Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομιμοποίηση με Γ.Ο.Κ. 55


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους θα ήθελα μια βοήθεια σε ένα πρόβλημα που αντιμετοπίζω. Διαβάζοντας τον ΓΟΚ55 δε μπορώ να βρω τα στοιχεία που με ενδιαφέρουν για το δικό μου κτίριο. Οι διαστάσεις του είναι 25,25*10,30μ., γωνιακό και με πλάτος δρόμου 16μ. Διάβασα ότι για πλάτος δρόμου 16μ πρέπει να έχω 6 ορόφους. στο έντυπο της αδείας μου λέει για μέγιστο ύψος 20μ. και ποσοστό κάλυψης 80%, ενώ στην πράξη είναι 24.50μ. και η κάλυψη μου 252,36μ.

Πώς μπορώ να υπολογίσω τον συντελεστή δόμησης και κάλυψης

 

Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, achille.

Link to comment
Share on other sites

για την υπέρβαση ύψους:

μήπως βάζεις και τους υπόγειους χώρους που προκυπτουν από την κλίση του εδάφους;

μήπως βάζεις κάποιο πλυσταριο που βρίσκεται στο δώμα;

 

υπάρχει υπερβαση της κάλυψης;

μήπως εμπίπτει σε διάφορες εξαιρέσεις που μπορεί να υπάρχουν είτε επειδή το οικόπεδο είναι γωνιακό, είτε επειδή έχει κατάστημα στο ισόγειο;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Σχετικά με το θέμα: θέλω να νομιμοποιήσω ένα ακίνητο του '58 με ισόγειο κατάστημα. Στον ΓΟΚ του 55 και σε σχεδόν όλες τις μετέπειτα τροποποιήσεις δεν αναφέρει κάπου τι συμβαίνει όταν υπάρχει κατάστημα στο ισόγειο σχετικά με την κάλυψη. Στους όρους δόμησης της περιοχής επιτρέπεται 90% στο ισόγειο αλλά η δική μου υπέρβαση γίνεται στους ορόφους! Γνωρίζει κανείς:

 

1. Αν αναφέρεται στον ΓΟΚ του 55 τι εξαιρέσεις υπάρχουν για οικοδομές με ισόγεια καταστήματα και γενικά το 90% πως επηρεάζει τον ΣΔ (ή τον συντελεστή κατ εκμετάλλευση επιφάνειας όπως ίσχυε).

2. Τι Σ.Δ. υπολογίζω με κάλυψη 90% στο ισόγειο για τους ορόφους? Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα είχα Ε= 3 (όροφοι) x 80% κάλυψη x Εμβαδόν οικοπέδου (σωτά;;) ενώ τώρα έχω Ε= 3 (όροφοι) x 90% κάλυψη x Εμβαδόν οικοπέδου;;;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.