Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γήπεδο που εμπίπτει σε 2 διαφορετικούς τομείς ΖΟΕ


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλημέρα...

Έχω την ακόλουθη περίπτωση...

Γήπεδο έκτασης 4100 τ.μ. σε εκτός σχεδίου περιοχή και εντός ΖΟΕ από τα οποία 3800 εμπίπτουν εντός του τομέα Α της ΖΟΕ και τα 300 εμπίπτουν εντός του τομέα Β της ΖΟΕ.

Η γραμμή της ΖΟΕ χωρίζει το γήπεδο σε 2 νέες ιδιοκτησίες ή αντιμετωπίζεται το γήπεδο σαν να ήταν ολόκληρο στον τομέα Α της ΖΟΕ;

Στη δήλωση του νόμου 651/77 περί αρτιότητας και οικοδομησιμότητας πρέπει να αναφερθώ στο συνολικό γήπεδo;

Link to comment
Share on other sites

φτιάχνεις ξεχωριστή δήλωση για το κάθε τμήμα βάσει των επιτρεπόμενων χρήσεων. η ιδιοκτησία σου παραμένει μία. δεν επέρχεται κατάτμηση επειδή πέφτει μέσα σε δύο διαφορετικές χρήσεις της ΖΟΕ.

Link to comment
Share on other sites

Για την περίπτωση που ανέφερα:

Έκταση με στοιχεία ... εμβαδού 3800 τ.μ. εμπίπτει εντός του τομέα Α

Έκταση με στοιχεία ... εμβαδού 300 τ.μ. εμπίπτει εντός του τομέα Β

 

Στον τομέα Α απαγορεύεται κάθε μορφή οικοδομικής δραστηριότητας (περιοχή προστασίας) ενώ στον Β επιτρέπεται να χτίσει κανείς μέχρι 100 τ.μ.

Με βάση το γεγονός ότι το κατώτατο όριο αρτιότητας εντός της συγκεκριμένης ΖΟΕ είναι 4000 τ.μ., το γήπεδο μπορεί να αντιμετωπιστεί σαν να ήταν 4000 τ.μ. εντός του τομέα Α ή όχι;

Είναι άρτιο το γήπεδο αλλά μη οικοδομήσιμο λόγω του γεγονότος ότι εμπίπτει εντός περιοχής προστασίας;

Αν στον τομέα Α επιτρεπόταν η οικοδομική δραστηριότητα το γήπεδο θα ήταν οικοδομήσιμο με τους όρους δόμησης του τομέα Α;

Link to comment
Share on other sites

Σε κάποια διατάγματα ΖΟΕ στο δημοσιευμένο στο κείμενο ΦΕΚ υπήρχε σε κάποιο άρθρο αναφορά στο τρόπο αντιμετώπισης τέτοιων περιπτώσεων. Ρίξε μια ματιά σε όλο το κείμενο πιο προσεκτικά μήπως βρεις κάτι.

Μια εκτίμηση είναι πως το κάθε κομμάτι αντιμετωπίζεται με τους όρους και περιορισμούς δόμησης ,χωρίς φυσικά όπως προείπε ο παραπάνω συνάδελφος να τίθεται θέμα κατάτμησης του γηπέδου, αυτό ειναι ΕΝΙΑΙΟ.

Εννοώ δηλ. πως εξαντλείς την δόμηση στο τμήμα Β όπου επιτρεπεται (με όποιους περιορισμούς και ΑΝ μπορείς να τοποθετήσεις κτήριο εκεί μιας που είναι μικρό) και στο Α δεν κάνεις τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Το οικόπεδο σίγουρα θεωρείτε ενιαίο υπάρχει και σχετική εγκύκλιο του 2007 ψάχνω να τη βρω αλλά δεν τη βρίσκω, θα την ανεβάσω αν τη βρω.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε DIMITRIS80 στο ΦΕΚ δεν γίνεται κάποια αναφορά για την αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων...

Το γήπεδο είναι άρτιο.

Θέμα δόμησης στον τομέα Α δεν τίθεται μιας και πρόκειται για περιοχή προστασίας. Επίσης στον τομέα Β που επιτρέπεται η δόμηση, αν δοκιμάσει κανείς να τοποθετήσει τη γραμμή δόμησης στα 15μ από τα πλάγια όρια του γηπέδου δεν μπορεί να τοποθετηθεί κτίριο εντός του γηπέδου.

Οπότε τι θα γράφατε στη δήλωση του Ν.651/77; Είναι οικοδομήσιμο το συνολικό γήπεδο εμβαδού 4100 τ.μ. ή όχι;

Link to comment
Share on other sites

Οτι το ακινητο με στοιχεια αβγδε.....μπλα μπλα ανηκει εν μερει στη ΖΟΕ ταδε και εν μερει στη ΖΟΕ ταδε. Αν καποιο απο τα εμβαδα, σου δινει αρτιοτητα βασει των ορων δομησης της ΖΟΕ ταδε ή ταδε, εισαι αρτιος.

Τι το περιεργο υπαρχει σε αυτο;

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε DIMITRIS80 στο ΦΕΚ δεν γίνεται κάποια αναφορά για την αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων...

Βρήκα σε φεκ για ζοε άλλης περιοχής του 2003 (λογικά πιο πρόσφατο από το δικό σου συνάδελφε) να αναφέρει ότι οι ιδιοκτησίες που εμπίπτουν σε περισσότερες της μιας περιοχής δομούνται σύμφωνα με τις διατάξεις μιας εκ των περιοχών αυτών και το κτίσμα κατασκευάζεται στο τμήμα του γηπέδου που εμπίπτει στη περιοχή αυτή εφόσον το τμήμα αυτό έχει τη προβλεπόμενη από την περιοχή και την αιτούμενη χρήση αρτιότητα.Αν δεν έχει αυτή την αρτιότητα θεωρείται ότι εντός της περιοχής αυτής περιλαμβάνεται τμήμα της ιδιοκτησίας μεγέθους που αντιστοιχεί:α)στην κατά κανόνα αρτιότητα αν όλη η ιδιοκτησία είναι κατά κανόνα άρτια β)στην κατά παρέκκλιση αν είναι κατά παρέκκλιση.

Άρα είναι άρτιο εφόσον ήταν σε αυτή τη μορφή την ημέρα δημοσίευσης του φεκ της ζοε.Δεν αναφέρει τίποτα για οικοδομησιμότητα μήπως μετά από έγκριση από ΕΠΑΕ μπορεί να τοποθετηθεί σε μικρότερη απόσταση εφόσον κρίνει ότι είναι σε αρμονία με το φυσικό και οικιστικό περιβάλλον?Για την εκτός σχεδίου δόμηση πάντως σύμφωνα με το 209Δ/81 οι πλάγιες αποστάσεις του κτιρίου κατά παρέκκλιση ορίζονται σε 7.5μ εφόσον με τα 15μ δεν είναι δυνατή η οικοδόμηση.Αλλιώς άρτιο μη οικοδομήσιμο.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε Kristiano όντως το ΦΕΚ της συγκεκριμένης ΖΟΕ είναι παλιότερο από το 2000.

Στην περίπτωση που αντιμετωπίζω με βάση το ΦΕΚ της ΖΟΕ που αναφέρεις είναι δυνατό να θεωρήσω ότι εντός του τομέα Β (που μπορεί κάποιος να οικοδομήσει διότι στον τομέα Α δεν επιτρέπεται η δόμηση) εμπίπτουν 4000 τ.μ. (στην πραγματικότητα είναι 300 τ.μ.) και να υπολογίσω τη δόμηση με βάση τα 4000 τ.μ. αρκεί να μπορεί να τοποθετηθεί κτίριο στο τμήμα των 300 τ.μ. είτε σε απόσταση 15μ είτε σε 7,5μ;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.