Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στεγασμένος ανοικτός χώρος στάθμευσης


Recommended Posts

Να σου φέρω ένα παράδειγμα για να καταλάβεις τί εννοώ. Έχω ένα κτήριο που δεν έχει εξαντλήσει το μέγιστο ύψος περιοχής κατά 1,5 μέτρο. Ο ΓΟΚ αναφέρει ότι πάνω από το μέγιστο ύψος περιοχής μπορεί να υπάρχει μόνο στέγη ύψους 2,00 μέτρων (στην περιοχή που εξετάζουμε ισχύει ύψος στέγης 2,00 μέτρα). Το θέμα είναι τώρα το εξής: ο ένας ελεγκτής στην πολεοδομία θεωρεί ότι το ύψος της στέγης σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 2,00 μέτρα συνολικού ύψους (μετρώντας δηλαδή από την πλάκα) ενώ ο άλλος ελεγκτής ότι μπορεί να τα ξεπεράσει οπότε μετρώντας από την πλάκα η στέγη θα έχει τελικό ύψος 3,5 μέτρα. Ποιός από τους δύο έχει δίκιο; Βασικά μόνο το υπουργείο μπορεί να απαντήσει. Όπως βλέπεις όμως μια μικρή ασάφεια στον ΓΟΚ οδηγεί σε διαφορετικές ερμηνείες και ναι τελικά είναι θέμα ελεγκτή.

 

 

 

και 3,5 να παει δεν τιθεται θεμα διοτι δεν γινεται παραβαση, εισαι στα σωστα υψη. Ο ελεγκτης που δεν το δεχεται δεν εχει δικιο. Ο όρος δομησης ειναι να κτισεις ανευ στεγης εως Η, εσυ κτιζεις λιγο πιο κατω το κτιριο και φτιαχνεις και μια στεγη αλλα δεν ξεπερνας κανένα από τα υψη.

Μια αλλη οπτικη, εστω κατα ΓΟΚ Η 10 μ κτιριο και στεγη 2 μ , εγω χτιζω 6 μ κτιριο και 3 μ στεγη (συνολο 9) , θα το αποριψει διοτι η στεγη ειναι 3? αν ναι, τοτε η βλακας ειναι ή φοβαται οτι υποκρυπτεται οροφος στις ψηλες στεγες το οποιο και αποριπτεται και αν εχει υπονοια να στειλει να τους ελεγξουν στην κατασκευη. Τι ειπα το ατομο τωρα.....

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Από την εγκύκλιο για τον Ν.3843/10 άρθρο 9

 

Συμφωνώ με το συνάδελφο. Πιθανώς ο ελεγκτής να μην έχει υπόψη του την παραπάνω εγκύκλιο όπως έτυχε σε μένα πρόσφατα. Παρολαυτά τη δέχτηκε. Αυτό που δεν δέχεται είναι το υπόγειο κάτω από τον ανοικτό χώρο στάθμευσης παρόλο που περιλαμβάνεται στη κάλυψη του κτιρίου. Έχει δίκιο ή όχι?

Link to comment
Share on other sites

manosgs

δεν κατάλαβα. Έκανες και κατασκευή υπογείου καθ' υπέρβαση της Ο.Α και δεν στην δέχθηκε;

Αν εννοείς αυτό,

σωστά δεν στην δεχθήκανε

Link to comment
Share on other sites

Με συγχωρείς για την ανακρίβεια. Η άδεια δεν έχει κατατεθεί ακόμα και ούτε υπάρχει άλλο κτίριο στο ακίνητο. Πήγα στον υπάλληλο με τα αρχιτεκτονικά για να κάνει ένα πρώτο έλεγχο στα εμβαδά σε Σ.Κ και Σ.Δ επειδή είναι από τις πρώτες μου άδειες. Ο ανοιχτός χώρος στάθμευσης είναι κολλημένος στην κυρίως οικία αλλά χωρίς όροφο από πάνω. Ο μόνος τρόπος να δεχτεί το υπόγειο κάτω από τον ανοιχτό χώρο στάθμευσης είναι να υπάρχει περισσευούμενη κάλυψη αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.