Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Χρέωση αντισεισμικού συντελεστή;


Recommended Posts

Είναι αλήθεια πως στην πολεοδομία τα σχέδια των στατικών που θα κατατεθούν πρέπει να είναι σύμφωνα με το ελάχιστο προβλεπόμενο και αν ο ιδιοκτήτης επιθυμεί μεγαλύτερο αντισεισμικό συντελεστή πρέπει να γίνει νέα μελέτη και να χρεωθεί με κάποιο επιπλέον κόστος?

Link to comment
Share on other sites

Η απόλυτη αλήθεια είναι ότι η χώρα είναι χωρισμένη σε ζώνες και με βάση τις ζώνες αυτές υπάρχουν οι συντελεστές με τους οποίους γίνεται η μελέτη. Η τήρηση των συντελεστών είναι υποχρεωτική από τον νόμο.

 

Τώρα: Αν έχει γίνει η μελέτη σωστά με βάση τον κανονισμό και σαν ιδιώτης επιθυμείτε νέα μελέτη με υψηλότερο συντελεστή (επιτρέπεται, χαμηλότερος απαγορεύεται), τότε: Ναι, θα πρέπει να πληρωθεί ξανά η στατική μελέτη, διότι γίνεται από την αρχή.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ, αλλά η απορία μου είναι κυρίως ως προς το αν η πολεοδομία δέχεται ή όχι την αρχική μελέτη με υψηλότερο συντελεστή από τον προβλεπόμενο? Δηλαδή πρέπει έτσι κι αλλιώς αν κάποιος θέλει μεγαλύτερο συντελεστή να πληρώσει δυο φορές ή μπορεί να το δηλώσει από την αρχή και να κατατεθούν τα σχέδια με τον υψηλότερο?

Link to comment
Share on other sites

Η πολεοδομία δεν έχει καμμία δουλειά να μην δεχτεί τον υψηλότερο σεισμικό συντελεστή. Εάν γίνει από την αρχή μία μελέτη έστω και με τον υψηλότερο συντελεστή θα πληρωθεί μία φορά.

 

Επειδή δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι θέλεις να πεις δεν μας λες το παραδειγμά σου ακριβώς!! Τι έχει συμβεί δηλαδή;;

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και το δέχεται. Ο κανονισμός θέτει τις ελάχιστες προδιαγραφές. Ο ιδιοκτήτης μπορεί να θέσει και υψηλότερο συντελεστη α (πχ αντι για 0.24 0.36) ή και συντελεστή πλασιμότητας q κλπ. Αυτό το συζητάς με τον στατικό σου και σου προτίνει τι είναι σημαντικό στη κατασκευή που θέλεις να κτίσεις.

Link to comment
Share on other sites

Μακάρι να υπήρχε χρόνος για άσκοπη συζήτηση. Μου συμβαίνει τώρα, καθώς ο στατικός μου ζητάει επιπλέον αμοιβή για τον υψηλότερο συντελεστή που επιλέγω εγώ, ισχυριζόμενος πως δεν μπορούσε να πάει στην πολεοδομία σχέδια με μεγαλύτερο από τον προβλεπόμενο συντελεστή γιατί θα του καταλόγιζαν πρόθεση πως προσπαθεί να εκμεταλευτεί τον πελάτη...

Τέλος πάντων, απ ότι καταλαβαίνω τελικά ήταν λάθος συνενόησης του στατικού με τον αρχιτέκτονα και απλά τώρα προσπαθεί να δικαιολογήσει την επιπλέον χρέωση για την επιπλέον δουλειά που θα κάνει αλλά θα μπορούσε να είχε αποφύγει...

Ευχαριστώ πολύ πάντως, μικρό το κακό, ok!

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ kleidaras, είχατε πει στον πολιτικό μηχανικό που έκανε την στατική μελέτη ότι θέλετε αυξημένο σεισμικό συντελεστή, πριν αυτός κάνει την στατική μελέτη?

Αν ναι, τότε τις σας είχε απαντήσει?

Αν όχι, τότε ορθώς σας ζητάει επιπλέον χρήματα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.