Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εκπαίδευση και επαγγελματική σταδιοδρομία


Civilla

Recommended Posts

Γεια σας συνάδελφοι! Είμαι σχετικά καινούργια στο επάγγελμα (2 χρόνια εμπειρία). Ξεκινήσα πρόσφατα να κάνω στατικές μελέτες. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια 2 στατικών προγραμμάτων και εκπαιδεύτηκα δουλεύοντας σε κάποιο τεχνικό γραφείο. Σε προπτυχιακό επίπεδο δεν είχα επιλέξει ως εξειδίκευση Κατασκευαστικό τομέα, αλλά λιμενικά έργα. Πιστεύετε ότι μια παραπέρα εμβάθυνση σπουδών θα ήταν απαραίτητη για την εκπόνηση των στατικών μελετών απλών κατοικιών, που αναλαμβάνω;Είναι δυνατόν η εξειδίκευση στο πανεπιστήμιο να καθορίσει και την μετέπειτα επαγγελματική μας πορεία;;Με ενδιαφέρουν όλες οι απόψεις σας....:)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 26
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

οχι βεβαια. Ειναι θεμα προσωπικής επιλογής, μελέτης. Παντως εαν αποφασίσεις να κάνεις στατικά καντα οσο πιο σωστα μπορείς και με συνεπεια.

Link to comment
Share on other sites

ο καθενας διαλεγει την εξελιξη του....

και να διαστηματα κανουνε και στροφη οταν βλεπουμε το αντικειμενο μας να λιγοστευει...

 

καλα στατικα σημαινει και γνωση της κατασκευης και εφαρμογης αυτων που μελετας...

καλη συνεργασια με τον μελετητη του χωρου.....

καλο θαναι να δινεις παρουσια στο εργοταξιο να δεις πως γινονται στην πραξη και να εχεις λυσεις οταν κατι δεν κατασκευαζεται....

 

καλη σταδιοδρομια σου ευχομαι και καλο κουραγιο θα σου χρειαστει

Link to comment
Share on other sites

Civilla

 

ακριβως πηγαινε σε οικοδομη για να δεις την στατική εκ των εσω

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλά, να παίρνουμε θάρρος κι εμείς οι νέοι και να προσπαθούμε για το καλύτερο...Η στήριξη ενός κτιρίου και κατασκευής γενικότερα είναι το πιο κρίσιμο και σοβαρό σημείο στο σχεδιασμό, γι'αυτό και στην αρχή κυριεύεσαι από μια ανασφάλεια. Πάντως πιστεύετε ότι με διάβασμα και συνεχή μελέτη μπορεί ένας πολιτικός μηχανικός να δουλέψει καλά στα στατικά έστω και αν δεν έχει master στη δομοστατική ή αντίστοιχη εξειδίκευση στο βασικό του πτυχίο..Αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό

Link to comment
Share on other sites

Σιγά μην χρειάζεται και διδακτορικό για να μελετήσεις στατικά ΑΠΛΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ, όπως λες...

 

Όρεξη και υπομονή, τα απαραίτητα βιβλία δίπλα σου (κανονισμοί, κλπ) και υπευθυνότητα.

 

Θα σε βοηθήσει πολύ να πας σε εργοτάξιο να δεις "live" τι γίνεται (καλούπωμα, σιδέρωμα, κλπ).

 

Χαριτολογώντας πάντα, μετά από λίγα χρόνια θα "βλέπεις" τα στατικά ενός σχεδίου πριν καν το μελετήσεις...

ΜΗΝ παρασυρθείς ποτέ από αυτο!!!

Link to comment
Share on other sites

τα παντα μπορει να κανει καποιος ,αν το θελει και αν του αρεσει.και το εννοω.

εχω δη παιδια που εμεναν στην ιδια ταξη στα μαθηματικα πχ ,και μετα εγιναν αριστοι.

(εγω ο ιδιος περασα με δυσκολια το μαθημα των ΗΥ και μετα απο χρονια καθισα μονος τελειως ,εμαθα προγραματισμο σε lisp (ειναι βεβαια πανευκολη γλωσσα) και τον διδαξα και στα ΙΕΚ καποια στιγμη)

ποσο μαλλον εσυ που μεχρι τωρα απεδειξες οτι αξιζεις πολλα.

Link to comment
Share on other sites

Civilla

 

θα πρεπει να νιωσεις το κτιριο αλλα πανω απο ολα τον πελατη σου. Τα αλλα θα τα βρεις στην πορεια. Και τους τονους χαμηλα στην αρχή. και βεβαια διαβασε την ενανθρακωση και διαβρωση. Ευλογω τα γενια μου.

Link to comment
Share on other sites

Καλή σταδιοδρομία και ...καλό κουράγιο.

 

Στο ξεκίνημα είναι που μπορεί κανείς να αφιερώσει χρόνο κατά την διάρκεια μιας μελέτης, να προβληματιστεί, να διαβάσει, να ρωτήσει, να μάθει. Εκμεταλλεύσου το. Τα πρώτα χρόνια στην δουλειά είναι ένα μεγάλο σχολείο στο οποίο μαθαίνεις τα πάντα ξανά από την αρχή.

 

Ο πολιτικός μηχανικός δεν είναι χειριστής Η/Υ, δεν είναι μαθηματικός, δεν είναι απλώς "στατικός" που κάνει υπολογισμούς. Είναι ο άνθρωπος που παίρνει αποφάσεις για το μέλλον των άλλων, που κρίνει το συμφέρον τους, που αποφασίζει σε κάθε τεχνικό πρόβλημα ποια είναι η βέλτιστη λύση, που διευθύνει και διοικεί την κατασκευή, που κρατάει στα χέρια του τα συνεργεία και την ποιότητα του έργου. Είναι το απόλυτο αφεντικό, ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ. Αυτό θα επιδιώξεις, για αυτό θα ετοιμαστείς, αυτό θα απαιτήσεις από τους άλλους, αυτό θα γίνεις.

Ακόμη είναι αυτός που ξέρει και νοιώθει τα υλικά όχι μόνο στην θεωρία, αλλά και στην πράξη, που καταλαβαίνει την μυρωδιά του νωπού σκυροδέματος, του ξυλοτύπου και της σκουριάς του ωπλισμού στα χέρια. Που βλέπει διαγράμματα ροπών εκεί που οι άλλοι βλέπουν μαστόρους να σκυροδετούν, που βλέπει kN εκεί που οι άλλοι βλέπουν κολώνες, που βλέπει το συνεργείο να δουλεύει και ξέρει αν είναι καλό ή όχι, που πριν την σκυροδέτηση ξέρει πως θα βγουν τα μπετά.

 

Όλα αυτά δεν τα μαθαίνεις σε κανένα μεταπτυχιακό. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ θα γίνεις μόνη σου, στα πρώτα χρόνια της δουλειά σου, ξεκινώντας από απλά πράγματα, φροντίζοντας να εξετάζεις και να μαθαίνεις κάθε τι καινούργιο που συναντάς, ρωτώντας παλιούς συναδέλφους και απλώνοντας σιγά σιγά τα πόδια καθώς θα μεγαλώνει το πάπλωμα.

 

Πρόσεχε γιατί κάθε ξεκίνημα είναι δύσκολο και πολλοί θα σε βλέπουν στην καλύτερη περίπτωση σαν αδειατζού. Δεν είσαι αδειατζού, είσαι ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ.

 

ΚΑΛΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ !!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.