Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βάψιμο γραφείου


Occultist

Recommended Posts

Θα ήθελα να βάψω τον εσωτερικό χώρο του γραφείου και θα ήθελα κάποια πρόταση από συνάδελφους με περισσότερη επαφή με το θέμα αισθητική (αρχιτέκτονες μάλλον) ;).

 

Το δάπεδο έχει επικάλυψη παρκέ σε ανοιχτό χρώμα ξύλου (καφέ-μελί-something). Τα κασώματα είναι επίσης σε ξύλινο στυλ αλλά σκούρο χρώμα. Τα ανοίγματα είναι με λευκό αλουμίνιο.

 

Μια σκέψη είναι να γίνουν πράσινο ανοιχτό (φυστικί) οι τοίχοι και κάτι σε γαλάζιο σκούρο το ταβάνι.

 

Καμια πρόταση ; :oops:

Link to comment
Share on other sites

Προσωπική μου άποψη είναι αυτή τη σκέψη (Μια σκέψη είναι να γίνουν πράσινο ανοιχτό (φυστικί) οι τοίχοι και κάτι σε γαλάζιο σκούρο το ταβάνι.) καλύτερα να την αφήσεις στην άκρη... Δεν καταλαβαίνω καν τη λογική της...

Εγώ θα έπαιζα σε αποχρώσεις απο κρεμ μεχρι σοκολά ανάλογα βέβαια και μετα σπασίματα και εσοχές του χώρου.

Επίσης μια χρήσιμη πληροφορία θα ήταν και τα χρώματα των επίπλων.

Link to comment
Share on other sites

Το γραφείο μου έχει ανοιχτό παρκέ και μεταλλικό παράθυρο σε πράσινο κυπαρρισί.Το έβαψα κατάλευκο και τον έναν τοίχο όπου είναι το παράθυρο ένα πολύ συγκεκριμένο πράσινο ανοιχτό που είχα δει σε περιοδικό.Εγινε πάρα πολύ ωραίαο και φωτεινό.Σκέφτομαι να πάρω και λευκό γραφείο και λεύκα έπιπλα γενικά.

Η ιδέα σου μου φαίνεται καλή αλλά το σκούρο ταβάνι γιατί?

Αυτά ως πολιτικός βέβαια.Οι αρχιτέκτονες ίσως έχουν άλλη άποψη...και πιο σωστή;-

)

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα, όταν λέω σκούρο, εννοώ όχι πολύ ανοικτό :P - με τα ονόματα των χρωμάτων δεν τα πάω καλά. Δηλαδή μπορεί να λέω "πορτοκαλί" και στις 10άδες αποχρώσεις του εμπορίου αυτό να μεταφράζεται από μια καλή επιλογή έως απαράδεκτο. Απλά έχω βαρεθεί το νοσοκομειακό λευκό σε όλα τα ταβάνια. Όπως επίσης και το συνδυασμό μπεζ-λευκό στις οικοδομές. Καμια αλλαγή βρε παιδιά...

 

Να προσθέσω ότι τα έπιπλα είναι μελί ξύλινο-μαύρο, ανάλογα το τμήμα τους.

 

Αυτό με τα σπασίματα είναι καλή ιδέα, αλλά έχει παντού εμφανή κασώματα και τα δωμάτια είναι κάπως ενιαία σαν χώροι. Οπότε δε βλέπω εφαρμογή με άλλο χρώμα σε σπασίματα. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι διαφοροποίηση ταβάνι και μεταξύ τοίχων διαφορετικού προσανατολισμού. Πχ. άλλο χρώμα στους τοίχους μεγάλου μήκους ή άλλο χρώμα στους τοίχους με εξωτερικά ανοίγματα.

 

Καμια πρόταση; Αν μπορείτε να δώσετε και link για αναφορά σε χρωματολόγιο, ακόμα καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

Παίξε με απλά χρώματα, είναι που είναι ήδη ουράνιο τόξο, μην το κάνεις πατρινό καρναβάλι...

 

Το χρώμα του ταβανιού κατέβασέ το και σε 1-2 γωνιακά υποστυλώματα [όχι σε όλα όμως]. Είναι απλό οπτικό παιχνίδι που σε περίπτωση πολυχρωμίας μειώνει την ένταση. Εξαρτάται βέβαια και από την θέση του υποστυλώματος, αλλιώς μπορεί να έχεις αντίθετα αποτελέσματα.

 

Το σκούρο ταβάνι μειώνει το ύψος και προτοιμάται σε ψηλοτάβανα κτίρια ή σε χαμηλοτάβανα με περιμετρική ανοιχτόχρωμη γυψοσανίδα [κανάλι] για να μην δημιουργεί άσχημη εντύπωση.

 

Οι ανοιχτόχρωμοι τοίχοι φωτίζουν τον χώρο.

Ίσως να δοκίμαζες ένα πολύ πολύ ανοιχτό κρεμ-μπεζ [με οδηγό προς το καφέ, όχι προς την ώχρα] για να "σπάει" και να μην απέχει πολύ από τα λευκά αλουμίνια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.