Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πιεστικό σε δίκτυο ύδρευσης καταστήματος


gnusselt

Recommended Posts

Γειά σας παιδιά…

Πρώτη φορά γράφω στο φόρουμ.

Καιρό τώρα διαβάζω τα πόστ που με ενδιαφέρουν.

Ένα από αυτά είναι και αυτό.

Δεν είμαι μηχανολόγος παρά υδραυλικός και θα καταθέσω τα λίγα που ξέρω στο ερώτημα του φίλου gnesselt.

Φίλε gnesselt νομίζω ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι βάλεις ένα μανόμετρο να δείς την πραγματική πίεση που δίνει η εταιρία υδροδότησης.

Μπορεί το πρόβλημα να οφείλετε σε πολύ μικρή διατομή σωλήνων με μεγάλη πτώση πίεσης η ακόμα και σε βούλωμα η κάποια βάνα κλειστεί.

Από ότι καταλαβαίνω με αυτά που διαβάζω δεν πρόκειται για κάποιο μικρό μαγαζί αλλά για ένα σχετικά μεγάλο μαγαζί που προφανώς θα έχει και μεγάλη ζήτηση νερού σε ώρα αιχμής. Το πρόβλημα μήπως οφείλετε στον ταυτοχρονισμό με βασικό υπαίτιο το ίδιο το δίκτυο?

Επίσης νομίζω ότι απαγορεύετε αλλά και δεν γίνετε να ρουφάς νερό από τον αγωγό του δήμου.

Από την άλλη δεν νομίζω ότι θα χρειαστείς αντλία για να γεμίζεις την δεξαμενή…

Δεν μπορώ να φανταστώ η πίεση είναι το πεσμένη ώστε το τμήμα μετρητή έως την δεξαμενή κάπου στο ισόγειο δεν έχει την απαραίτητη πίεση για να την γεμίζει.

Αν συμβαίνει αυτό τότε όλη η περιοχή γενικά δεν έχει νερό.

Link to comment
Share on other sites

Στο δήμο σχεδόν οι μισοί έχουν αντλία για να τραβούν νερό ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Ακόμη και στο δικό μου σπίτι έχω :smile:

Η εγκατάσταση είναι καινούρια (~ 1 έτους).

Η βασική σωλήνα είναι 1 1/4".

Θέμα ετεροχρονισμού δεν υπάρχει. Έγινε έλεγχος και μόνο με 2 καζανάκια να γεμίζουν άνοιξα μια βρύση και έσταζε. Το πρόβλημα υπάρχει μόνο το καλοκαίρι. Τόσο καιρό δεν το είχαν δει γιατί ήταν χειμώνας.

Link to comment
Share on other sites

Δεν το έχω ξαναδει αυτό το "σχήμα". Λες λοιπόν ότι:

 

α) Γεμίζετε μια δεξαμενή με τη βοήθεια μιας αντλίας

β) Από την δεξαμενή ρουφάει μια άλλη αντλία και στέλνει στις καταλανώσεις.

 

Μου κάνει εντύπωση.

Link to comment
Share on other sites

Το δίκτυο δεν έχει πάντα νερό ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Οπότε αποθηκεύω νερό για 3 μέρες στις δεξαμενές και μετά το στέλνω με δεδομένη πίεση στις καταναλώσεις.

Link to comment
Share on other sites

To ερώτημα είναι αν συνηθίζεται να γεμίζουν τη δεξαμενή από την πίεση του δικτύου, ή αν μεσολαβεί αντλία. Αυτό με παραξένευσε. Κατά τα άλλα, είναι μια συνηθισμένη κατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

Απο οτι καταλαβα η αντλια βρισκεται αναμεσα σε δευα και δεξαμενη, τραβαει νερο που γεμιζει την δεξαμενη και μετα το πιεστικο συγκροτημα τροφοδοτει τις καταναλωσεις.

Δεν ξερω αν το συνηθιζουν και σε αλλα μερη, εδω που ειμαι εγω δεν γινεται παντως.

 

Εχω ξαναδιαβασει (δεν θυμαμαι που) για προβληματα στην υδρευση του Ηρακλειου..

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Η αντλία πριν τη δεξαμενή ποτέ δεν θα καταφέρει να "γεννήσει" νερό αν δεν έχει η γραμμή του δήμου, το πιθανότερο είναι να καταστραφεί την πρώτη βδομάδα από ξηρή λειτουργία. θα πρέπει η δεξαμενή να τοποθετηθεί όσο πιο χαμηλά γίνεται ώστε να γεμίζει από μόνη της όταν έχει νερό το δίκτυο και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη.

Μετά την δεξαμενή ένα δίδυμο μικρών σχετικά αντλιών είναι ότι πρέπει... και εφεδρεία έχεις, αφού μιλάμε για επαγγελματικό χώρο, και ταυτόχρονη λειτουργία γιατί περιγράφηκε και θέμα ταυτοχρονισμού (πλύσιμο πάγκων κλπ).

 

Δοχείο εδώ δεν συνιστώ μικρότερο από 100 λίτρα γιατί η αξιοπιστία είναι το παν στους επαγγελματικούς χώρους. συγκεκριμένος τύπος υπολογισμού δεν υπάρχει, όλα είναι εμπειρικά αφού επηρεάζεται από πόλους παράγοντες ...ακόμα και από το σημείο τοποθέτησης... μέχρι το κάθε πότε ελέγχετε ο αέρας

 

Πάντα υπάρχει η λύση αντλίας με inverter βεβαία που η οικονομία σε κατανάλωση πια είναι μετρήσιμος παράγοντας και μη ξεχνάς πως ένα δοχείο 8 λίτρων εδώ είναι αρκετό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.