Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πλάγιες αποστάσεις για κτίριο προϋφιστάμενο του 1955


Recommended Posts

Γνωρίζει κανένας συνάδελφος για να νομιμοποιηθεί κτίσμα σαν προϋφιστάμενο του 1955 θα πρέπει να έχει συγκεκριμένη απόσταση απο τα πλάγια όρια? Στην δικιά μου περίπτωση το κτίριο απέχει 45 εκ. απο το όριο του οικοπέδου. Αν μπορεί η απάντηση να συνοδεύεται και με κάποια νομοθεσία θα με βοηθούσε αρκετά.

Link to comment
Share on other sites

Εάν το κτίσμα υφίσταται προ του 1955 δεν χρειάζεται νομιμοποίηση και δεν παίζει κανένα ρόλο η απόσταση αυτού από τα όρια. Όμως πρέπει να διευκρινίσεις τι θέλεις να κάνεις σ' αυτό το κτίριο. Εάν θέλεις να κάνεις προσθήκη κατ' επέκταση με κτίσμα λειτουργικά ανεξάρτητο από το υπάρχον δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, τοποθετείς το νέο κτίριο στο οικόπεδο σύμφωνα με τα ισχύοντα στη περιοχή. Εάν το νέο κτίσμα εντάσσεται λειτουργικά στο υπάρχον πρέπει να κάνεις μία διαδικασία η οποία λέγεται "χορήγηση απόφασης νομίμου περιγράμματος" για το υπάρχον κτίσμα.

Αυτό το αντιμετώπισα εδώ και 10 χρόνια και ελπίζω να θυμάμαι καλά και να μή κάνω λάθος.

Link to comment
Share on other sites

Θέλω να κάνω την διαδικασία για να αναγνωριστεί από την πολεοδομία σαν προυφιστάμενο του 1955. Έχω μαζέψει τα δικαιολογιτικά που ζητάει η πολεοδομία αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει με την πλάγια απόσταση. Η πολεοδομία προφορικά μου λέει ότι θα το ψάξει και θα μου απαντήσει γιατί δεν είναι ο υπάλληλος που το έχει αναλάβει σίγουρος για το τί ισχύει. Γι΄αυτό το λόγο ψάχνω και εγώ να δώ τι ισχύει.

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις στοιχεία με τα οποία να αποδεικνύεις ότι το κτίσμα είναι προ του 1955 δεν έχεις κανένα πρόβλημα με τις πλάγιες αποστάσεις.

Link to comment
Share on other sites

Τα στοιχεία συνήθως είναι συμβόλαια, κληρονομιές ή παλιά επικυρωμένα τοπογραφικά (ή γενικώς σχέδια) που μπορούν να αποδείξουν την παλαιότητα. Φωτογραφίες επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Η συλλογή των στοιχείων αυτών εννοείται πως είναι υπόθεση του πελάτη!!! (Το τελευταίο εγκυκλοπαιδικά.)

 

Ο ARS αναφέρεται στην περίπτωση προσθήκης στο υφιστάμενο κτήριο (καθ' ύψος φαντάζομαι γιατί εκεί παίζουν προβλήματα στατικά και νομίμου περιγράμματος). Δεν το αναφέρεις βέβαια κάπου αλλά συνήθως αυτό ισχύει πίσω από ανάλογες απορίες.

 

Τα προ του '55 νομιμοποιούνται όπου είναι και όπως είναι. Δεν υπάρχει θέμα.

 

έντιτ: καλά...μέχρι να κάνω τα έντιτ και τις διορθώσεις...νυχτώσαμε :???:

Link to comment
Share on other sites

ss_sk τα στοιχεία αυτά όπως πολύ σωστά αναφέρεις τα έχω μαζέψει όλα και τα έχει κάνει δεκτά η πολεοδομία όμως ο υπάλληλος ψάχνει τί ισχύει με τις πλάγιες αποστάσεις για να μου δώσει οριστική απάντησει για την παλαιότητα!!

Link to comment
Share on other sites

Οπότε το κτίσμα είναι επισήμως προ του '55 και έχεις τελειώσει...αυτό τώρα δεν πάει πουθενά. Μάλλον ο υπάλληλος ψάχνει τα των επεκτάσεων/προσθηκών.

 

Πάντως το νόμιμο περίγραμμα δεν είναι πανάκεια...αν θελήσεις να κάνεις προσθήκη μπορεί να σου ζητηθεί να βρεις λύση όπου θα έχεις Δ για τα νέα τμήματα. Το νόμιμο περίγραμμα είναι αποτελεσματικό όπλο όταν δεν υπάρχει καμία άλλη δυνατότητα δόμησης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.