Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάτμηση οικοπέδου


Recommended Posts

Έψαξα για να βρω κάτι παρόμοιο στην αναζήτηση αλλά δεν μπόρεσα, λοιπόν έχω ένα οικόπεδο 804 τ.μ. και θέλω να το τεμαχίσω στα 2 (αρτιότητα τα 400 τ.μ.) πρέπει να γίνει παραχώρηση γύρω στα 16 τ.μ. όμως χάνεται η αρτιότητα, τα οικόπεδα που προκύπτουν είναι 396 τ.μ. το καθένα, διαβάζω το άρθρο 24 του Γ.Ο.Κ. αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό που θέλω μπορεί να γίνει, έχει κανείς καμιά απάντηση σε αυτό?

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι δεν έχεις πρόβλημα αν από την κατάτμηση τα οικόπεδα πάνε σε τρίτους και όχι να φαίνονται στο ίδιο ιδιοκτήτη , τότε είναι άρτια και λίγότερο από το όριο αρτιότητας μετά την παραχώρηση για διαπλάτυνση οδού.

Link to comment
Share on other sites

Αρ.6 παρ 5 :Το εναπομένον οικόπεδο μετά την παραχώρηση κατά τις διατάξεις των προηγουμένων παραγράφων εξακολουθεί να θεωρείται άρτιο και οικοδομήσιμο όπως απομένει μετά την παραχώρηση.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει πρώτα να γίνει η κατάτμηση και μετά η παραχώρηση?

Εντάξει το αρχικό οικόπεδο και μετά την παραχώρηση θα συνεχίσει να είναι άρτιο, αλλά θα μπορεί πλέον να γίνει η κατάτμηση?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.