Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δημοψήφισμα για το κάπνισμα !!


chronism

Καπνίζετε ???  

271 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Καπνίζετε ???

    • Ναι
    • Όχι
    • Κάπνιζα ... αλλα ευτυχώς το έκοψα !!!!
    • Προσπαθώ να το κόψω !!!


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 31
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ναι, αλλά σου είπα, εάν δεν έχει μιλήσει; Αδικαιολόγητα ο άλλος συνεχίζει να καπνίζει; Και κάλυψα και την άλλη περίπτωση λέγοντας: "Και πάντα μιλάμε για ανθρώπους και όχι γαϊδούρια... " Εάν η φίλη σου του έχει μιλήσει και αυτός συνεχίζει, ε, τότε εγώ ως φανατικός καπνιστής σου λέω πως ο τύπος είναι...μακάκας!

Προσωπικά, τον χειμώνα στον εργασιακό μου χώρο, καπνιζω σε σημείο που δεν ενοχλώ, αλλά βλέπω πως και οι αντικαπνιστες μου δείχνουν μια κατανόηση...

Το θέμα "κάπνισμα" είναι πολύ μεγαλύτερο απο όσο φανταζόμαστε. Επιστημονικά θέλω να σας δώσω τροφή για σκέψη. Απο τα μαθήματα χημείας, θα θυμόσαστε πως όσες ενώσεις έχουν την ίδια κατάληξη, περιέχουν μία κοινή χαρακτηριστική ομάδα. Πάμε λοιπόν: νικτοτ-ίνη, καφε-ίνη, ηρω-ίνη (μορφ-ίνη), κοκα-ίνη. Ποιά ομάδα είναι αυτή;

Link to comment
Share on other sites

ανδρες - γυναικες

καπνιστες - αντικαπνιστες

ασπροι - μαυροι

ντοπιοι - μεταναστες

και μπορειτε να συνεχισετε τον ατελειωτο καταλογο του ....

διαιρει και βασιλευε

Link to comment
Share on other sites

Καλοί - Κακοί

Νόμιμοι - Παράνομοι

Ευγενικοί - Αγενείς

Πολιτισμένοι - Αγροίκοι

και άπειρες ενδιάμεσες "αποχρώσεις του γκρίζου".

Link to comment
Share on other sites

Επειδή ανήκω στην κατηγορία των ατόμων που κάπνιζαν και το έκοψαν, καταλαβαίνω την εξάρτηση και τη μανία των καπνιστών. Είναι δύσκολο για τους καπνιστές να μην καπνίσουν καθόλου κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους, του ποτού κλπ ή να χρειάζεται να πηγαίνουν σε ειδικούς χώρους για να καπνίσουν.

Αντίθετα οι μη καπνιστές δεν είναι υποχρεωμένοι να αναπνέουν τον καπνό των καπνιστών. Πιστεύω ότι η ισσοροπία βρίσκεται κάπου στη μέση, κάπου πριν τη μετατροπή του χώρου σε τεκέ, όπου η κατάσταση θα είναι ανεκτή από τους μη καπνιστές.

Link to comment
Share on other sites

Δε διαφωνώ ως προς την ύπαρξη του νόμου και την τήρηση του.

Το θέμα είναι όμως πως γίνεται η εφαρμογή του.

Ο διαχωρισμός π.χ. στα μαγαζιά σε χώρους μη καπνιστών και καπνιστών είναι το λιγότερο γελοία (λες και ο καπνός αποφασίζει να καθίσει στο χώρο των καπνιστών). Το θέμα είναι να δείχνουν και οι μεν και οι δεν την ανάλογη ανοχή και σεβασμό διαφορετικά δεν βλέπω να γίνεται τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι καθόλου γελοία. Έχω δει πώς εφαρμόζεται στο εξωτερικό με εντελώς ανεξάρτητους χώρους που κλείνουν με πόρτες. Γιατί όχι και εδώ; Συγνώμη αλλά δεν μπορώ να δείξω ανοχή σε κάποιον που παρανομεί και βλάπτει και τη δικιά μου υγεία γιατί όπως αναγράφεται και στα πακέτα των τσιγάρων και το παθητικό κάπνισμα βλάπτει.

 

Συνεπώς, όπως είπα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Τήρηση της κείμενης νομοθεσίας απ' όλους, κάπνισμα εκεί μόνο που επιτρέπεται. Οι παραβάτες, καταστήματα και υπάλληλοι, να τιμωρούνται με τα πρόστιμα που προβλέπονται.

 

Στις άλλες χώρες το εφαρμόζουν ακόμα και στην Ολλανδία που είναι τρίτοι στο κάπνισμα στην Ευρώπη (πρώτοι είναι οι Κύπριοι και δεύτεροι οι Έλληνες). Εμείς γιατί όχι; (Η ερώτηση είναι ρητορική!)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.