Μετάβαση στο περιεχόμενο

Eva

Members
  • Περιεχόμενα

    42
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Eva's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σοβαρό υποθέτω πως είναι, αλλα καταλαβαίνω τι εννοείς. Δεν πρόκειται για δήλωση αυτοψίας (ή αντοχης). Για μια απλή εκτίμηση για το κατά πόσο ο άνθρωπος μπορεί να στεγάσει εκεί ένα μελλοντικο κατάστημα ή θα χρειαστεί να κάνει κάτι παραπάνω. Προκειται για διώροφο και , ναι, έχω την πολυτέλεια να ζητήσω βοήθεια από κάποιο πιο έμπειρο μηχανικό στην αυτοψία. Υποθέτω όμως ότι δεν έχουν όλοι μπαμπά/θείο/φίλο μηχανικό και ενδεχομένως να χρειαστεί, άπειροι όντες, να υπογράψουν και βεβαιώσεις στατικής αντοχής. Αυτό και το νόημα της ερώτησης. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
  2. Ζητώ συγγνώμη αν το θέμα έχει ήδη διαπραγματευτεί σε προηγούμενο θρεντ. Παρακαλώ να διαγραφεί αν είναι έτσι. Σε παραπλήσια θρεντς έχει αναφερθεί η μέθοδος της "οφθαλμοστατικής" με την έννοια της αποτίμησης της στατικής συμπεριφοράς ενός κτηρίου χωρίς τη χρήση επεμβατικών μεθόδων. Μπορεί καποιος να δώσει καποιες υποδείξεις σε έναν άπειρο μηχανικό ως προς το πού να εστιάσει και τι να συμπεράνει απαυτό? Τι επι τόπου ελέγχους θα μπορούσα να κάνω ώστε να έχω κάτι στα χέρια μου πριν απαντήσω, "ναι μπορεις να στεγάσεις μέσα το κατάστημα σου"? Ευχαριστώ. υ.γ. και σχετικές εικόνες θα ήταν χρήσιμες.
  3. ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας. gekozy, ναι αυτο σημαινει οτι θα εχω μικροτερη διατομη κολωνας (θα λειπει η επικαλυψη). Το μεγαλωμα των μανδυων δεν ειναι λυση καθως εχει ήδη τελειωσει το σιδερωμα. Κε Ροδόπουλε, αν καταλαβα καλα προτεινετε να αντικατασταθει πλακα της θερμομονωσης με κονία που προστατεύει απτη διάβρωση και ταυτόχρονα λειτουργει θερμομονωτικά?αντικαθιστώ δηλαδη την επικάλυψη με την κονία αυτή. αυτο θα ηταν μια πολυ καλη λύση αν συμφέρει και τον πελάτη σε σχέση με το να ξηλωθουν οι ξυλότυποι, οι μονώσεις και να επανεγκατασταθουν 3 εκ. πιο διπλα. Δυσκολεύομαι να εντοπίσω το εν λόγω πρότυπο (το εθνικό προσάρτημα) ωστε να δω τα κριτήρια της κατηγοριοποίησης, πρόκειται όμως για περιοχή στα 10χμ απο τη θαλασσα.Οι αποστάτες που αναφέρω θα τοποθετούνταν αφού μετακινούνταν το σύνολο των κολωνοσίδερων κατάτι ετσι ώστε να εξασφαλιστεί λίγος χώρος γιαυτούς, και γιαυτό μίλησα παραπάνω για απόκλιση απτην κατακορυφότητα. Οι αποστάτες παρόλα αυτά, δε θα μπορέσουν να πιάσουν μέχρι κάτω (όλο το μήκος της κολώνας) γιατι στη βάση οι αναμονές προφανώς δν μπορούν να μετακινηθούν. Πρόκειται για πολυ κακοτεχνη λύση, και γιαυτό ζητησα εναλλακτικές.
  4. καλησπερες.ειμαι νεα μηχανικος, 1η οικοδομη και χρειαζομαι μια συμβουλη.. Πριν το σιδέρωμα των κολωνοτοιχείων τοποθετήθηκε απτον εργολάβο θερμομόνωση ακριβως στο χείλος του περιγράμματος της πλακάς και όχι εξωτερικά του περιγράμματος (τα απο κάτω δοκάρια δεν θερμομονώθηκαν) με αποτέλεσμα να μη διατηρηθεί η απαραιτητη απόσταση για επικάλυψη. Μετά το σιδέρωμα λοιπόν έχω τους συνδετήσες να ακουμπούν πάνω στο θερμομονωτικό υλικό, ειδικά στο χαμηλότερο σημείο της κολώνας. Προτάθηκε να μπουν εκ των υστέρων αποστάτες για να εξασφαλιστεί έστω στο μεγαλύτερο μήκος της κολώνας καποια επικάλυψη, η οποία προφανώς θα δημιουργήσει και μια ελαφρά απόκλιση από την ευθυγραμμία στα σίδερα. Σκέφτομαι να ζητήσω να ξηλωθεί η τοποθέτηση καθως θεωρώ παρακινδυνευμένο για την ανθεκτικότητα της κατασκευής την ελλειψη επικάλυψης (αντικατάσταση της βασικά με το θερμομ.υλικό). Θέλω μια γνώμη για να επιβεβαιώσω την απόφαση. Θα μπορούσε κανεις να σκεφτεί μια λιγότερο δραστική λύση? ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. Θα με βοηθουσε ιδιαίτερα μια σύντομη απάντηση καθώς σκοπεύω να συναντήσω τον εργολάβο αύριο..
  5. ..δημητρη δεν ισχυει το τελευταιο. μια χαρα δεχονται αποφοιτους τει..εχω υποψη μ συγκεκριμενες περιπτωσεις για πολιτικους μηχανικους. (ολα αυτα στο University of Leeds γιατι υπαρχει και το Metropolitan Leeds University το οποιο ειναι πολυ χαμηλοτερα στις καταταξεις, αλλα δεν εχω γνωμη για αυτο) el0, περα απο την ποιοτητα σπουδων και την πιθανη συνδεση των σπουδων με την πραξη, το Leeds σα περιβαλλον ειναι μαλλον αδιαφορο. Πρώην βιομηχανικη πολη, το σωζει οτι ειναι η πρωτη σε μεγεθος φοιτητουπολη στο UK (πληθυσμιακα) επομενως εχει καπως αναπτυχθει. (πολλα κλαμπακια :S)
  6. ..σε μας παλι οχι.Γινοταν αναφορά σε βαθος. Διαφορες υπάρχουν και δεν ειναι αμελητέες, τόσο στη φιλοσοφία της ανάλυσης (ec8-EAK) όσο και στη διαστασιολόγηση (ΕΚΩΣ-EC2).Αναδιάρθρωση της διδασκαλείας θα χρειαστεί σίγουρα.Αλλα ελλείψει των εθνικων προσαρτηματων λίγα πραγματα μπορούν να γίνουν προς το παρον. Lightname, εύλογη δεν ειναι η απορία εφοσον στη μεση της επομενης ακαδημαικης χρονιας οι κανονισμοι που μοιραζουν θα ειναι για αποσυρση?
  7. .. αναρωτιεμαι τι θα διδασκεται φετος στις πολυτεχνικες της χωρας..
  8. χαιρετε συναδελφοι. κληρωθηκα κ γω για το μεταπτυχιακο κ δήλωσα ήδη 2 Θ.Ε...κανενας μελλοντικός συμφοιτητης? παρατηρω επισης οτι τα τελευταία μην. είναι αρκετά παλιά και θα θελα αν είναι δυνατόν να μου δωσει κάποιος κανα δυο πιο επίκαιρες πληροφορίες για το μεταπτυχιακό και τις απαιτήσεις του...ευχαριστώ
  9. αν δημιουργηθει αντιδραση απο υπολογισιμη μεριδα του κοινου μπορει να ασκηθει καποιου ειδους πιεση..και τουλ.θα ξερουμε (και θα ξερουν) ποσοι αντιδρουν.
  10. ..πως μπορει κανεις να το κλειδώσει?..
  11. ξερετε πως μπορώ να ρυθμίσω ωστε να μη γίνεται αυτόματα autorun από φλασάκι? κόλλησα κ γω μαλλον τον ίδιο π περιγράφετε. Δεν ανοίγει το φλασάκι με διπλό κλικ και βγάζει μήνυμα λάθους με αλλόκοτους χαρακτήρες. επίσης, βάζει δίπλα σε κάθε φάκελο κατάληξη .exe και δεν μπορω να τους ανοίξω με τίποτα.(ίσως σε κάποιες περιπτώσεις με explore). Μου σύστησαν το malwarebytes.org για σκανάρισμα αλλά το πρόβλημα επανεμφανίστηκε και μάλιστα μετά και από format (ίσως παίζει κάτι είτε με το φωτοτυπάδικο είτε με τους υπολογιστές του πανεπιστημίου ..)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.