Jump to content

kostas alex

Members
 • Content Count

  96
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Ουδέτερη

1 Follower

About kostas alex

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη
 1. Συνάδελφε θα διαφωνήσω. νομίζω ότι η ΑΠΥ που κόβουμε πρέπει να είναι ξεχωριστή ανά ιδιοκτησία και όχι ανά ιδιοκτήτη. Εξάλλου στη δικιά μου ΔΟΥ αν δεν είναι γραμμένος ο αριθμός της ΑΠΥ πάνω στο ΦΕΜ δεν το δέχονται.
 2. Στην ίδια ακριβώς περίπτωση κατέθεσα δύο παράβολα (250+350).
 3. Επίσης: ΔΠΘ = Δεν Προβλέπεται Θηλυκό, και Δεν Πέρασες Θεσσαλονίκη χαχαχαχαχαχ
 4. Αυτό που σου είπανε από την Πολεοδομία δεν ισχύει. Κάνει τακτοποίηση με το Ν. 3843/10, ασχέτως του αν έχει υπόλοιπο δόμησης το οικόπεδο. Ζητα να στο δώσουνε γραπτώς ότι δεν μπορεί να υπαχθεί στο νόμο. Επίσης συμπλήρωσε την ειδικότητα σου.
 5. Συνάδελφοι καλημέρα και τη βοήθεια σας όποιος θέλει. Έχω έναν πελάτη ο οποίος έχει βγάλει την άδεια κατεδάφισης για ένα παλιό διόροφο (με άλλον μηχανικό). Η κατεδάφιση δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη. Πρόκειται για εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση σε παραδοσιακό οικισμό. Επικοινωνεί (ο πελάτης) με το συνάδελφο και τον ενημερώνει ότι η κατεδάφιση θα πραγματοποιηθεί στις .../../2010. Σε παλαιότερο χρόνο τον είχε ενημερώσει ότι δε θα προχωρήσουν μαζί για την έκδοση αδείας. Ο συνάδελφος του λέει ότι δε θέλει να έχει καμμία σχέση πλέον με την υπόθεση και ότι έχει υπογράψει παραίτηση στην Πολεοδομία. Η ερώτηση η δικιά μου είναι ότι εφόσον η αμοιβή κατεδάφισης αφορά μόνο την επίβλεψη (και ο συνάδελφος έχει ήδη πληρωθεί το σύνολο του ποσού) πώς δηλώνει παραίτηση από ένα έργο το οποίο δεν έχει επιβλέψει? Πρέπει ο πελάτης να ξαναπληρώσει αμοιβή επίβλεψης στο καινούριο μηχανικό που θα αναλάβει? Δεν είναι αδικό αυτό?
 6. Ναι, γίνεται τακτοποίηση με το νόμο 3843/10 αρκεί να μην υπερβαίνει το συνολικό επιτρεπόμενο ύψος η οικοδομή. Εννοείς ΚΑΔ στην εφορία?
 7. Πώς γίνεται με τον ισχύοντα ΓΟΚ ο χώρος στο υπόγειο να ήταν pilotis αλλά το '70 να μην υπήρχε η έννοια pilotis? Αυτή τη στιγμή υπάρχει υπόγειο, ισόγειο - pilotis (κλεισμένη από παντού με τη σεισμοάδεια), όροφος και β' όροφος? Αν υπάρχει άδεια που επέτρεψε το κλείσιμο περιμετρικά της pilotis και αυτή έχει τη χρήση βοηθητικού χώρου, τότε γνώμη μου είναι ότι δεν χρειάζεται τακτοποίηση. Αλλά καλύτερα ρώτα και στην Πολεοδομία. Άδεια διαρρυθμίσεων γιατί να βγάλεις?
 8. Αν κατάλαβα καλά χωρίζεις μία ενιαία ιδιοκτησία σε δύο? Και η αρχική ιδιοκτησία έχει κλειστό η/χ. Η τακτοποίηση γίνεται στην κάθε οριζόντια ιδιοκτησία. Άρα στην αρχική ενιαία αν κατάλαβα καλά. Άδεια μικρής κλίμακας μπορείς να βγάλεις για τις εργασίες που θα εκτελεστούν, άλλα αυτό που χρειάζεται διερεύνηση είναι το γεγονός ότι χωρίζεις την αρχική ιδιοκτησία σε δύο νέες, κάτι που θέλει ενημέρωση φακέλου αν δεν κάνω λάθος.
 9. Ό,τι και να είναι δηλωμένος ο χώρος στην άδεια, ο ιδιοκτήτης δηλώνει τη νέα χρήση του ακινήτου. Εάν είναι δηλωμένος σαν αποθήκη και ενοικιάζεται σαν κατοικία, τότε εμπίπτει στην κατηγορία άλλη κατοικία. Εάν είναι δηλωμένο σαν αποθήκη και ενοικιάζεται σαν κατάστημα τότε εμπίπτει στην κατηγορία άλλη χρήση. Κύριε Διονυσόπουλε χαρά στο κουράγιο σας. Προς Στα: εάν είχατε διαβάσει και μερικά ακόμη θέματα όπου συμμετέχει ο κύριος Διονυσόπουλος θα είχατε αντιληφθεί ότι μόνο ευερέθιστος δεν είναι. Αντίθετα διαβάζοντας τις απαντήσεις του πιστεύω ότι έχει Ιώβεια υπομονή.
 10. Ο 3843/10 λέει ότι αυτές οι περιπτώσεις έχουν κλείσει και οι ιδιοκτησίες θεωρούνται τακτοποιημένες, επομένως μπρούν να συνδεθούν με τα Ο.Κ.Ω.
 11. Χρειάζεται τακτοποίηση φακέλου και εκτός των άλλων (που θα τα μάθεις από την Πολεοδομία), απαιτείται και η (με υπεύθυνη δήλωση) συναίνεση όλων των υπολοίπων ιδιοκτητών της πολυκατοικίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις (πολύ σπάνια) η ανωτέρω δήλωση μπορεί να αντικατασταθεί με υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος που θέλει να κάνει την αλλαγή, ότι έχει τη συναίνεση και των υπολοίπων ιδιοκτητών.
 12. Συγγνώμη αλλά αν κάνει τώρα αναθεώρηση, πώς θα το τακτοποιήσει? Ο 3843/10 ισχύει για άδειες (ή αναθεωρήσεις) μέχρι τον Ιούλιο του 2009. Η συγκεκριμένη αναθεώρηση αφορά χώρο που θα τακτοποιηθεί άρα έπρεπε να την είχε κάνει πριν τον 07/2009.
 13. gina 77 χρειάζεται άδεια "τακτοποίησης φακέλου" (εφόσον ο φάκελος έχει κλείσει στην Πολεοδομία). Χρειάζεται τοπογραφικό, διάγραμμα κάλυψης, κάτοψη κ.λ.π. που θα σου πούνε από την Πολεοδομία. Σίγουρα χρειάζεται αμοιβές (συνήθως η ελάχιστη), ΦΕΜ, ΤΣΜΕΔΕ, ΦΠΑ. Την άδεια εργασιών μικρής κλίμακας τη βγάζεις για να κάνεις νόμιμα τις εργασίες που προανέφερες.
 14. Μπράβο ρε παιδιά. Φουλ στις εκπτώσεις όλοι. Συνάδελφε συγγνώμη κιόλας αλλά ας πρόσεχες.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.