Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιχωμάτωση και δόνηση


 
fgk

Recommended Posts

καλησπέρα,

 

σε απόσταση 30 μέτρων και σε βάθος 10μ. από νεόδμητη οικοδομή(4ετίας), πραγματοποιούνται εργασίες επιχωμάτωσης με σκύρα σε σκάμμα 4 στρεμμάτων. Οι δονήσεις από τον οδοστρωτήρα μεταφέρονται στο νεόδμητο ήδη 2 μήνες και θα συνεχιστούν μέχρι να επιχωματωθεί πλήρως.

Θεωρείτε ότι υπάρχει πρόβλημα για το νεόδμητο?

σημ.οι δονήσεις μεταφέρονται και γίνονται αισθητές μέχρι και το τρίτο όροφο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ειναι τρομερα δυσκολο να πει κάποιος εαν υπάρχει προβλημα χωρίς μετρήσεις απο ειδικό όργανο. Επιπλέον εαν δημιουργηθεί προβλημα και δεν έχεις μετρήσεις ειναι ακομα πιο δυσκολο να αποδείξεις οτι εφταιγαν οι δονήσεις. Σε γενικές γραμμές θα συνηστούσα να μιλήσεις σε ειδικούς.

Link to comment
Share on other sites

Έμπλεξες:confused:

Ο συνήθης τρόπος για να δούμε την επιρροή των δονήσεων στα κτίρια είναι με την τοποθέτηση επιταχυνσιογράφων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, παρακολουθούνται οι μετρήσεις των επιταχυνσιογράφων και φυσικά η ίδια η κατασκευή, για τυχόν ζημιές. Εάν ανακαλυφθεί κάποια ρωγμή που δεν υπήρχε ή υπήρχε αλλά φαίνεται να μεγαλώνει, τοποθετούμε επιπλέον όργανα για να μετρήσουμε το άνοιγμά της με το χρόνο. Προφανώς αυτά δεν τα πληρώνουν οι ιδιοκτήτες των κτιρίων, τα πληρώνει αυτός που κάνει τις εργασίες.

Η Αττικό Μετρό, εφαρμόζει ένα πολύ καλό σύστημα διασφάλισης του κινδύνου. Πριν ξεκινήσουν οι εργασίες, έρχονται και κάνουν (σοβαρή) αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, την οποία υπογράφει και ο ιδιοκτήτης. Εάν κατά τη διάρκεια των εργασιών παρουσιαστούν ζημιές που δεν υπήρχαν, σε αποζημιώνουν άμεσα. Έτσι διασφαλίζονται και αυτοί από τον καθένα που ζητάει λεφτά χωρίς λόγο.

Στη δική σου περίπτωση, αφού δεν το έχει κάνει ήδη ο εργολάβος, αμφιβάλλω αν θα το κάνει γενικώς. Οπότε, πάρε φωτογραφίες από παντού, από όλη την οικοδομή. Εάν παρουσιαστούν ζημιές, μίλα με τον εργολάβο, για να εγκαταστήσει σύστημα παρακολούθησης. Αν δεις ότι δεν τον πολυενδιαφέρει, σταμάτα τον.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.