Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανανέωση άδειας συνεργείου επισκευής/συντήρησης τροχών αυτοκινήτων & μοτοποδηλάτων


Recommended Posts

Καλησπέρα. Ένας πελάτης μου χρειάζεται να ανανεώσει την άδεια της επιχείρησης του. Μπορεί κάποιος που γνωρίζει να μου πει πια δικαιολογητικα χρειάζονται γιατι δεν μπορεσα να βρω πουθένα καποια πληροφορία?

Link to comment
Share on other sites

speedbull

Οι άδειες συνεργείων αυτο/των, δεν ανανεώνονται γιατι ειναι αορίστου χρόνου.

Απλώς, για να είναι σε ισχύ η άδεια του συνεργείου, πρέπει ανα τακτά διαστήματα να αναεώνονται η ΜΠΕ & και το πιστοποιητικο πυρασφάλειας (συνήθως ανα 3χρόνια η ΜΠΕ & ανα 5 το πιστοποιητικο πυρασφάλειας)

Αυτά προς το παρων.

Link to comment
Share on other sites

σωστά για την άδεια, είναι αορίστου χρόνου

Αν μου επιτρέπεις για την ΜΠΕ είναι 5 χρόνια (ή ανάλογα πως το κρίνει η υπηρεσία) ενώ για την Πυρασφάλεια (σύμφωνα με την νέα Πυρ.Διάτ) κάθε 3 χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για της απαντήσεις σας. Αυτά τα γνώριζα αλλά ο πελάτης μου και ο λογιστής του επιμένουν ότι χρειάζεται η άδεια λειτουργίας ανανέωση.. Τελικά μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα πως ο λογιστής , για την συγκεκριμένη περίπτωση, ήθελε να βγει καινούργια άδεια ιδρύσεως και λειτουργίας στο όνομα του πελάτη γιατί μέχρι τώρα η άδεια ηταν στο όνομα του πατέρα του.. Με λίγα λόγια πραγματικά δεν ξέρουν τι τους γίνεται!

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ συνάδελφε στην περίπτωση αλλαγής εκμεταλευτή για το ίδιο συνεργείο δεν χρειάζεται νέα άδεια ίδρυσης και λειτουργίας απλά κάνεις τις απαραίτητες ανανεώσεις και τις καταθέτεις μαζί με την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος του νέου εκμεταλευτή για να εκδοθεί άδεια λειτουργίας στο όνομά του.Αν μπείς στο ΥΜΕ έχει έντυπο αίτησης με τα απαραίτητα δικαιολογιτικά που χρειάζονται ή απλά με μια επίσκεψη στην τοπική δ/ση του ΥΜΕ.Συμβουλή:όπου ανακατεύονται λογιστές πάντα ...... τα κάνουν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.