Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οριοθέτηση και αρτιότητα


Recommended Posts

Συναδελφοι, εχω ενα αγροτεμαχιο 30 στρ περιπου που συνορευει με επαρχιακο δρομο μπροστα και με ρεμματα δεξια και αριστερα.Στα δεξι μερος στην ακρη ο πέλατης μου θελει να καταμησει τμημα 4.5 στρ και ουτε μετρο παραπανω προκειμενου να το πουλησει. Το ερωτημα μου ειναι το εξης:Εγω εχω παρει το οριο οπως μου το υπεδειξε,συριζα που ξεκιναει το ρεμμα. Εαν το κατατμησω στα 4.5 στρ. μετρωντας το οριο απο εκει υπαρχει περιπτωση να υπαρξει καποια εμπλοκη κατα την μελλοντικη εκδοση αδειας στο συγκεκριμενο τμημα? Εννοω, οτι απο τη στιγμη που θα χρειασθει οριοθετηση του ρεμματος υπαρχει σοβαρη πιθανοτητα να ερθει τοσο "μεσα" ωστε το υπολοιπο τμημα να μην οικοδομειται???Σας ευχαριστω..

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχή επιτρέπεται στην περιοχή η κατάτμηση σε 4στρ. ή υπάρχει δέσμευση από ΖΟΕ ;

Χωρίς οριοθέτηση πρέπει να αφήσεις 10μ. από την όχθη ρέματος και να έχεις και το απαιτούμενο πρόσωπο - βάθος για την Επαρχιακή οδό.

Link to comment
Share on other sites

Έλεγξε τις αποστάσεις από την επαρχιακή οδό καθώς και το απαιτούμενο πρόσωπο, τα όρια του γηπέδου και την όχθη του μη οριοθετημένου ρέματος. Πρέπει να δημιουργείται οικοδομικός πυρήνας για να είναι οικοδομήσιμο.

Link to comment
Share on other sites

Σε περιπτώσεις που θέλεις να βεβαιώσεις αρτιότητα και οικοδομησιμότητα οικοπέδου στο τοπογραφικό διάγραμμα τι κάνεις?

Το ρωτάω επειδή εαν η προσωρινή οριοθέτηση του ρέματος γίνει στα 15μ τότε το ακίνητο μπορεί να είναι οικοδομήσιμο, όμως με 20μ. oριοθέτηση να γίνεται μη οικοδομήσιμο το ακίνητο. Σε αυτές τις περιπτώσεις τι κάνουμε στη δήλωση Ν.651/77? Λέμε ότι είναι οικοδομήσιμο ή μη οικοδομήσιμο?

Link to comment
Share on other sites

Γενικα στα εκτος σχεδιου η υποχρεωση του μηχανικου ειναι να ελεγχει την αρτιοτητα.

Η οικοδομησιμοτητα εξαρταται απο πολλους αλλους παραγοντες.

Αν παντως επιμενεις, γραψε στη δηλωση μηχανικου οτι πρεπει να προηγηθει οριοθετηση του ρεματος για να μη σου ζητα κανεις τα ρεστα αργοτερα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.