Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταπτυχιακό στο Brunel ή στο Leeds;


el04xxx

Μεταπτυχιακο στο Brunel ή Leeds?  

52 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Μεταπτυχιακο στο Brunel ή Leeds?



Recommended Posts

Με δεχτηκαν για μεταπτυχιακο στο αντικειμενο Sustainable Electrical Engineering στα πανεπιστημια του Brunel και του Leeds.

 

Στο Brunel τα Tuition fees ειναι κατα 600 στερλινες = 720€ ακριβοτερα και η ζωη υποθετω θα ειναι ακριβοτερη καθως βρισκεται λιγο εξω απ το Λονδινο. Το επιπεδο σπουδων και η συνδεση με την αγορα εργασιας ομως?

 

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Στο ατει θεσσαλονικης,τμημα ηλεκτρονικης γινονται μεταπτυχιακα προγραμματα σε συμπραξη με το πανεπιστημιο του brunel,ιδιες ωρες ιδια θεματα.....Γιατι να ξενιτευτεις

Link to comment
Share on other sites

είσαι σίγουρος ότι το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης δίνει Msc μαζί με το brunel σε electrical engineering;

μήπως δίνει σε τηλεπικοινωνίες όπως και το ΤΕΙ αθήνας πάλι μαζί με το brunel;

Link to comment
Share on other sites

Ψαξε βρες υλη μαθηματων..

Και καταταξη του τμηματος των πανεπιστημιων..

 

Οι 600λιρες διαφορα ειναι συνολικη??? Γιατι αν ειναι ετσι τοτε σιγουρα στην περιοχη του λονδινου υπαρχουν περισσοτερες ευκαιριες για το καθετι..

Link to comment
Share on other sites

Κάνοντας search βρήκα για ΑΤΕΙ-Brunel το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (MASTER) με ειδίκευση στη κατεύθυνση «Συστήματα Ασύρματων Επικοινωνιών» (Wireless Communication Systems MSc), που δεν είναι αυτό που ψάχνω...

 

Το πρόγραμμα σπουδών και των 2 πανεπιστημίων το βρίσκω εξίσου ενδιαφέρον. Τι εννοείς αν η διαφορά είναι συνολική? Το Brunel έχει δίδακτρα 4000 λίρες ενώ το Leeds 3400 λίρες. To ότι το Brunel είναι δίπλα στο Λονδίνο σημαίνει ότι ενδεχομένως να μπορέσεις να βρεις ευκολότερα μια καλή εταιρεία να κάνεις τη διπλωματική σου?

Link to comment
Share on other sites

Σιγουρα το Λονδινο προσφερει περισσοτερε εναλλακτικες απο αποψη επαγγελματικη..

 

Βεβαια το συνολικο κοστος διαβιωσης ειναι πολυ μεγαλυτερο στο Λονδινο.. Παντως γενικοτερα στην Αγγλια υπαρχουν ευκαιριες για διπλωματικες κλπ.. Δεν ξερω ειδικα για το λιντς και για το αντικειμενο που μιλας, αλλα σιγουρα αν ερθεις σε επαφη με της υπηρεσιες των πανεπιστημιων θα σου δωσουν ο,τι στοιχεια ζητησεις..

Link to comment
Share on other sites

Περα απο κοστολογια να πουμε και λιγα για αξια και "φημη".

 

Το Brunel εχει ακομη πολυ καλη φημη στην Αγγλια. Το Leeds θεωρειται ακομη πιο "λαικο" και χαμηλοτερου πρεστιζ. Οταν ημουνα εγω Αγγλια το Brunel θεωρειτο ισαξιο των μεγαλων παιχτων, imperial, cambridge, oxford, ucl κλπ ενώ το leeds ηταν στην β εθνικη.

 

Οι πορειες των δυο ιδρυματων στους πινακες καταταξης που χρησιμοποιουνται ευρεως στην ΜΒ ειναι αντιστροφη παρολα αυτα, ειδικα την τελευταια 5ετια. Το Brunel πεφτει συνεχως και το Leeds ανεβαινει.

 

Η φημη και η συνδεση με την αγορα εργασιας φιλε που εχεις το ερωτημα εχει να κανει κυριως με την περιπτωση να δουλεψεις στην ΜΒ και μετα το περας των σπουδων σου. Γιατι στην Ελλαδα εκτος περιπτωσεων μετρημενων στα δαχτυλα του ενος χεριου, κανενας εργοδοτης δεν θα σε ρωτησει πού εκανες μεταπτυχιακο.

 

Βασικες σπουδες βλεπω εκανες στο ΕΜΠ αρα μεχρι εκει ο,τι καταλαβουν, αντε και το θεμα του μεταπτυχιακου αν εχει καμια σχεση με τη δουλεια. Το σε ποιο πανεπιστημιο πηγες και ποια η αξια του δεν αφορα κανεναν στην Ελλαδα γιατι δεν φτανει μεχρι εκει το επιπεδο. Ψιλα γραμματα αυτα. Σου μιλω εκ πειρας με πτυχια και μεταπτυχιακα απο τα καλυτερα σπιτια, που στο ελλαντα τα εκανα σαιτες.

Link to comment
Share on other sites

Το Leeds έχει από τα καλύτερα engineering προγράμματα ενώ το brunel είναι πολύ κάτω στις κατατάξεις. Μόνο το γεγονός ότι έχει συνεργασία με TEI στην Ελλάδα θα πρέπει να σε προβληματίζει....

Το Leeds δεν αναγνωρίζει κάν τα ΤΕΙ ως πανεπιστήμια και για αυτό δεν μπορεί ένας απόφοιτος ΤΕΙ κανει μεταπτυχιακό στο Leeds

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

..δημητρη δεν ισχυει το τελευταιο. μια χαρα δεχονται αποφοιτους τει..εχω υποψη μ συγκεκριμενες περιπτωσεις για πολιτικους μηχανικους. (ολα αυτα στο University of Leeds γιατι υπαρχει και το Metropolitan Leeds University το οποιο ειναι πολυ χαμηλοτερα στις καταταξεις, αλλα δεν εχω γνωμη για αυτο)

 

el0, περα απο την ποιοτητα σπουδων και την πιθανη συνδεση των σπουδων με την πραξη, το Leeds σα περιβαλλον ειναι μαλλον αδιαφορο. Πρώην βιομηχανικη πολη, το σωζει οτι ειναι η πρωτη σε μεγεθος φοιτητουπολη στο UK (πληθυσμιακα) επομενως εχει καπως αναπτυχθει.

(πολλα κλαμπακια :S)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Έχω κάνει MSC στο LEEDS UNIVERSITY όχι METROPOLITAN....2002-03

-Σε όλη την αγγλία υπάρχει μεγάλο respect για το electrical engineering του leeds

-Άνοιξε στο WWW.RAE.AC.UK και δες ότι οι το αγγλικό υπουργείο παιδείας βαθμολογεί με την υψηλότερη βαθμολογία το electrical engineering του leeds university από οποιοδήποτε πανεπιστήμιο αλλου στη uk

-Επίσης το career office του leeds σε στέλνει σε οποια δουλειά θέλεις παντού - παντού όμως....

-Το Leeds είναι η πιο αναπτυσσόμενη πόλη στην αγγλία εδώ και μια 10ετια

-Το Leeds είναι the most popular φοιτητούπολη στην αγγλία... Με μεγάλη φοιτητική κοινότητα και πολύ νυχτερινή ζωή αν σε ενδιαφέρει

συνδέεται απευθείας αεροπορικώς από then/νίκη πλέον

-Δες ποιοι έχουν προτιμήσει το πανεπιστήμιο αυτό το electrical engineering του Leeds για σπουδές.... Ο κύριος Honda ιδιοκτητης της honda σήμερα μήπως???? Και πολλοί άλλοι καταξιωμένοι... Διεθνώς....

 

──────────────────────────────────────────

Παράβαση Κανόνα 1 περί χρήσης κεφαλαίων. Τηρούμε τους Κανόνες Συμμετοχής.

Chilon

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.