Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πιστοποιητικό πυρασφάλειας γραφείων - αλλαγή χρήσης ή όχι;


Recommended Posts

Σε κατάστημα μετά το Π.Δ. 71/88 , ο ιδιοκτήτης θέλει να επινοικιάσει ένα μικρό κομμάτι 5 τ.μ. (συγκεκριμένα τα γραφεία του καταστήματος) ούτως ώστε να δηλωθεί σαν έδρα γραφείου τελετών (μακριά από μας!!). Για την έκδοση πιστοποιητικού πυροπροστασίας μπλέκει το πράγμα με αλλαγή χρήσης ή όχι?

Link to comment
Share on other sites

Τα γραφεία τελετών ανήκουν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και απαιτούνε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας από τους εκάστοτε δήμους με όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Δεν υπάρχει ελάχιστη απαίτηση σε εμβαδό, μόνο η υγειονομική απαίτηση για τουαλέτα με προθάλαμο, διαστάσεων τουλάχιστον 2,5 τ.μ (τουαλέτα+προθάλαμος). Επίσης για να σου δώσει η πολεοδομία την βεβαίωση κύριας χρήσης απαιτείται αλλαγή χρήσης με τροποποίηση λόγω διαχωρισμού καταστημάτων, εφόσον θα χωριστεί ένα μέρος του καταστήματος για το γραφείο τελετών. Τα πέντε τετρ. μέτρα από την άλλη είναι υπερβολικά λίγα γιατί φτιάχνοντας τουλέτα 2,5 τ.μ. θα μείνουν άλλα 2,5 τ.μ. για το γραφείο(!!!!). Τι θα χωρέσει εκεί μέσα? Ο ιδιοκτήτης το έχει σκεφτεί λάθος στο μυαλό του, ή θα το νοικιάσει όλο σα γραφείο τελετών ή όχι, και πάντως όχι για έδρα (τι πάει να πει έδρα) αλλά για κανονικό γραφείο τελετών.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.