Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσομοίωση μεταλλικού ιστού στο sap


ibanez

Recommended Posts

Καλημέρα,

 

θέλω να κάνω δυναμική ανάλυση στον παρακάτω μεταλλικό ιστό (επισυνάπτω το μοντέλο σε dwg) ο οποίος στην κορυφή του έχει μια μεταλλική βάση για να τοποθετηθούν κεραίες κτλ.

Το ερώτημά μου είναι το εξής: Αφού πρώτα περάσω το φάσμα σχεδιασμού που θα προκύψει απ' τον ΕΑΚ, θα πρέπει να ορίσω κάποιες μάζες στις οποίες θα ασκηθεί η σεισμική διέγερση. Οι μάζες αυτές θα βρίσκονται σε πολλά επίπεδα καθ' ύψος του ιστού ή θα βάλω μια συνολική μάζα στο κέντρο της μεταλλικής βάσης στην κορυφή; Επίσης η μεταλλική βάση θα οριστεί ως shell element ή ως διάφραγμα;

 

Ευχαριστώ

teliko2004.zip

Link to comment
Share on other sites

οκ το ανέβασα σε 2004

 

Παρατήρηση: Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, ilias

2004.zip

Link to comment
Share on other sites

Κάνε πρώτα την εξής δοκιμή: Άσε το πρόγραμμα να κάνει δυναμική ανάλυση με τις μάζες που βγάζει αυτόματα σε κάθε κόμβο, βάζοντας εσύ μόνο την πρόσθετη μάζα στην κορυφή. Αν ικανοποιούνται τα κριτήρια του ΕΑΚ για την το ποσοστό ενεργοποιούμενης σεισμικής μάζας άσ' το έτσι και μην παιδεύεσαι. Αν όχι μηδένισε την ειδική μάζα στο material και δοκίμασε βάζοντας μάζες κάθε 10m καθ' ύψος (πάς για 5 μεταφορικές ιδιομορφές ανά άξονα).

Link to comment
Share on other sites

Υπολογίζεις τις μάζες όπως λέει ο ΝΕΑΚ (5m πάνω και 5m κάτω από την στάθμη της εκάστοτε ομάδας κόμβων). Την μάζα αυτή θα την μοιράσεις στους περιμετρικούς κόμβους τις στάθμης (4 κόμβου αν έχεις 4 στύλους)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.