Μετάβαση στο περιεχόμενο

polimixanikos

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by polimixanikos

  1. Πολύ χρήσιμο το αρχείο σας. Έχετε μήπως και xls Δήλωση ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ οικοδομοτεχνικού έργου; Ευχαριστώ.
  2. Καλησπέρα. Μπορεί κανείς συνάδελφος να μας διαθέσει ιδιωτικό συμφωνητικό κατεδάφισης κτηρίου (εργολαβία από Μηχανικό); Ευχαριστώ.
  3. Να πούμε ότι δεν παίζεσαι; Απλά, ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΑΙ! Ευχαριστούμε.
  4. Χαίρετε. Μήπως έχει φτιάξει και αναρτήσει κανείς συνάδελφος ΑΡΧΕΙΟ XLS για την αποζημίωση ελεγκτών δόμησης ανά κατηγορία, εμβαδόν κλπ; Ευχαριστώ.
  5. Χαίρετε. Μήπως έχει φτιάξει και αναρτήσει κανείς συνάδελφος ΑΡΧΕΙΟ XLS για την αποζημίωση ελεγκτών δόμησης ανά κατηγορία, εμβαδόν κλπ; Ευχαριστώ.
  6. Έχει κάποιος/α συνάδελφος το έντυπο Δ2 του Κτηματολογίου σε word ή excel; Υπενθυμίζω πως το Δ2 αναφέρεται σε νομικά πρόσωπα. Ευχαριστώ.
  7. Δεν έχω πληρώσει ΤΣΜΕΔΕ (επί της νόμιμης αμοιβής) για καμμία τακτοποίηση 4014 ή 4178. Το έκανα α) εσκεμμένα β) λόγω έλλειψης χρόνου για τράπεζες γ) για οικονομία δ) επειδή νομίζω πως είτε θα καταργηθεί αυτή η υποχρέωση είτε θα μειωθεί το ύψος της (και αναδρομικά). Ρωτώντας συναδέλφους, πολλοί «αμελούν» το ΤΣΜΕΔΕ. Δεν το παίζω μάγκας, απλά δεν έχω εμπιστοσύνη στο ΤΣΜΕΔΕ, όπως δεν έχω γενικώς στο Ελλαδιστάν.
  8. Ευχαριστούμε, συνάδελφε, πολύ καλή δουλειά. Έχω εντούτοις την άποψη πως ΚΑΙ αυτός ο νόμος θα ακυρωθεί σύντομα από το ΣτΕ.
  9. Λογικά νομίζω πως ο Μηχανικός θα βγει ωφελημένος. Αφενός είναι υποχρέωση σε όλα τα κεντροευρωπαϊκά κράτη, όπως και σε Αμερική-Καναδά, αφετέρου μάλλον θα ζητείται η ρύθμιση βάσει Ν. 4014/11 ως προαπαιτούμενο, πιθανόν και η έκδοση ΠΕΑ.
  10. Έχετε άποψη τι πρέπει να περιέχει απαραιτήτως ένα ιδιωτικό συμφωνητικό ανάθεσης εκτίμησης ακινήτου, από ιδιώτη ιδιοκτήτη σε Μηχανικό; Έχετε κάποιο σχετικό «πρότυπο»; Αν έφτιαχνα ολομόναχος ένα τέτοιο συμφωνητικό, θα το έκανα περίπου όπως αυτό για τη ρύθμιση ακινήτου βάσει Ν. 4014/11. Σίγουρα θα έβαζα α. πλήρη στοιχεία ιδιοκτητών β. πλήρη στοιχεία Μηχανικού γ. πλήρη περιγραφή ακινήτου (είδος, θέση, παλαιότητα κλπ) δ. σκοπό εκτίμησης (πχ για δικαστική διαφορά, ενημέρωση, χρήση από μεσίτη κλπ) ε. ποσόν αμοιβής και τρόπο εξόφλησης ς. χρόνο ολοκλήρωσης έκθεσης εκτίμησης ακινήτου ζ. προσκομισθέντα στοιχεία (άδεια, σχέδια, μελέτες κλπ). Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη! Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  11. polimixanikos

    N.4014/11

    Δεν είναι ευανάγνωστο αυτό που κατέβασα και δεν βρίσκω αρχείο xla. Μήπως υπάρχει πρόβλημα με το αρχείο;
  12. Συνάδελφοι, ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! Μπράβο στην κοινότητα του Michanikos.gr, που αποδεικνύει εμπράκτως την αξία του Έλληνα Μηχανικού. Έχει κάθε λόγο και έναν ακόμη σήμερα με την εφαρμογή αυτή να ντρέπεται το Ψευδοκράτος που λέγεται Ελλαδιστάν, αυτό που ποτέ των ποτών δεν κατόρθωσε να συντονίσει τις δυνάμεις του, ώστε να παραγάγει αυτό το απλό και χρήσιμο αποτέλεσμα! Δώστε μας πληροφορίες, για το πώς μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη βάση δεδομένων, π.χ. με τηλέφωνα που θα εμφανίζονται στον χάρτη κλπ.
  13. Συνάδελφοι, ευχαριστώ πολύ για τις επισημάνσεις σας, είναι πολύτιμες! Ναι, πρώτη φορά ως τεχνικός ασφαλείας. Για τους αρχαιολόγους μου έχουν μεταφέρει και άλλοι σχετικά με τη συνεργασία τους με μηχανικούς, οψόμεθα! Βρήκα έως τώρα το σχετικό ΠΔ για μέτρα ασφαλείας, ενώ με τον ΟΑΕΔ προσπαθώ, αλλά κανείς δεν σηκώνει τηλέφωνα. Θα πρέπει να περάσω αυτοπροσώπως, προφανώς. Για τις ηλεκτρονικές σημειώσεις που μου υποδείξατε, δεν έχω λογαριασμό, οπότε θα φροντίσω να αποκτήσω για να τις πάρω. Αν έχω πρόβλημα, θα σας δώσω το ημέηλ μου, μήπως τις στείλετε εσείς. Θα κοιτάξω και τα βιβλία που είπατε. Θα χρειαστεί φέρουσα τοιχοποιία, λιθοδομή, σε ήδη πεσμένους τοίχους. από επάνω ξυλόστεγη, όπως είχα ξαναγράψει. Ίσως ακούγεται εύκολο, αλλά δεν νομίζω να 'ναι. Αμοιβές αναστήλωσης σε "ελεύθερη διαπραγμάτευση"; Δεν υπάρχει κάποιος μπούσουλας, κανονιστικός ή "της πράξης"; Ευχαριστώ σε κάθε περίπτωση όλους/όλες τους/τις συναδέλφους για τη συμβολή τους και το ίδιο το michanikos.gr
  14. Ευχαριστώ για τη σύσταση για τα βιβλία αυτά. Υπάρχουν και στο ίντερνετ ανάλογα χρήσιμα στοιχεία; Είναι εκκλησάκι σε μορφή ερειπίων και υπάγεται στην ΕΒΑ. Πιθανόν να είμαι ο Τεχνικός Ασφαλείας της ανασκαφής. Αναστήλωση σε επόμενο στάδιο, βάσει και των πορισμάτων της αρχαιολογικής ανασκαφής.
  15. Αγαπητοί και αγαπητές Συνάδελφοι, έχω δύο ερωτήσεις: Τι προτείνετε ως αμοιβή ανά μήνα Μηχανικού Τεχνικού ασφαλείας και υγιεινής σε έργο αρχαιολογικής ανασκαφής; Μπορείτε να προτείνετε ιντερνετικές ή βιβλιογραφικές σημειώσεις για ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ κτηρίων, ειδικά παλαιών βυζαντινών ναών; Η περίπτωσή μου είναι κατεδαφισμένο παλιό εκκλησάκι εκτός σχεδίου, του οποίου δεν σώζεται στέγη. Είναι πετρόκτιστο με τοίχους που σώζονται έως ύψος 1 μέτρο. Συνδετική κονία αλλού το κουρασάνι και αλλού απλή λάσπη. Θα απαιτηθεί ανακατασκευή πέτρινων φερόντων τοίχων, προσθήκη ξύλινης στέγης (και ανέγερση νέου βοηθητικού κτηρίου σε απόσταση από το εκκλησάκι). Ειλικρινά ευχαριστώ!
  16. Από πού μπορούμε να βρούμε στοιχεία για το μεταπτυχιακό και να υποβάλουμε αίτηση; Έχετε τη σχετική ιστοσελίδα; Ευχαριστώ.
  17. Συνάδελφοι, πού βρίσκεται η σελίδα ανακτήσεων, ώστε να κατεβάσω ολόκληρο τον κανονισμό φορτίσεων, δηλ ΦΕΚ 325Α/1945; Παρακαλώ, κατευθύνετέ με! Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.