Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύνδεση με δίκτυα ΟΚΩ σε εκτός σχεδίου


Recommended Posts

Συναδελφοι θα εκτιμούσα μια βοήθεια στο θέμα:

 

Εχουμε υπο μελέτη μονοκατοικία ισόγεια (χωρίς υπόγειο) εμβαδού 105 τμ και όγκου 370 κμ σε εκτός σχεδίου περιοχή τοποθετημένη στο πίσω και πάνω όριο του αγροτεμαχίου (δηλαδή στη μέγιστη απόσταση από το δρόμο).

 

Πώς αντιμετώπιζετε εσείς το θέμα των παροχών?

 

Πέραν από το διαδικαστικό (δηλαδή τη διαδικασία αίτησης για σύνδεση με ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ) πρακτίκα τί συμβαίνει? Τρέχουν σωλήνες από τα όρια μέχρι το κτίριο, δηλαδή εκεί που στα εντός σχεδίου έχουμε 5 μετρα σωλήνες με το αναλογο κόστος, εδώ θα έχουμε 100 μετρα?

 

Ακόμη και διαδικαστικά να το δούμε, οταν ειμαστε στη μέση του πουθενά, η ΔΕΗ θα φερει στύλους από το χωριό στα 2 χιλιόμετρα για να ηλεκτροδοτήσει το μοναδικό σπίτι? Και καλά η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ πώς το αντιμετωπίζει?

 

Οποιαδήποτε άποψη ή εμπειρία ευπρόσδεκτη για κουβέντα.

Link to comment
Share on other sites

Για να φέρει στύλους η ΔΕΗ απλά θα την πληρώσεις. Υπολόγισε τουλάχιστον 15€/μ. Επίσης στα εκτός σχεδίου ο Δήμος δεν είναι υποχρεωμένος να σου φέρει παροχή νερού. Οπότε θα πληρώσεις και πάλι για να φτάσει το δίκτυο σε σένα. Το κόστος αυτό δεν το γνωρίζω. Ακόμη και αν υπήρχε δίκτυο στο όριο του γηπέδου σου, το να φτάσει ως το κτίριο είναι έξοδο του ιδιοκτήτη.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης να προσθέσω ότι το να βάλει στύλους η ΔΕΗ , μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία διότι απ'ότι θυμάμαι σε μια περίπτωση πριν από μερικά χρόνια εμπλεκόταν και το Δασαρχείο.

 

Επίσης , για να φέρεις την παροχή ρεύματος από τον δρόμο στο κτίριο από αυτά μου μου έχουν πει οι ηλεκτρολόγοι θα χρειαστείς και μεγαλύτερη διατομή κεντρικής παροχής λόγω της μεγάλης απόστασης.

 

Βέβαια , αυτό το παραπάνω κόστος είναι ένα τίποτα μπροστά στην δαπάνη για τους στύλους της ΔΕΗ.

 

Σε ότι αφορά το νερό , πιθανόν να χρειαστείς για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να κάνει ο Δήμος τη σύνδεση , δεξαμενή με αντλία και νερό με βυτιοφόρο (για διαβροχή ξυλοτύπων , συντήρηση σκυροδέματος κλπ).

 

Οπότε με το που θα ξεκινήσει τις εργασίες , (μην σου πω και νωρίτερα) θεώρηση για εργοταξιακό για να αρχίσει να τρέχει η διαδικασία.

 

Τώρα αν έχεις και υψόμετρο και το δίκτυο του Δήμου δεν έχει μεγάλη πίεση (συνηθισμένο) στο κτίριο θα χρειαστεί οπωσδήποτε πιεστικό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.