Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανασκαφή και Αναστήλωση


 

Recommended Posts

Αγαπητοί και αγαπητές Συνάδελφοι, έχω δύο ερωτήσεις:

 

Τι προτείνετε ως αμοιβή ανά μήνα Μηχανικού Τεχνικού ασφαλείας και υγιεινής σε έργο αρχαιολογικής ανασκαφής;

 

Μπορείτε να προτείνετε ιντερνετικές ή βιβλιογραφικές σημειώσεις για ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ κτηρίων, ειδικά παλαιών βυζαντινών ναών;

 

Η περίπτωσή μου είναι κατεδαφισμένο παλιό εκκλησάκι εκτός σχεδίου, του οποίου δεν σώζεται στέγη. Είναι πετρόκτιστο με τοίχους που σώζονται έως ύψος 1 μέτρο. Συνδετική κονία αλλού το κουρασάνι και αλλού απλή λάσπη. Θα απαιτηθεί ανακατασκευή πέτρινων φερόντων τοίχων, προσθήκη ξύλινης στέγης (και ανέγερση νέου βοηθητικού κτηρίου σε απόσταση από το εκκλησάκι).

 

Ειλικρινά ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να αγοράσεις τα:

 

1) "Κατασκευές από τοιχοποιία, Σχεδιασμός και Επισκευές" της καθ. Φυλίτσας Καραντώννη, εκδόσεις Παπασωτηρίου.

 

2) "Μαθήματα Ιστορίας Αρχιτεκτονικής" (νομίζω τόμος Β, κοίτα αυτόν που αναφέρεται στο βυζάντιο) του καθ. Χαράλαμπου Μπούρα, εκδόσεις Συμμετρία.

 

Κανένα από τα παραπάνω βιβλία δεν αναφέρεται αμιγώς στην αναστύλωση. Ο συνδυασμός τους όμως πιστεύω ότι θα σε βοηθήσει.!

Link to comment
Share on other sites

Ποιο είναι αυτό το εκκλησάκι; Που βρίσκεται; Υπάγεται στην 9η ΕΒΑ; Αυτή είναι ο εργοδότης σου; Εσύ είσαι τεχνικός ασφαλείας ανασκαφής, ή αναστύλωσης, ή και τα δύο; Ασχολείσαι δηλαδή με αρχαιολόγο ή με μηχανικό; Δουλεύεις με σύμβαση έργου; Έχεις προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία;

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τη σύσταση για τα βιβλία αυτά. Υπάρχουν και στο ίντερνετ ανάλογα χρήσιμα στοιχεία; Είναι εκκλησάκι σε μορφή ερειπίων και υπάγεται στην ΕΒΑ. Πιθανόν να είμαι ο Τεχνικός Ασφαλείας της ανασκαφής. Αναστήλωση σε επόμενο στάδιο, βάσει και των πορισμάτων της αρχαιολογικής ανασκαφής.

Link to comment
Share on other sites

Το νούμερο της ΕΒΑ το έφαγε ο δαίμων του τυπογραφείου... Μπορεί να είναι σε γνωστή μου υπηρεσία. Αν έχεις σχετικές πληροφορίες και θέλεις, γράψε κάτι σχετικό...

Όπως επίσης και για την εργασιακή σχέση. Να προσέχεις.

Η εμπειρία μου από τους αρχαιολόγους είναι ότι θέλουν να έχουν λόγο επί παντός επιστητού, ακόμη και εκεί όπου αγνοούν βασικές παραμέτρους. Ταυτόχρονα δεν αναλαμβάνουν κάποια συγκεκριμένη ευθύνη.

Αν δεν έχεις ξανακάνει τεχνικός ασφαλείας φρόντησε να ενημερωθείς καλά, και να περάσεις και από την αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας!για γνωριμία με τους υπαλλήλους και σχετικές υποδείξεις για την δουλειά σου. Επίσης, ανάλογα με την εργασιακή σου σχέση, θα ήταν ίσως καλό να μελετήσεις ποιά είναι η επίσημη (διοικητικά) σχέση που μπορεί να έχει ένας μηχανικός με άλλους επιστήμονες. Μερικά ζητήματα δεν είναι αυτονόητα, η σχετική πληροφορία μπορεί να σου χρειαστεί αν κάτι πάει στραβά στο εργοτάξιο. Σχετικές πληροφορίες μπορείς να πάρεις και τηλεφωνικά από το τμήμα επαγγελματικών θεμάτων του ΤΕΕ.

Καλή αρχή !!! :)

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν και στο ίντερνετ ανάλογα χρήσιμα στοιχεία;

 

Χλωμό το βλέπω να καλύψεις πλήρως το θέμα μέσα από το internet ..

 

Κοίτα αυτές τις σημειώσεις είναι από την καθηγήτρια του (1).

Link to comment
Share on other sites

@polimixanikos

 

Συναδελφε πρωτη φορα θα δουλεψεις σαν τεχνικος ασφαλειας? Θα σου προτεινα να βρεις εναν παλιο συναδελφο που ηταν τεχνικος ασφαλειας για να σε κατατοπισει σε καποια πραγματα.... Εχεις τεραστιες ευθυνες οποτε καλυτερα ειναι να προετοιμαστεις καταλληλα...

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, ευχαριστώ πολύ για τις επισημάνσεις σας, είναι πολύτιμες!

 

Ναι, πρώτη φορά ως τεχνικός ασφαλείας. Για τους αρχαιολόγους μου έχουν μεταφέρει και άλλοι σχετικά με τη συνεργασία τους με μηχανικούς, οψόμεθα! Βρήκα έως τώρα το σχετικό ΠΔ για μέτρα ασφαλείας, ενώ με τον ΟΑΕΔ προσπαθώ, αλλά κανείς δεν σηκώνει τηλέφωνα. Θα πρέπει να περάσω αυτοπροσώπως, προφανώς.

 

Για τις ηλεκτρονικές σημειώσεις που μου υποδείξατε, δεν έχω λογαριασμό, οπότε θα φροντίσω να αποκτήσω για να τις πάρω. Αν έχω πρόβλημα, θα σας δώσω το ημέηλ μου, μήπως τις στείλετε εσείς. Θα κοιτάξω και τα βιβλία που είπατε.

 

Θα χρειαστεί φέρουσα τοιχοποιία, λιθοδομή, σε ήδη πεσμένους τοίχους. από επάνω ξυλόστεγη, όπως είχα ξαναγράψει. Ίσως ακούγεται εύκολο, αλλά δεν νομίζω να 'ναι. Αμοιβές αναστήλωσης σε "ελεύθερη διαπραγμάτευση"; Δεν υπάρχει κάποιος μπούσουλας, κανονιστικός ή "της πράξης";

 

Ευχαριστώ σε κάθε περίπτωση όλους/όλες τους/τις συναδέλφους για τη συμβολή τους και το ίδιο το michanikos.gr

Link to comment
Share on other sites

Θα χρειαστεί φέρουσα τοιχοποιία, λιθοδομή, σε ήδη πεσμένους τοίχους. από επάνω ξυλόστεγη, όπως είχα ξαναγράψει. Ίσως ακούγεται εύκολο, αλλά δεν νομίζω να 'ναι. Αμοιβές αναστήλωσης σε "ελεύθερη διαπραγμάτευση"; Δεν υπάρχει κάποιος μπούσουλας, κανονιστικός ή "της πράξης";

 

Αρχηγέ μου, τελικά είσαι τεχνικός ασφαλείας ή αναστηλωτής "ο,τι αρπάξουμε"; Μάλλον δεν έχω καταλάβει τι πας να κάνεις... πάντως πρόσεχε! αυτά που ακούω δεν μου κάθονται καλά.

 

@myri, εγώ συνέστησα στον συνάδελφο να περάσει από edit: Επιθεώρηση Εργασίας και ως νέος τεχνικός ασφαλείας να ζητήσει νομοθετική ενημέρωση. Και εάν θα πρέπει να κρατάει ημερολόγιο κλπ. Δυστυχώς πολλές υπηρεσίες δίνουν τις καυτές πατάτες σε νέους και άπειρους ιδιώτες για να μην έχουν έλεγχο και όταν κάτι πάει στραβά τους αφήνουν ξεκρέμαστους. Ο "νέος μας" μάλλον δεν έχει σχετική εμπειρία. Αλλά επίσης μου "βρωμάει" χώσιμο σε ανεπίσημες αναστηλωτικές εργασίες...

Link to comment
Share on other sites

ΣΟΣ - ΣΟΣ - ΣΟΣ: Τα έγραψα λάθος! επιθεώρηση εργασίας, όχι ΟΑΕΔ !!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχει απ' όσο ξέρω κάποιο ειδικό γραφείο για ενημέρωση. Ωστόσο (τουλάχιστον εδώ στην Θεσ/νίκη) τόσο τα παιδιά που είναι στο γραφείο αναγγελιών όσο και οι συνάδελφοι που κάνουν τις αυτοψίες έχουν αγάπη για την δουλειά τους και είναι πολύ κατατοπιστικοί προς τους συναδέλφους, εφόσον βέβαια επιδειχθεί και από τον ενδιαφερόμενο η απαιτούμενη διάκριση και ευγένεια. Εγώ έχω εξυπηρετηθεί πολλές φορές σε ζητήματα που είχα αμφιβολίες... (αρμοδιότητες, συμβουλές συμπλήρωσης ημερολογίου, υπόδειξη νομοθεσίας, ακόμη και συμβουλές σε θέματα μέτρων ασφαλείας)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.