Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Τουαλέτα στο υπόγειο


Recommended Posts

Να θέσω και μία άλλη παράμετρο, για να βγει η άδεια πρέπει να πληρώθηκε η Εταιρία ύδρευσης - αποχέτευσης.

Το νούμερο πληρωμής, βγαίνει ανάλογα με τις πλευρές του Ο.Τ. και τους ορόφους οι οποίοι αποχετεύονται. Οπότε εκεί κανονικά θα έπρεπε να δηλωθεί ότι αποχετεύεται το υπόγειο και να συμπληρωθεί και μία υπέυθυνη δήλωση ότι θα τοποθετηθούν τα απαραίτητα αντεπίστροφα κλπ για να μην υπάρχει περίπτωση να πλημμυρίσει το υπόγειο.

Πολύ φοβάμαι ότι αυτά δεν έγιναν (εκτός και αν υπάρχαν άλλα σημεία στο υπόγειο που ήδη υπήρχαν τουαλέτες).

Link to comment
Share on other sites

Σασ ευχαριστω παρα πολυ ολουσ.Ενημερωτικα το καταστημα Ψιλικων δεν πρεπει να διαθετει w.c. για το κοινο μιασ και απευθηνεται σε περαστικουσ.Στα δηκαιολογητικα που ζηταει ο δημοσ για την εκδοση αδειασ δεν το αναφερει.μπορω να ψαξω στην ΕΥΔΑΠ ? συμφωνα με τον akisD

Link to comment
Share on other sites

Από την Απόφαση 8577/1983 (ΦΕΚ 528/Β/1983), άρθρο 25, παρ. 2

 

«…Από την υποχρέωση να διαθέτουν αποχωρητήρια απαλλάσσονται:

….ε.- Τα καταστήματα αρκετά περιορισμένης εκτάσεως, μέχρι 15 τετραγωνικά μέτρα με την προϋπόθεση ότι το προσωπικό τους θα είναι δυνατό να εξυπηρετείται σε υπάρχον εντός του ίδιου κτιρίου ή σε μικρή απόσταση από αυτό αποχωρητήριο, κοινόχρηστο ή ιδιωτικό, για το οποίο ο καταστηματάρχης έχει δικαίωμα χρήσεως.»

 

Οπότε το ερώτημα που τίθεται είναι εάν τα 17 τ.μ. του Μιχαήλ Μπ. είναι το καθαρό ή το μεικτό εμβαδόν – για τις υγειονομικές διατάξεις ελέγχουμε τα καθαρά εμβαδά. Γι’ αυτό (επιπλέον) το λόγο έδωσα τη συμβουλή για διερεύνηση του θέματος από άλλο μηχανικό. Βέβαια ακόμη και έτσι μένει ανοικτό το θέμα της άδειας οικοδομής, της τυχόν αλλαγής χρήσης κλπ. που ενδεχομένως να χρειάζονται αρκετή δουλειά μηχανικού (άρα και αρκετά χρήματα) παρά η αποκατάσταση της νομιμότητας με την κατασκευή του προβλεπόμενου από την άδεια WC στο ισόγειο κατάστημα (πιθανόν χωρίς νέα άδεια οικοδομής...).

Link to comment
Share on other sites

ομοίως με το παραπάνω, στο άρθρο 16

 

"...Ως εμβαδόν ενός χώρου εννοείται ο αριθμός σε τετραγωνικά μέτρα, που προκύπτει από τη μέτρηση της εκμεταλλεύσιμης επιφάνειας του δαπέδου του χώρου τούτου. "

 

 

κοινόχρηστο WC: ίσως να είναι το σπίτι του κοντά, ίσως να έχει ο Δήμος στην πλατεία, ίσως του επιτρέψει ο γείτονας, ίσως να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και του υπογείου χωρίς να μετρήσει στη δόμηση - λίγο τραβηγμένο αυτό το τελευταίο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.