Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λειτουργική τακτοποίηση ΕΟΤ


Recommended Posts

Τις τελευταίες μέρες άρχισαν τα τηλέφωνα από τον ΕΟΤ στους ιδιοκτήτες που υπέβαλλαν αίτηση για τακτοποίηση για να πληρώσουν τα πρόστιμα..

Στις αιτήσεις που είχαν υποβάλλει ιδιοκτήτες οι οποίοι δεν έιχαν στο παρελθόν σήμα λειτουργίας ΕΟΤ, διαπιστώνεται ότι οι περιφερειακές υπηρεσίες, σε άλλες περιοχές ζητάνε να πληρωθούν μόνο οι υπερβάσεις της δόμησης και αλλαγής χρήσης (π.χ. υπόγεια- η.χ. που έκλεισαν) και σε άλλες να πληρωθούν πρόστιμα για το σύνολο του κτιρίου (ακόμα και για τα τ.μ. που είναι νόμιμα βάσει της οικοδομικής άδειας).

Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε ποιες περιφερειακές υπηρεσίες χρεώνουν μόνο τα υπερβάλλοντα τ.μ. και ποιες όλο το κτίριο.

Επίσης όποιοι έχουν ασχοληθεί με το θέμα ποιο από τα δύο θεωρούν ότι είναι σωστό βάσει του νόμου και των εγκυκλίων???

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Ο νόμος 3766/2009 αναφέρει:

επιβάλλεται με δόσεις κτλ κτλ το οποίο εισπράτεται απο τον ΕΟΤ και το υψος του προσδιορίζεται ως ακολούθως:

α. Επιπλωμένα δωμάτια ή διαμερίσματα, ανα τ.μ υπερβάλλουσας δόμησης ή αλλαγής χρήσης

κτλ κτλ

Δηλαδη καποιος με αδεια 500 τ.μ που εχτισε 600 τ.μ θα πληρωσει για 600 τ.μ? Με ποιο σκεπτικο? Ο νόμος αναφέρεται σε υπερβάλουσα δόμηση ή αλλαγή χρήσης.
Link to comment
Share on other sites

Κατά τη γνώμη μου όλη η διαδικασία λειτουργικής τακτοποίησης είναι παντελώς παράνομη.

Μόνο στη Μπανανία μας συμβαίνουν τέτοιου είδους αρπαχτές, αρπα κόλλα εισπράξεις.Ο έλεγχος των κτιρίων ανήκει στις Πολεοδομίες.

Και βέβαια οι υπάλληλοι πάντα απόλυτα καλυμμένοι στο χείριστο-Στατική επάρκεια γαρ...

Link to comment
Share on other sites

Ο νόμος 3766/2009 αναφέρει: Δηλαδη καποιος με αδεια 500 τ.μ που εχτισε 600 τ.μ θα πληρωσει για 600 τ.μ? Με ποιο σκεπτικο? Ο νόμος αναφέρεται σε υπερβάλουσα δόμηση ή αλλαγή χρήσης.

 

Συμφωνώ μαζι σου απόλυτα. Αλλά πες το αυτό στον κάθε ευθυνόφοβο υπάλληλο του ΕΟΤ. Σου λέει, πλήρωσε εσύ για όλα ώστε να είμαι εγώ καλυμμένος και μετά τρέχα να βρεις το δίκιο σου.

Η δικαιολογία τους είναι ότι έχεις λέει αλλαγή χρήσης από κατοικιά σε ενοικιαζόμενα δωμάτια!!!! Τι άλλο θα ακούσουμε....

 

Και εγώ θεωρώ ότι ο νόμος είναι απαράδεκτος αλλά είναι νόμος. Και οφείλουν να κάνουν σωστή ερμηνεία.

 

Επίσης άλλο κουφό. Δεν τους αφορά λεει αν πλήρωσες τον Σουφλιά για την αλλαγή χρήσης σε βοηθητικό χώρο(υπόγειο). Το ξαναπληρώνεις.....

Link to comment
Share on other sites

Κατά τη γνώμη μου όλη η διαδικασία λειτουργικής τακτοποίησης είναι παντελώς παράνομη.
Δεν εχεις κανενα αδικο. Ο κοσμος εχει μπει σε ενα φαυλο κυκλο προκειμενου να συνεχισει να λειτουργει τις επιχειρησεις του.

 

Αρχισε τη δεκαετια του 70' το οργιο παρανομου χτισιματος σε τουριστικα μερη, ελεγχος κανενας και πολεοδομοι που απο το πολυ λαδι εχτισαν και αυτοι μεγαθηρια. Συνυπευθυνοι και κοσμος φυσικα, και ηγεσια-υπηρεσιες.

Αυτο το πραγμα δεν μαζευεται πλεον. Ολο το αιγαιο ειναι μεσα στη παρανομια.

 

Και για να δουλεψεις πληρωνεις νταβατζιλικι στον ΕΟΤ. Συνταγματικο ή παρανομο δεν ξερω αν ειναι αυτο που γινεται... Βλεπω τα αποτελεσματα της τοτε ασυδοσιας και σκεφτομαι αν υπαρχει ποτε περιπτωση να φτιαξει αυτο το πραγμα.

Και εγώ θεωρώ ότι ο νόμος είναι απαράδεκτος αλλά είναι νόμος. Και οφείλουν να κάνουν σωστή ερμηνεία.
Ε, σε λιγο καιρο θα βγαλουν εγκυκλιο... Κλασσικα..

Ο 3766 δημοσιευτηκε 1/7, και η εγκυκλιος με τιτλο "ενιαια εφαρμογη του 3766, αρθρα 1 και 2 (καταλυματα-πισινες δηλ)" εχει ημερομηνια 30/9

Τι να λεμε τωρα. 3 μηνες μετα..

 

Αν καταργηθουν τα παντα στην Ελλαδα και παμε σε μια ημιαγρια κατασταση, κατι σαν πιθικοι στην επιβιωση καλυτερα θα περναμε.

 

Σχετικα με την υπερβαλουσα δομηση κτλ οποιος θελει διαβαζει τη 17280/30-09-2009 εγκυκλιο, και αν θελει την παει στον υπαλληλο του εοτ να ξεστραβωθει

http://www.hhf.gr/default.aspx?id=37

Link to comment
Share on other sites

Επειδή εχω ασχοληθεί με το θέμα, το μόνο που πρέπει να πληρωθεί είναι οι υπερβάσεις που έχουν συντελεστεί σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια της Ο.Α. και τίποτα παραπάνω. Αυτές όπως αναφέρει και ο νόμος αφορούν αποκλειστικά και μόνο την υπερβάλλουσα δόμηση και τους χώρους οπου έγινε αλλαγή χρήσης απο χώρο βοηθητικής σε χώρο κύριας χρήσης. Αυτά σύμφωνα με το νόμο.Απο εκεί και πέρα το πως το ερμηνεύει ο κάθε υπάλληλος είναι δικό του θέμα και ας το κρατήσει για τον εαυτό του. Εξάλλου αν θυμάσει καλά πέρασαν τόσοι μήνες μέχρι να ξεκινήσει η κατάθεση των φακέλων επειδή περίμενε ο ΕΟΤ διευκρινίσεις απο το Υπουργείο!!! Τι έκαναν όλο αυτό το διάστημα???!!!!

 

Εγω λόγω αυτής της καθυστέρησης και επειδή δεν δόθηκε παράταση κατάθεσης των φακέλων, έχω πρόβλημα με τα πιστοποιητικά πυρασφάλειας που έπρεπε να έχουν εκδοθεί μέχρι 19/3 και ακόμα δεν τα έχω πάρει όλα!!! Οι άνθρωποι δεν παίζονται! Ο κόσμος πλήρωσε τα παράβολα κτλ και τώρα του λένε οτι πέρασε η διορία για την πυρασφάλεια ενω ο αρ. πρωτ με τον οποίο έγινε η καταθεση για την πυρασφάλεια είναι πριν την παραπάνω ημερομηνία! τι να πει κανείς....

Link to comment
Share on other sites

Σχετικα με την υπερβαλουσα δομηση κτλ οποιος θελει διαβαζει τη 17280/30-09-2009 εγκυκλιο, και αν θελει την παει στον υπαλληλο του εοτ να ξεστραβωθει

 

Αυτό ακριβώς έκανα πριν από λίγο σε υπάλληλο του ΕΟΤ. Του την διάβαζα λέξη προς λέξη... Και δεν μπορούσε να καταλάβει το αυτονόητο. Επαναλαμβάνω ότι θεωρεί αλλαγή χρήσης την μετατροπή από κατοικία σε ενοικ. δωμάτια!!!!

Οι πελάτες μου σκέφτονται να κινηθούν νομικά.

Πέραν του ότι ο νόμος λέει ότι έπρεπε να δώσουν την άδεια σε δύο μήνες από την συμπλήρωση του φακέλλου...

Αν κάποιος ξέρει ποιες Περιφερειακές υπηρεσίες τα θέλουν όλο το κτίριο στο πρόστιμο και ποιες μόνο τις υπερβάσεις ας μου στείλει π.μ. Ώστε να φτιάξω ένα έγγραφο το οποίο θέλουν να στείλουν και στον συνήγορο του πολίτη, το οποίο να αναφέρει τις διαφορετικές ερμηνείες της κάθε περιφέρειας για τον ίδιο νόμο..

Link to comment
Share on other sites

Αν θες πες σε ποιο περιφερειακο τμημα εοτ γινεται αυτο το πραγμα..

Αυτα που λες οτι υποστηριζουν απο την υπηρεσια τα εχεις παρει γραπτα? (υποπτευομαι οχι)

Αν οχι θεσε ερωτημα εγγραφως και ζητα γραπτη απαντηση. (που χλωμο το κοβω να δωσουν)

Link to comment
Share on other sites

Περιφερειακό Τμήμα Βορείου Αιγαίου.

Αν ξέρετε τι κάνουν άλλες περιοχές κάντε μια ενημέρωση.

Οσον αφορά για το έγγραφο θα τους το κάνω. Αλλά ξέρω ότι δεν πρόκειται να λάβω επίσημη απάντηση στο κοντινό μέλλον. Μιλώντας και την κεντρική υπηρεσία του ΕΟΤ κατάλαβα ότι ουσιαστικά ψάχνουν κάποιον να τους κάνει έγγραφο ώστε να το στείλουν στην νομική υπηρεσία για να πάρουν επίσημη απάντηση και να δώσουν οδηγίες.

Οσον αφορά τις δευτεροβάθμιες επιτροπές που θα μπορεί κάποιος να κάνει προσφυγή, απλά δεν έχουν συσταθεί ακόμη!!!

Link to comment
Share on other sites

Πάντως στον ΕΟΤ Θεσσαλονίκης ζητάνε να πληρωθούν μόνο τα τετραγωνικά που βάσει της δήλωσης άλλαξαν χρήση.

Συνάδελφοι μια γενική απορία: Σε τέτοιες περιπτώσεις (για κατάθεση φακέλου λειτουργικής τακτοποίησης από ΕΟΤ) περίπου πόσο χρεώνεται? Μία τάξη μεγέθους ρωτώ γιατί από ότι είδα δεν υπάρχει κάπου θεσμοθετημένη αμοιβή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.