Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υποστυλώματα υπογείου


 

Recommended Posts

έχει δικαιο σε αυτό που λέει. Πλήρη πάκτωση δεν είναι τα κεντρικά. Αλλά εκεί δεν έχεις και κοντά

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 60
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τα υποστυλώματα δεν είναι πακτωμένα στην οροφή υπογείου. Έχουν δεσμευμένες μετακινήσεις λόγω του απαραμόρφωτου διαφράγματος (αν το διάφραγμα είναι πλήρες και τα περιμετρικά τοιχώματα επαρκή) και μόνο τα περιμετρικά υποστυλώματα έχουν δεσμευμένη τη στοφή τους και πάλι μόνο κατά τη διεύθυνση του περιμετρικού τοιχείου.

 

διαφωνω.

και τα εσωτερικα υποστυλωματα εφοσον διαπερνωνται τουλαχιστον κατα τη μια διευθυνση απο δοκους εχουν δεσμευμενη τη στροφη.αυτο διοτι επειδη λογω του απαραμορφωτου διαφραγματος τα δοκαρια δεν καμπτονται κατα τον κατακορυφο αξονα,ετσι δεν επιτρεπουν και τη στροφη των υποστυλωματων.

 

ΑΝ τα εσωτερικα υποστυλωματα δεν διαπερνωνται απο δοκαρια(βλεπε μυκητοειδη) τοτε οντως ΙΣΩΣ εχουμε τοπικο φαινομενο στροφης του υποστυλωματος και αστοχιας της περιβαλλουσας πλακας (δηλαδη της οροφης του υπογειου) τοπικα (στη συγκεκριμενη θεση).

 

παρεπιπτοντως δεν μπορω να καταλαβω τι εννοεις στροφη κτα τη μια διευθυνση.φανταζομαι αναφερεσαι στη στροφη κατα τον κατακορυφο διαμηκη αξο9να των υποστυλωματων.αυτη ειναι στροφη και δεν μπορει να χωριστει σε επιμερους στροφες...

Link to comment
Share on other sites

Εννοεί στροφή εντός του επιπέδου που ορίζεται από το περιμετρικό τοίχωμα του υπογείου και όχι στροφή περί τον διαμήκη άξονα του στύλου που εννοείς όπως κατάλαβα.

Τα εσωτερικά υποστυλώματα έχουν τέτοια στροφή όπως σωστά είπε ο Giannis.

Link to comment
Share on other sites

sundance οι δοκοί του υπογείου δεν έχουν άπειρη ακαμψία όπως τα τοιχώματα. Αν βάλεις στο φεσπα οριζόντιες στηρίξεις στην οροφή του υπογείου (και να βάζεις πάντα σε μια από τις δοκιμές σου για να δεις τι γίνεται στα υποστυλώματα) τότε θα δεις (στο 3dv) ότι οι στύλοι έχουν ροπή στο υπόγειο από σεισμό. Πόση ? Τόση όση δεν θα παραλάβουν οι δοκοί του υπογείου, η οποία θα μεταβιβάστεί στους στύλους του υπογείου.

Κάνε δοκιμή

Έχει δίκαιο ο Giannhs απλά δεν είναι κοντά λόγω θέσης.

Link to comment
Share on other sites

συμφωνω οτι στροφη λογω καμψης υφισταται.

 

δεν ειπα οτι τα δοκαρια εχουν απειρη δυσκαμψια οπως τα τοιχωματα.(εχουν απειρη δυσκαμψια κατα τον κατακορυφο αξονα-βλεπε διαφραγματικη λειτουργια...)

Link to comment
Share on other sites

να ρωτησω κατι αλλο για τα κοντα.

 

αν εχουμε μεσοδοκο και μπει στο προσομοιωμα.

 

τοτε αν ο υπολογισμος δεν βγαλει φυσει κοντα τα εν λογω υποστυλωματα (αυτα που διασπωνται απο τη μεσοδοκο) τοτε πρεπει να θεσουμε αυτα τα υποστυλωματα ως θεσει κοντα(ουσιαστικα να ενοποιησουμε τα υποστυλωαμτα και να θεσουμε το νεο υποστυλωμα ως θεσει κοντο)?

Link to comment
Share on other sites

σωστο.απλα ειχα μια μικρη ενοχλητικη αμφιβολια και ειπα να το ρωτησω.

 

γι'αυτο εγραψα οτι θα ενοποιηθουν τα 2 υποστυλωματα για να θεωρηθει ως θεσει κοντο πλεον το νεο υποστυλωμα(θεσει κοντο αφου το διαπερνα η μεσοδοκος...)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.