθρακοέλασμα. Ποτέ μανδύα.

Link to comment
Share on other sites

Συντήρηση, επισκευή ή αποκατάσταση χαρακτηρίζονται οι εργασίες πριν από την ενίσχυση;

Γιατί όχι μανδύα κ. Ροδόπουλε;

Το κλείνεις με επισκευαστική κονία 1504 και μετά ανθρακοέλασμα
αυτή η λύση δεν μας δίνει τριπλό Interface; και εξ'άλλου για να εφαρμοστεί ανθρακοέλασμα χρειάζεται η κατάλληλη θλιπτική αντοχή στο υφιστάμενο σκυρόδεμα αλλιώς δε θα μπορέσει ο φορέας να ισορροπήσει.

 

Οι ρητίνες βασικό PH δεν έχουν; και μερικές κοντά στου σωστού σκυροδέματος;

Link to comment
Share on other sites

Αναλογα τι έχεις. Συντήρηση ειναι συνηθως κατηγορία Ι (κοιτα προηγουμενα νηματα). Επισκευή είναι κατηγορία ΙΙ, ΙΙΙ και αποκατάσταση ειναι 4. Εαν βάλεις μανδύα σε χαμηλό πεχά απλά του δίνεις τροφή. Το να ανεβάσεις πεχα απο χημική είναι τραγικά δύσκολο άλλο χλωριόντα, ενανθρακωση που είναι πιο προβλέψιμο. Εαν σκεφτείς οτι ξεκινάς με ένα ρυθμό διάβρωσης 100μικρά ανα έτος στο νέο μανδύα τότε καταλαβαίνεις οτι σε λίγα χρόνια θα έχεις χειρότερο πρόβλημα. Μοναδική λύση ειναι κανουργια πλάκα ή ανόδια και ενισχυση.

 

Η επισκευαστικές έχουν θλιπτική αντοχή. Με το interface απλά μετράς πρόσφυσης ανα επιφάνεια.

Link to comment
Share on other sites

Άρα στο πλουσιότερο σχολείο της Αθήνας έκαναν πατάτες (3500 μ2 κάτοψη με gunite) στη κάτω ίνα πλάκας με σχετική διάβρωση.

Link to comment
Share on other sites

Μονο εαν εισαι σιγουρος οτι έχεις μειώσει σημαντικά το πρόβλημα (κανεις καθαρισμό, επαλείψεις, εμποτισμό, ανοδια, κλπ) βάζεις μανδύα και gunite. Το πρόβλημα με το gunite είναι οτι λόγω της υψηλής του αντοχής σε εφελκυσμό οταν θα δείς spalling θα είναι πολύ αργά. Βεβαια για το σχολείο δεν γνωρίζω. Γι αυτό επιμένω στην επιθεώρηση. Το gunite είναι αρκετά διαδεδομένο αλλα μια απλή εξολκευση ήλου (εαν έγινε) είναι πλασματική για το πρόβλημα. Τωρα εαν μια σωστή δουλεία κοστίζει επιπλέον αυτό είναι δεδομένο. Ενα αλλο προβλημα με το gunite είναι οτι απαγορεύει το έλεγχο. Θα πρέπει να σπάσεις το gunite να βρείς όπλιση και να πάρεις σήμα. Συνήθως επιμένω να μπεί ενα σύρμα στο οπλισμό και να βγεί έξω απο το gunite. Απλα για να παίρνεις σήμα και να μπορείς σε μια ωρα να δεις τι γίνεται.

------------------------------------------------------------------------

 

Προσπαθώ να είμαι όσο μπορώ πιο συντηρητικός τόσο σε αυτά που λέω όσο και σε αυτά που δείχνω. Μια συντήρηση, επισκευή, ενίσχυση βασικό γνώμονα έχει να δώσει τρία πράγματα. Χρόνο ζωής, επάρκεια και serviceability. Και τα τρία είναι ενα πακέτο. Ο serviceability ορίζει δυο πράγματα. Α) να μπορούμε να επέμβουμε με χαμηλό κόστος και Β) να μπορούμε να αυξήσουμε το χρόνο ζωής της ενίσχυσης. Για να το καταλάβετε καλύτερα. To gunite για παράδειγμα δεν μπορεί να εμποτιστεί με αναστολέα διοτι τα τριχοειδή του είναι μικρά με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να βρούμε οπλισμό μέσω διάχυσης. Σε αυτή την λύση θα έπρεπε να είχαμε βάλει αναστολέα μέσα στο gunite. Εαν μετά απο δέκα χρόνια δούμε οτι ο οπλισμός συνεχίζει να διαβρώνεται τότε το κόστος της επισκευής θα είναι τεράστιο. Σκεφτείτε οτι το gunite δεν βγαίνει ευκολα ούτε με υδροαμμοβολή. Στην προκειμένη λύση θα έπρεπε να

 

α) ριξουμε το δυναμικό κάτω απο -180mV.

β) τοποθετήσουμε ανόδια για να έχουμε 20-40 χρόνια (αναλόγως πεχά).

γ) βάλουμε ανθρακοελάσματα.

 

Οκ το κόστος θα είναι υψηλότερο αλλά τουλάχιστον θα έχουμε την δυνατότητα να έχουμε ένα συντελεστή ασφαλείας για την ζωή της ενίσχυσή μας.

Link to comment
Share on other sites

Ο χώρος είναι εργαστηριακός, χωρίς παράθυρα και με καθόλου καλό αερισμό.Όπως βλέπετε και μόνοι σας, ο κύριος οπλισμός της πλάκας συνεργάζεται-δε συνεργάζεται με σκυρόδεμα.Μέχρι να εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς και ο τρόπος επισκευής, τους πρότεινα να το υποστυλώσουν στο μέγιστο άνοιγμα.Τι λέτε?

Link to comment
Share on other sites

Σιγουρα υποστύλωση και βλέπουμε.

Link to comment
Share on other sites

Η επέμβαση που θα πραγματοποιηθεί εξαρτάται από τη χρήση και τους αρχιτεκτονικούς περιορισμούς. Η πλάκα ως αμφιέρειστη που είναι (10.00 Χ 4,50 m) αν υποστυλωθεί θα δημιουργήσει αρνητικές ροπές. Μπορεί να γίνει επέμβαση στη άνω παρειά της πλάκας ώστε να παραληφθούν οι αρνητικές αυτές ροπές;

Η περιγραφή που δίνει ο κ. Ροδόπουλος για αποκατάσταση και ανθρακοελάσματα αποκλείεται να πραγματοποιηθεί στην ανωτέρω πλάκα;

Link to comment
Share on other sites

kostassid

 

μπορείς να γίνεις πιο κατανοητός με τα ερωτηματικά?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.