Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: SOS - τα πλακάκια απορροφούν υγρασία


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

Μετά από αρκετό ψαξιμο αγόρασα φέτος ένα διαμέρισμα καινουριο.

Προχθές που πήγαμε με τη γυναικα να καθαρίσουμε, η γυναικα μου έριξε νερο στα πλακακια του μπάνιου και διαπιστώσαμε ότι όλα τα πλακάκια από τη μερια των αρμων ειχαν σκουρήνει γιατι τράβηξαν νερό και ειδικά αυτά που ήταν γ΄θρω από το σιφωνι στο πάτωμα και η σειρα πάνω από τη μπανιέρα.

Ο εργολάβος λέει ότι ειναι ο αρμός και θα ξαναβάλουν αρμοστοκο. Έβαλα ενα πλακάκι από τη μια πλευρά στο νερο και είδα ότι τραβάει, απορροφάει νερο από την κάτω επιφανεια την κεραμική δηλαδή κάτι που δεν το έπαθε ένα άλλο πλακάκι που βρηκα και έβαλα στο νερό μαζί.

Άρα η αλλαγη στον αρμόστοκο είναι ημίμετρο. θα έπρεπε να απορροφάει το πλακακι; Μήπως θέλει ξήλωμα όλο το μπάνιο;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν πολλών ειδών πλακίδια... Τα κλασσικά κεραμικά είναι όντως απορροφητικά. Αλλά δεν είναι πολύ συνηθισμένα πλέον. Όπως και να έχει, ο,τι πλακάκι και να έχει το δάπεδο, δεν επιτρέπεται κατ' αρχάς να περνάει η υγρασία από τους αρμούς...

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω τα πλακάκια τραβάνε νερο οχι υγρασία. Η ποσότητα ειναι αναλογη της διαπερατοτητας τους και σχετικα πολυπλοκων μηχανισμών. Τωρα ο αρμός συνηθως θα αλλαξει χρώμα λογω απορροφησης. Μπορει να εμποτιστει με υδροαπωδητικό αλλα θα συνεχιζει να αλλαζει χρωμα εαν ο αρμοστοκος ειναι τσιμεντοειδης. Υπαρχουν βεβαια συνθετικοί με κάποιο κόστος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.