Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εκπαίδευση και επαγγελματική σταδιοδρομία


Civilla

Recommended Posts

Eχει μια δόση χιούμορ ο Ακius όταν επικροτεί τα λεγόμενα του Alexpap, οτι στην αρχή θα σε βλέπουν σαν αδειατζή, ενω στην πραγματικότητα είσαι ... ΜΗΧΑΝΙΚΌΣ, και ταυτόχρονα από κάτω, με νόημα γράφει ως σλόγκαν " σκλάβος δεν γεννιέσαι, γίνεσαι στην πορεία "

 

haha

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 26
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σας ευχαριστώ όλους για τις ιδιαίτερα χρήσιμες συμβουλές σας και για τις ευχές σας για καλή σταδιοδρομία!

Εύχομαι και σε σας τα καλύτερα...Και εδώ θα είμαι συνέχεια να σας θέτω ερωτήματα...:)

 

Φίλε AlexisPap προς το παρόν με βλέπουν σαν αδειατζού και είμαι αδειατζού. Μόνο τα αρχιτεκτονικά κάνω εντελώς μόνη προς το παρόν, άντε και καμιά υδραυλική μελέτη, που είναι ψιλοτυφλοσούρτι, πάω πολεοδομία, κάνω όλα τα γραφειοκρατικά.Αλλά διαβάζω και παρακολουθώ και κάποιο σεμινάριο αν τύχει για Fespa και Ευρωκώδικες για να ξεκινήσω και στατικές μελέτες. Και αφού το κτίριο πρέπει να το γνωρίζω σε κάθε του λεπτομέρεια σαν κατασκευή νομίζω ότι θα πρέπει η αρχιτεκτονική και η στατική μελέτη να πηγαίνουν χέρι - χέρι..Σε ευχαριστώ πολύ και σένα όπως και τους άλλους φίλους

Link to comment
Share on other sites

...νομίζω ότι θα πρέπει η αρχιτεκτονική και η στατική μελέτη να πηγαίνουν χέρι - χέρι..

 

Ε, τότε πιάσου χερι-χερι με εναν αρχιτεκτονα και αστον να κανει αυτό που εχει διδαχτει και ξερει. (φιλικά μιλάω, μην παρεξηγησε :D )

Link to comment
Share on other sites

Πάντως πιστεύετε ότι με διάβασμα και συνεχή μελέτη μπορεί ένας πολιτικός μηχανικός να δουλέψει καλά στα στατικά έστω και αν δεν έχει master στη δομοστατική ή αντίστοιχη εξειδίκευση στο βασικό του πτυχίο..Αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό

 

Μια στιγμή γιατί δεν κατάλαβα καλά νομίζω...δηλαδή νομίζετε ότι με ένα master γίνεσαι και καλύτερος δομοστατικός. Το master είναι τυποποιημένο πλέον. Όλοι καίγονται για την διπλωματική και όλοι μα όλοι χτυπάνε 10. Δηλαδή λες και πάνε όλες οι διάνοιες για master.

 

Έπειτα, κάποιος διαβάζει μετά την κτήση διπλώματος/πτυχίου συνέχεια από βιβλία μέχρι papers...τι νομίζεις ότι κάνει καλύτερον κάποιον με master με κάποιον χωρίς ??? Ο τίτλος ???

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον γιατι τα πραγματα ξεφυγαν. Ενας καλος τιτλος απο καλο πανεπιστημιο συν εμπειρια δημιουργει αποψη. Η αποψη με ερευνα δημιουργει μερική λύση. Η μερική λυση με λιγη τυχη και βοηθεια απο το αγιο πνευμα δημιουργει τελική λυση. Τωρα ποτε η λυση θα μπει σε κωδικες ειναι αλλο θεμα. Απλα τρελαινομε οταν το ΕΝ μου λεει για μινιμουμ Ν/Τ 0.6 στην εκθεση XC ενω 20 χρονια τωρα ολοι μιλανε για 0.4. Διοτι η διαχυση στο 0.6 ειναι 3-4 φορες μεγαλυτερη. Εδω λοιπον θα βοηθησει ενα καλο πτυχιο.

Link to comment
Share on other sites

Εδω λοιπον θα βοηθησει ενα καλο πτυχιο.
Όχι Ροδόπουλε, εδώ κάνεις λάθος. Έστω υιοθετείται από μια ομάδα καθηγητών η σκέψη και θεωρία του λόγου Ν/Τ 0.6 (και ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ με ομάδες καθηγητών αν έχεις κάνεις έξω) αυτή η ομάδα θα κάνει και τον αυριανό απόφοιτο να υιοθετήσει αυτή την θεωρία.

 

Εάν, μόνος σου δεν ψάξεις και δεν ενημερωθείς (από δημοσιεύσεις, βιβλιογραφία κ.ο.κ.) θα δεις ότι Ν/Τ=0.x και όχι 0.6. Με άλλα λόγια το πτυχίο και το όνομα του πτυχίου εμένα προσωπικά δεν με συγκινεί.

 

Ή νομίζεις ότι επειδή έγραψες 10 στο σκυρόδεμα στο ΕΜΠ θα γράψεις και 10 σε άλλη σχολή ??? Ή επειδή έγραψες 10 στο σκυρόδεμα σε οποιοδήποτε σχολή σημαίνει ότι γνωρίζεις και σκυρόδεμα ??? Γνωρίζεις τα θέματα που πέφτουν στην συγκεκριμένη σχολή για να περάσεις το μάθημα και να πιστοποιήσεις ότι κάτι γνωρίζεις. Δεν σημαίνει ότι γνωρίζεις το αντικείμενο όλο του οπλισμένου σκυροδέματος. Και ας έχουν Σκυρόδεμα από τι Ι εώς το ΧΧ !!! Λοιπόν σαφώς και όχι. Δηλαδή ένα όνομα πτυχίου ή σχολής δεν λέει τίποτα μα απολύτως τίποτα για μένα προσωπικά.

 

Τέλος έρευνα από έρευνα διαφέρει και σχολή με σχολή επίσης. Το θέμα δεν είναι η σχολή και το όνομα του πτυχίου. Αλλά οι γνώσεις που θα είσαι σε θέση να αποδείξεις σε κάθε στιγμή. Και αυτό δεν το δίνει καμία σχολή, αλλά μόνο ο ίδιος ο εαυτός σου.

 

Τέλος μόνο από την εμπειρία (παράλληλα με το διάβασμα συνέχεια) μπορείς να διαμορφώσεις άποψη και όχι από ένα κομμάτι χαρτί.

Link to comment
Share on other sites

συναδελφε Παπα-Mike εισαι γατος !!

 

 

να πω οτι εχω αγορασει το fespa εδω και 5 χρονια και ακομα δεν τοχω ανοιξει....

 

ελπιζω οι νεοτεροι συναδελφοι να εχουνε καλυτερη τυχη και σταδιοδρομια και να παραγματοποιησουνε τα ονειρα τους...

 

προσπαθεις ναλλαξεις μετα απο χρονια αλλα ειναι δυσκολο....

 

εχεις ποτισει μεχρι σημειου που δεν ηξερες....

 

οταν οι αλλοι βλεπουν ωραια αρχιτεκτονικα εσυ βλεπεις ενα ωραιο δωματιο παραπανω ....

 

γενικα αλλα ξεκινας με το πτυχιο να ονειρευεσαι και αλλου φτανεις....

 

μια φορα μονο το χαρηκα πραγματικα .....σε επιδορθωση βιομηχανιας εξολοκληρου ενω δουλευε η γραμμη παραγωγης και εκανα την επιβλεψη της κατασκευης..

 

μετα το χαοοοοοοοοοοοςςςς

 

 

 

ναναι καλα η γυναικα μου που με κανει να γελαω οταν τις τα λεω και μου λεει.......εισαι λαμογιο και ερχεται και ο λαμογ-υιος !!

 

 

υ.γ οσο για το πτυχιο καπου βρισκεται, ουτε κορνιζα δεν θελω να μπει....

την εμπειρια και το τριψιμο τοσα χρονια στα εργοταξια καμια σχολη δεν θα μου ταδειχνε καλυτερα ουτε την αλλαζω....

Link to comment
Share on other sites

1. Η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα σε θεωρία και πράξη είναι ότι για να εφαρμόσεις μια θεωρία στην πράξη, πρέπει να την έχεις καταλάβει. Εκεί μπαίνουν οι σπουδές, τα μεταπτυχιακά, η έρευνα...Η εμπειρία από μόνη, είναι πολύτιμο συστατικό, αλλά όχι το μοναδικό. Δεν είμαι εμπειροτέχνης, είμαι μηχανικός.

 

2. Θυμάμαι έναν πολύ καλό καθηγητή, είχε πει το εξής: Όταν ξεκινά κάποιος το διδακτορικό του, πιστεύει οτιδήποτε διαβάζει στα βιβλία, στα περιοδικά κτλ. Τα θεωρεί δεδομένα. Όταν τελείωνει, δεν πιστεύει τίποτα...έχει δει πολλές "ανακρίβειες".

Link to comment
Share on other sites

Εγώ προσωπικά έχω μαι αρχή.

Είναι η αρχή της αμφισβήτησης.

Εάν δεν το ψάξω μόνος μου, δεν το ερευνήσω μόνος μου και δεν το ανακαλύψω μέσα από την προτεινόμενη βιβλιογραφία, δημοσιεύσεις κ.τ.λ. δεν δέχομαι τίποτα.

 

Δεν είμαι εμπειροτέχνης, είμαι μηχανικός.
Ποιος μίλησε για εμπειροτέχνες ??? Όταν λέμε εμπειρία εννοούμε ότι σε μια κατάσταση που είμαστε αντιμέτωποι, από την θεωρητική κατάρτιση και τα χρόνια μελέτης, έχουμε την εμπειρία να διαμορφώσουμε και να βρούμε την καλύτερη προτεινόμενη λύση για την κατάσταση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Αυτό εννοούμε εμπειρία.

Τι σχέση έχει αυτό με τον εμπειροτέχνη ??? Ο εμπειροτέχνης δεν ασχολείται με στατικά συστήματα , στατικές θεωρίες και κανονιστικές διατάξεις και κανονισμούς. Ο εμπειροτέχνης δεν είναι καν μηχανικός. Απορώ πως η συσχέτιση αυτή με τον μηχανικό ???

Link to comment
Share on other sites

Εγώ προσωπικά έχω μαι αρχή.

Είναι η αρχή της αμφισβήτησης.

Εάν δεν το ψάξω μόνος μου, δεν το ερευνήσω μόνος μου και δεν το ανακαλύψω μέσα από την προτεινόμενη βιβλιογραφία, δημοσιεύσεις κ.τ.λ. δεν δέχομαι τίποτα.

 

Καταλαβαίνω ότι υπερβάλλεις με το "τίποτα"...αλλά γενικά συμφωνώ.

 

Όταν λέμε εμπειρία εννοούμε ότι σε μια κατάσταση που είμαστε αντιμέτωποι, από την θεωρητική κατάρτιση και τα χρόνια μελέτης, έχουμε την εμπειρία να διαμορφώσουμε και να βρούμε την καλύτερη προτεινόμενη λύση για την κατάσταση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Αυτό εννοούμε εμπειρία.

 

Αν το εννοείς έτσι, συμφωνώ.

 

Ο εμπειροτέχνης δεν ασχολείται με στατικά συστήματα , στατικές θεωρίες και κανονιστικές διατάξεις και κανονισμούς.

 

Εδώ θα διαφωνήσω...Όλοι έχουμε δει ανθρώπους να το κάνουν, επιτυχώς ή όχι...Μπετατζήδες, σιδεράδες, χωματουργούς, γεωτρυπανιστές, βοηθούς γεωτρυπανιστών, τον πιτσιρικά που φέρνει τους καφέδες, τον κυρ Μήτσο που έτυχε να περνάει κτλ...Η διαφορά του μηχανικού από όλους αυτούς είναι ότι ο πρώτος βασίζεται σε κάποιες θεωρητικές αρχές...Ο Μητσάρας έχει σιδερώσει 5 ή και 500 πλάκες και νομίζει ότι τα ξέρει όλα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.