Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πάμε προς συνδιαχείριση στο Αιγαίο


agrafiot

Recommended Posts

@ nikmmech, καλα και σωστα τα λεει ο ναυαρχος για το FIR και τον εναεριο χωρο, δε λεει ομως για τα χωρικα υδατα και το δικαιωμα οποιασδηποτε χωρας στα 12 νμ . Αυτο ειναι που ενοχλει την τουρκια γιατι ετσι το αιγαιο θα γινει κλειστη θαλασσα.

 

το αιγαιο ανηκει στα ψαρια του και ο ουρανος του στα πουλια του

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 45
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Καταρχάς να τα πάρουμε ένα ένα:

1)Αναγκαιότητα εξοπλισμών.Δεν νομίζω κανένας πραγματικά να γουστάρει να δίνει λεφτά για όπλα αντί να βελτιώνει το βιωτικό του επίπεδο.Το θέμα είναι αν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά.Κατ εμέ όχι.Η ύπαρξη ενός (σχετικά έστω) αξιόμαχου στρατού είναι η μόνη αποτρεπτική λύση όταν έχεις απέναντί σου έναν γείτονα σαν την Τουρκία.

2)Τώρα ατάκες του στιλ ΄΄το αιγαίο ανήκει στα ψάρια του΄΄ δεν νομίζω οτι στέκουν σαν επιχείρηματα οταν μιλάμε για διεθνείς σχέσεις.Τότε και η Ανατολική Θράκη ανήκει στα προβατά της και η Νότια Αλβανία στα γίδια της.Ελεος ρε παιδιά.

3)Δεν έχω καταλάβει βάση ποιας λογικής θα κάνουμε διάλογο με ένα κράτος το οποίο:

α)εισέβαλλε και κατέχει παράνομα ξένο έδαφος (Κύπρο)

β)αμφισβειτεί κυριαρχικά μας δικαιώματα χωρίς κανένα έρεισμα σε κανόνες διεθνούς δικαίου

γ)απειλεί με πόλεμο αν ασκήσουμε ένα νόμιμο δικαίωμά μας (επέκταση στα 12 μίλια)

δ)εξαφάνισε την ελληνική μειονότητα της Πόλης και μετά θρασύτατα μιλά για ανθρώπινα δικαιώματα των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης

ε)συνοδεύει με τις ακταιωρούς της τους λαθρομετανάστες μέχρι τα σύνορά μας

στ)δεν έχει δείξει την παραμικρή διάθεση υποχωρητικότητας

ζ) κυβερνάται ουσιαστικά από ένα σκληροπυρηνικό στρατιωτικό καθεστώς

Τα κυριαρχικά δικαιώματα κάθε χώρας στο Αιγαίο καθορίζονται από τις διεθνείς συνθήκες.Αν η Τουρκία δεν θέλει να τα σεβαστεί,πρόβλημά της.Δεν θα κάτσουμε να το κουβεντιάσουμε κιόλας.Δηλαδή αν αύριο τους κ****σει να μιλήσουμε για τη Θράκη τι θα κάνουμε;Στο χωριό μου λένε οτι για να σε καβαλήσουνε πρέπει πρώτα να σκύψεις.Και εμείς έχουμε πολλά χρόνια που σκύβουμε...

Link to comment
Share on other sites

 

η λογικη των τρελων εξοπλισμων δεν οδηγησε πουθενα. Ξαναλεω, διαβαστε κανενα βιβλιο. Ρωτηστε αν εχετε και κανεναν μονιμα αξιωματικο του ναυτικου να σας πει τι θα γινοταν πχ στα Ιμια μιας και τα ανεφερα, που ειχαν μαζευτει οι δυο στολοι μεσα σε 10 μιλια, (για τους οποιους εχουν δαπανηθει τρισεκατομμυρια) και τι θα γινοντουσαν τα λεφτακια μας μεσα σε 1 ωρα. ...

 

Αν νομιζεις φιλτατε agrafiot οτι θα αποτραπει η Τουρκια απο κολπα, επειδη φοβαται την Ελλαδα στρατιωτικα, εισαι μαλλον ανενημερωτος και για το πώς και για το ποιος παιρνει τετοιες αποφασεις. ..

Θελει το θεμα εξυπναδα, διπλωματικη ικανοτητα και βεβαιως στρατιωτικη ικανοτητα σε δευτερο βαθμο. Οχι οπως ο Λυμπερης (που πειραχτηκε επειδη δεν ηταν παρων στις διαπραγματευσεις με τους Αμερικανους (!)) , ουτε οπως ο Σημιτης που ευχαριστουσε τον Χολμπρουκ ενω αυτος μας την ειχε φερει 2 φορες σε 2 βραδυα.

 

Λοιπον howard, ενα-ενα γιατι ειπες πολλα...

1) Επειδη εχουμε ανοιξει και κανενα βιβλιο, και δεν ειμαστε αναλφαβητοι καλο ειναι να ξερεις οτι στα Ιμια με την συγκεντρωση ναυτικων δυναμεων στην περιοχη σε αναλογια 2:1 υπερ ημων ημασταν τα απολυτα αφεντικα της καταστασης. Διαβασε οποιαδηποτε στρατιωτικη αναλυση θελεις.

 

Αν - ξαναλεω - Αν η κατασταση εφτανε στην συρραξη στα Π@Π@ΡΙ@ μου τα τρισεκατομμυρια. Αν καταφερναμε πληγμα δεν θα ξανακουνιοντουσαν για τα επομενα 100 χρονια. Γι΄αυτο πληρωνουμε στολο, πληρωνουμε εξοπλισμους, πληρωνουμε αξιωματικους και φορους. ΠΛηρωνουμε για να εχουμε αξιομαχο στολο που αν χρειαστει θα πολεμησει. Αν οχι τοτε κακως τα πληρωνουμε.

Για μενα η αναλογια στρατιωτικων δυναμεων πρεπει να παραμενει σταθερη για να μην εκτραχυνθει ο γειτονας.

 

2) Η Ελλαδα δεν χρεωκοπησε επειδη εχει μεγαλους εξοπλισμους. Το ποσοστο για τους εξοπλισμους ειναι 5.4% του ΑΕΠ. Η Ελλαδα χρεωκοπησε επειδη εχει 3.000.000 κοπριτες δημοσιους υπαλληλους και λωποδυτες πολιτικους.

 

3) Οσο για τον Αντωνιαδη (τον Ναυαρχο) το περιμενα οτι καποιοι θα αναφερονταν σε αυτον, καθως προκειται περι του πιο γελοιου αξιωματικου. Αλλα τα επιχειρηματα του βολευουν τους κλασικους "ευαισθητους".

 

4) Οσο για τα αφεντικα που ανεφερες τους Αμερικανους, να σου θυμισω την πορτα που τους εριξε ο Ερντογαν στο θεμα του Ιρακ? Οταν η ηγεσια ειναι ισχυρη μπορει και παταει ποδι. Παρακαλαγε η Χιλαρι να μην περασει το νομοσχεδιο για την γενοκτονια των Αρμενιων μην τυχον και στεναχωρησουν τουυς Τουρκους. Κοινως, οι Αμερικανοι του εκλ@σ@ν τα @@ του Ερντογαν που δεν τους αφησε να περασουν απο την Τουρκια.

Link to comment
Share on other sites

τωρα τι να πουμε...πληρη αγνοια της πολιτικης απο τους δυο προλαλησαντες

 

επιχειρηματα νηπιακου (πολιτικα, μη παρεξηγηθει και κανεις :smile: ) επιπεδου

Link to comment
Share on other sites

Τώρα ατάκες του στιλ ΄΄το αιγαίο ανήκει στα ψάρια του΄΄ δεν νομίζω οτι στέκουν σαν επιχείρηματα οταν μιλάμε για διεθνείς σχέσεις

ενω στεκει οτι εδω μεσα σε λιγο θα εχουμε λυσει το Κυπριακο ,τα του Αιγαιου και αλλα προβληματα διεθνων σχεσεων. Ελεος ρε παιδια.

ΥΓ Το εργο το εχουμε ξαναδη.Θα αρχισουν τα επιχειρηματα,θα αναψουν τα αιματα,θα ανεβει η πιεση,ολοι θα επιμενουν στην γνωμη τους,κανεις δεν θα πειστει απο κανενα,και στο τελος το θεμα θα κλειδωθει.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Πάρις δεν είπε κανένας οτι θα λύσουμε αυτά τα προβλήματα εμείς.Κουβέντα κάνουμε.

 

Ρε μαγκίτη dgt δε μου το κάνεις ταληράκια μπας και καταλάβω γιατί στο νηπιαγωγείο δε μας τα μάθανε καλά φαίνεται...

Link to comment
Share on other sites

@dgt

 

κανει αναφορα και για τα 12 ν.μ.. To άρθρο έχει βαρύτητα γιατί προέρχεται από στρατιωτικό στέλεχος, που είναι γνωστός για τον ορθολογισμό που τον διακρίνει. Και η γενικότερη στάση του, αναδεικνύει τον δημοκρατικό αέρα που διαπνέει τα στελέχη του ναυτικού, περισσότερο από τους άλλους κλάδους.

 

Αν διαβάσει κάποιος προσεκτικά τα γραφόμενά του, θα δει ότι δεν είναι καθόλου υποχωρητικός και ηττοπαθής. Τουναντίον. Χαρακτηρίζει γελοιότητες, πολλές από τις αποφάσεις της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, που έδωσαν την εικόνα της χώρας-καρπαζοεισπράκτορα από την Τουρκία.

 

Όμως, η κατάριψη πολλών από τους μύθους που έχουν εντέχνως δημιουργήσει οι πατριδοκάπηλοι του παρελθόντος πρέπει να ανατραπούν. Παρόλα αυτά, τα διεθνή αυτά θέματα, χαρακτηρίζοντα από τέτοια πολυπλοκότητα και παρασκήνιο, που η άποψη που μπορεί να έχει ο καθένας μη ειδικός, περιορίζεται σε κραυγές άρνησης και φόβων εθνικής μειοδοσίας. Προσεγγίζει δηλ οπαδική συμπεριφορά.

 

PS ο συγκεκριμένος χώρος, φιλοξενεί πολλά εξαιρετικής πληρότητας και ιστορικής ακρίβειας άρθρα. Αν αφιερώσει κάποιος λίγο από τον ελεύθερο χρόνο του στην μελέτη τους, θα εκπλαγεί από τις σχιζοφρενικές και ανιστόριτες αντιλήψεις που μας διακρίνουν σαν λαό.

Link to comment
Share on other sites

τωρα τι να πουμε...πληρη αγνοια της πολιτικης απο τους δυο προλαλησαντες

 

επιχειρηματα νηπιακου (πολιτικα, μη παρεξηγηθει και κανεις :smile: ) επιπεδου

 

Ρε συ dgt δεν μας αδειαζεις την γωνια αφου εισαι ανωτερου επιπεδου απο εμας?

Κανε μας την χαρη σε παρακαλω,

πηγαινε να διαβασεις λιγο Ριζοσπαστη να συνελθεις..

Link to comment
Share on other sites

εγω το ειπα πιο πανω

Το εργο το εχουμε ξαναδη.Θα αρχισουν τα επιχειρηματα,θα αναψουν τα αιματα,θα ανεβει η πιεση,ολοι θα επιμενουν στην γνωμη τους,κανεις δεν θα πειστει απο κανενα,και στο τελος το θεμα θα κλειδωθει.

ΥΓ και φυσικα κανεις δεν θα παραδεχτει την μονη προφανη αληθεια

σχετικα με το που ανηκουν τα ψαρια.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.