Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χοάνη για ψησταριά -αναρρόφηση m3/h


Recommended Posts

Καλησπέρα. Εχω πελάτη μια ψησταριά με φυσικό αέριο. Θα κάνω την μελέτη. Κανείς δεν μπορέι απο το κατάστημα να μου πει τι αναρόφηση έχει το μοτέρ της χοάνης. Θα ήθελα να ρωτήσω ποια είναι μια τυπική τιμή αναρόφησης σε m3/h για μια χοάνη για να το γράψω στη μελέτη. για να βοηθήσω η χοάνη βρίσκεται πάνω απο 2 φριντέζες 22kw έκαστη, μία μαγειρική συσκευή με 4 εστίες 22kw και μία μαγειρική συσκευή με 4 εστίες 34kw, και ο αγωγός εξαερισμού είναι Φ40. ευχαριστώ.

Και κάτι ακόμα, έχει και ένα φούρνο αερίου, ο οποίος δεν έχει χοάνη. Τι τύπου συσκευή είναι? Α11ΑS??

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Κανείς από το κατάστημα δεν πρέπει να σου πει για την απαγωγή. Αυτό είναι δουλειά του μελετητή - όχι της εγκατάστασης φυσικού αερίου - αλλά του συστήματος εξαερισμού. Αλλά για άλλη μια φορά η δουλειά γίνεται στραβά. Σιγά μην πάει ο πελάτης σε μελετητή - τζάμπα λεφτά να δώσει...

 

 

1.Είτε έχεις φυσικό αέριο, είτε υγραέριο η απαγωγή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες με κυριότερο την επιφάνεια ή την προβολή της χοάνης στο οριζόντιο επίπεδο. Σημαντικό είναι η ταχύτητα του αέρα στον αεραγωγό ανάλογα με το είδος των ρύπων. Εσείς έχετε ήδη επιλέξει την διάμετρο του αεραγωγού αλλά δεν ξέρετε τα κυβικά....

Δες καλύτερα Τ.Ο.Τ.Ε.Ε. 2423/86 και σχετικά με αεραγωγούς και κινητήρες site.

2.Οι συσκευές αερίου όπως ο φούρνος αναφέρουν στα χαρακτηριστικά ή στα ταμπελάκια τους τι τύπου συσκευή είναι και με ποιο τρόπο πρέπει να απάγεις τα καυσαέρια σε συμφωνία πάντα με το κεφάλαιο 13 του τεχνικού κανονισμού.

3.Μην ξεχάσεις να συνδέσεις ηλεκτροβάνα με μοτέρ όπως αναφέρει και το κεφάλαιο 13 του τεχνικού κανονισμού.

4. Ο αγωγός απαγωγής θα πρέπει να καταλήγει στο ψηλότερο σημείο του κτιρίου.Αυτός που θα βγάλει την άδεια λειτουργίας του καταστήματος ίσως έχει και κάποιες εξτρά παρατηρήσεις πάνω σε αυτό.

 

Οι επαγγελματικές εγκαταστάσεις αερίου κρύβουν κάποιες φορές παγίδες, να είσαι πολύ προσεκτικός κι αν απορείς για κάτι ρώτα την Ε.Π.Α. Αν γίνει λάθος εδώ μπορεί να κοστίσει πολύ ακριβά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.