Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξήρανση λάσπης (ιδιοκατασκευή)


john7

Recommended Posts

Τελικά δεν μας είπες τι είδους λάσπη ξηραίνεις (%Dry Solids, από που προέρχεται, κ.λπ.) και για ποιόν λόγο? Δεν έχει σημασία το ''ντουμάνι'' όπως λες παραπάνω αλλά η συγκέντρωση και το είδος των ενώσεων που περιέχει.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 27
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Με ένα ηλιακό κάτοπτρο αποξηραίνεις τη λάσπη και παράγεις με τον ατμό μέσο μικρής τουρμπίνας ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς ρύπους. Αντί να πληρώνεις αμείβεσαι από την πώληση ρεύματος. Όταν δεν έχει ήλιο χρησιμοποιείς το φυσικό αέριο.

 

Το πράγμα θέλει φαντασία (άντε μήπως εφαρμόσουμε και καμιά ευρεσιτεχνία!...)

 

Πρότεινέ το στον επιχειρηματία. Μεθαύριο θα συναντηθώ στο Βερολίνο με κατασκευαστές τουρμπίνων. Δεν αστειεύομαι.

Link to comment
Share on other sites

χωρίς να είμαι ειδικός στο θέμα, πιστεύω ότι το σύστημα αντιρύπανσης που περιγράφεις δύσκολα θα λειτουργήσει.

 

Το σύστημα που έχεις κατασκευάσει προσπαθεί να προσομοιάσει την πλυντική μηχανή Venturi αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέρνει και είναι νομίζω αδύνατον να έχεις πολύ καλά αποτελέσματα, ωστόσο θα σου πρότεινα ένα δυο πραγματάκια αν θες να κάνεις μπας και βελτιωθεί η κατάσταση.

 

Πιστεύω το σύστημα σου θα λειτουργήσει καλύτερα εφόσον δημιουργήσεις νέφος μικροσταγονιδίων και όχι απλό καταιονισμό. Δηλαδή το ντους νερού δεν αρκεί, δεν προλαβαίνει το καυσαέριο να αναμειχθεί και υπάρχουν σίγουρα νεκρά σημεία (δηλαδή χωρίς καταιονισμό) από όπου μεγάλος όγκος καυσαερίου περνάει ανέγγιχτος. Άρα ίσως θα μπορούσες να προμηθευτείς ειδικά μπεκάκια με όσον το δυνατόν μικρότερη διάμετρο σταγόνας

 

Επίσης, θα σου πρότεινα να στενέψεις ένα σημείο της δεξαμενής καταιονισμού, να το κάνεις δηλαδή να μοιάζει με κλεψύδρα ή κάτι τέτοιο για να δημιουργηθεί ένα κομβικό σημείο, μία παγίδα όπου θα δημιουργηθεί νέφος μικροσταγονιδίων και το καυσαέριο θα προλαβαίνει να αναμειχθεί . Το βασικό σου μέλημα είναι να υποβοηθήσεις την ανάμειξη, να επιτύχεις κατά το δυνατόν μεγαλύτερη τύρβη ώστε να καταφέρει το νερό να "πιάσει" τα σωματίδια. Έτσι όπως το χεις απλώς το ρεύμα καυσαερίων βρίσκει τις ευκολότερες διόδους και διαφεύγει

 

Ρύθμισε επίσης τον ανεμιστήρα σου σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ουσιαστικά θέλεις μικρές ταχύτητες εισερχομένου καυσαερίου για να αυξήσεις τον χρόνο ανάμειξης. Ειδικά εάν κάνεις μετατροπές στη διατομή, θέλεις σίγουρα μικρές ταχύτητες εισερχομένου αερίου

 

Τέλος, ίσως μια καλή λύση θα ήταν να μην έχεις το νερό και το καυσαέριο κατ' αντιροή, αλλά αυτό απαιτεί πολλαπλές μετατροπές στο σύστημά σου που απ' ότι καταλαβαίνω είναι δύσκολο να τις κάνεις

 

Θα μπορούσα ίσως να σου πω και για τις συνθήκες καύσης εντός του φούρνου δηλαδή ρύθμιση περίσσειας οξυγόνου κτλ αλλά ίσως ένας μηχανολόγος να είναι πιο ειδικός στο θέμα αυτό

 

Τέλος, ρίξε και μια ματιά μήπως μπουκώνουν τα μπεκάκια μετά από κάποια ώρα λειτουργίας

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, το μηχανημα επεξεργαζεται αποβλητα βιομηχανίας.Τα αποβλητα αυτα εχουν επεξεργαστει πρώτα σε ενα μηχανημα που τους αφαιρει(οσο γινεται)το νερο.Αυτα τα αποβληττα εχουν τη μορφη παχυρρευστης λασπης.Το προβλημα είναι οτι βασει νομου επιτρεπεται να εχεις στις βιομηχανιες μονο στερεα αποβλητα τα οποια πληρωνεις για να τα επεξεργαστουν(γυρω στα 2 ευρω το κιλο).Το μηχανημα που εχω κανει αυτη ακριβως τη δουλεια ξηραινει τελειως αυτα τα αποβληττα.

CostaV tα στοιχεια δεν τα εχω ακομα λογω φορτου εργασιας.

Με τη σημερινη δοκιμη που εκανα ειδα αποδοση 60%(βαρος εισοδου-βαρος εξοδου).

Τapam77 μου αρεσε πολυ η ιδεα σου με την κλεψυδρα και ειναι ευκολη στη κατασκευη για μενα,αν και φοβαμαι οτι θα εχω προβλημα στο φουρνο μετα(ο φουρνος δεν ειναι στεγανοποιημενος και θα αρχισει να καπνιζει στα σημεια διαρροης).

Κυριε Παπαγεωργιου εχετε απολυτο δικιο σε ο,τι λετε.Το προβλημα ειναι οτι δεν ειμαι στην ερευνα αλλα στη βιομηχανια.Εχω ανωτερους που και να τους αποδειξω οτι εχουν λαθος ,αυτοι θα παρουν την αποφαση.Και εγω θα ηθελα πολυ να μελετησω ΣΩΣΤΑ πρωτα το μηχανημα αλλα οταν σου δινουν εντολη να χρησιμοποιησεις συγκεκριμενα μεσα αναγκαζεσαι να τα χρησιμοποιησεις.Για να καταλαβετε τι εννοω.Σημερα απεδειξα στον ανωτερο μου οτι εχει λαθος αλλα θα γινει η κατασκευη με το δικο ΤΟΥ τροπο.ΑΣΧΕΤΑ που ειναι ΛΑΘΟΣ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ετσι ειναι τα πραγματα στη παραγωγη.Αυτη ειναι αλλη κουβεντα που θα πρεπει να την συζητησουμε σε αλλο θεμα συζητησης.Μ'αρεσουν παρα πολυ οι ιδεες σας και ο τροπος που τα προσεγγιζετε.Θα διαβασω και θα ψηφισω στις δημοσκοπησεις σας.

Τη πεμπτη θα γινει η μετρηση των καυσαεριων απο τον ειδικο για να δω τι προβληματα εχω.

Θα βαλω ολα τα νουμερα μεχρι το βραδυ για να υπαρχει μια ολοκληρωμενη εικονα.

Ευχαριστω πολυ ολους

Link to comment
Share on other sites

Σημερα απεδειξα στον ανωτερο μου οτι εχει λαθος αλλα θα γινει η κατασκευη με το δικο ΤΟΥ τροπο.ΑΣΧΕΤΑ που ειναι ΛΑΘΟΣ.

 

Η λέξη προϊστάμενος είναι η ορθή,

 

α) διότι με τους ανωτέρους (π.χ. γιατρούς σε θέματα ιατρικής) δεν συνεργαζόμαστε προτείνοντας, αλλά υπακούμε.

 

β) δείχνει ότι αυτός φέρει την τελική ευθύνη (αν σφάλει θα απολυθεί και με βεβαρυμένο βιογραφικό).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Γιατί δεν οδηγείς τα καυσαέρια μέσα από το δοχείο του νερού;

 

Το σύστημα καταιωνισμού δεν θα αλλάξει, απλά θα οδηγήσεις τα καυσαέρια κάτω από τη δεξαμενή καταιωνισμού. Ίσως χρησιμοποιώντας έναν - αρκετά - ισχυρότερο ανεμιστήρα για να νικήσεις την πτώση πίεσης.

 

Επίσης καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις στην βάση της δεξαμενής μέσα στο νερό ένα διάτρητο μεταλλικό φίλτρο ώστε να μικραίνει το μέγεθος των φυσαλίδων.

 

Η μη ποσοτικοποίηση των δεδομένων πάντως δυσκολεύει τα πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Από την αρχική περιγραφή, νομίζω ότι το βασικό πρόβλημα είναι η συγκράτηση της σκόνης. Νομίζω ότι η κατασκευή ενός κυκλωνικού διαχωριστή είναι η καλύτερη λύση.

Μάλιστα, ο κυκλώνας μπορεί να περιβάλλεται από χιτώνιο (εξωτερικό "μανδύα"), μέσα στο οποίο θα γίνεται εναλλαγή θερμοκρασίας από τα καυσαέρια στον καθαρό αέρα, και έτσι θα εισάγουμε προθερμασμένο αέρα προς καύση και ξήρανση της λάσπης.

Μια άλλη λύση θα ήταν η χρήση σακκόφιλτρου, αλλά οι θερμοκρασίες είναι υψηλές για αυτή την εφαρμογή.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω και αυτό το ebook μπορεί να φανεί χρήσιμο:

http://artikel-software.com/file/Air_Pollution_Control_Systems_for_Boiler_and_Incinerators.pdf

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.