Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Άρθρο 25 του Ν. Τρίτση 1337/83


Recommended Posts

Αγαπητοί χρήστες καλησπέρα σας. Μόλις έγινα μέλος του οργανωμένου σας forum με σκοπό να ζητήσω τη συμβουλή σας για ένα πρόβλημά μου.

Το οικόπεδό μου 350 τετρ. μέτρων σε σχέδιο πόλεως στα Κύθηρα με συμβόλαιο αγοράς έτους 1974, είναι οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση σύμφωνα με το άρθρο 25 του Ν. Τρίτση 1337/83. Προκειμένου να εκδοθεί οικοδομική άδεια χρειάζεται να υπάρχει συμβόλαιο που να αποδεικνύει ότι αυτό αποτελούσε αγροτεμάχιο (δεν υπήρχε τότε ακόμη το σχέδιο πόλεως) προ του Ιουνίου του 1973 ? Και εάν χρειάζεται αλλά δεν υπάρχει, πώς αλλιώς μπορεί κάτι τέτοιο να αποδειχθεί?

 

Επίσης, για το ανωτέρω οικόπεδο πληρώνω τέλη διατήρησης στην Πολεοδομία για λανθασμένη περιτοίχισή του. Ξέρετε αν είναι μεταβιβάσιμο ως έχει εάν ο αγοραστής αναλάβει πλέον εκείνος την ευθύνη για τη διόρθωση της περιτοίχισης?

Η βοήθειά σας μου είναι πολύ σημαντική, διότι έχω πάρει και για τα 2 μου ερωτήματα διαφορετικές γνώμες μέχρι σήμερα και ειλικρινά ανυπομονώ να ακούσω και τη δική σας άποψη αφού ως ιδιώτης ψάχνοντας η ίδια στον ΓΟΚ δε μπορώ να βγάλω άκρη!

 

Σας ευχαριστώ θερμά.

Π.Μ.

Link to comment
Share on other sites

Η βοήθειά σας μου είναι πολύ σημαντική, διότι έχω πάρει και για τα 2 μου ερωτήματα διαφορετικές γνώμες μέχρι σήμερα και ειλικρινά ανυπομονώ να ακούσω και τη δική σας άποψη αφού ως ιδιώτης ψάχνοντας η ίδια στον ΓΟΚ δε μπορώ να βγάλω άκρη!

Οι απαντήσεις που ψάχνετε, είναι το "ψωμί" ενός συναδέλφου.

 

Αλήθεια, τί δουλειά έχετε εσείς με τον ΓΟΚ; Θα θέλατε ο κάθε γονιός να μαθαίνει γράμματα στο παιδί του και αυτό απλά να περνά κάποιες εξετάσεις στο τέλος κάθε χρονιάς;

Link to comment
Share on other sites

papadopouloumaria

καλώς ήλθατε στο φόρουμ μας

δεν είμαστε χρήστες αλλά μέλη ή επισκέπτες

απο την διατύπωση του ερωτήματος-προβλήματος διαπιστώνει κανείς ότι έχετε σχετική πληροφόρηση απο "κάπου" όχι όμως από σοβαρό συνάδελφο

σε κάθε περίπτωση η συνδρομή συναδέλφου μας είναι απαραίτητη

αναθέστε λοιπόν την υπόθεση σε κάποιον της εμπιστοσύνης σας και

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

Προκειμένου να εκδοθεί οικοδομική άδεια χρειάζεται να υπάρχει συμβόλαιο που να αποδεικνύει ότι αυτό αποτελούσε αγροτεμάχιο (δεν υπήρχε τότε ακόμη το σχέδιο πόλεως) προ του Ιουνίου του 1973 ?

 

Καλώς ήρθατε.

 

Αναζητείτε τίτλο ιδιοκτησίας πριν το 1977,είτε ήταν αγροτεμάχιο ή οικόπεδο.Θα το βρείτε,διαβάζοντας το πιο πρόσφατο συμβόλαιό σας και ούτω καθεξής,είναι κάμποση δουλειά που απαιτεί υπευθυνότητα και προσοχή.Επίσης,στη μερίδα σας στο υποθ/κείο θα βρείτε πληροφορίες για τη μεταβίβαση που θα σας οδηγήσουν στον πολυπόθητο τίτλο,και στη συνέχεια στον αρμόδιο συμβ/φο που έχει το αρχείο του συμβ/φου που συνέταξε τότε το συμβόλαιο.Θα απευθυνθείτε σε συνάδελφο να σας συντάξει τοπογραφικό συμβολαίου και να σας βεβαιώσει ότι όντως υπάγεστε στις διατάξεις του άρθρου 25.Η μέχρι τώρα πληροφόρησή σας ήταν προφανώς λανθασμένη.

 

Ρωτάτε άφοβα,δεν έχει μπει paypal ακόμη,κ μέχρι να μπει,εγώ θα σας κάνω όλους μάγκες (για να μπει).

 

Αυτά

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ που μου απαντήσατε. Σας ενόχλησα διότι βρίσκομαι σε δυσχερή θέση αφού έχω μέχρι τώρα συμβουλευτεί 3 μηχανικούς και οι απόψεις διίστανται. Εξ'αυτών ο μέν ένας μου ζητούσε το συμβόλαιο που σας προανέφερα, ο δεύτερος μου είπε ότι δεν χρειάζεται τίποτα τέτοιο και ο τρίτος κατά τα λεγόμενά του δεν γνωρίζει αυτό που ζητώ να μάθω και το σέβομαι διότι ξέρω ότι Ο ΓΟΚ είναι τεράστιος.

-----------------------------------------------------

[email protected]

Σας ευχαριστώ που με ανακουφίζετε. Έχω ήδη 2 συμβόλαια μεταβίβασης έτους 1974 κατά συνέπεια καλύπτομαι, έτσι δεν είναι?

Ευχαριστώ

 

Σας ευχαριστώ θερμότατα και πάλι.

Link to comment
Share on other sites

Εξ'αυτών ο μέν ένας μου ζητούσε το συμβόλαιο που σας προανέφερα, ο δεύτερος μου είπε ότι δεν χρειάζεται τίποτα τέτοιο και ο τρίτος κατά τα λεγόμενά του δεν γνωρίζει αυτό που ζητώ να μάθω και το σέβομαι διότι ξέρω ότι Ο ΓΟΚ είναι τεράστιος.

Άρα ο ένας θέλει να το ψάξει, ο άλλος θέλει να πάρει την δουλειά και ο τελευταίος δεν ξέρει και μπραβο του που το λεει!

 

Αρα ειναι εμφανες ποιον πρεπει να εμπιστευτειτε.

Link to comment
Share on other sites

Το λέω λαϊκά,διότι αν σας μιλήσω για κατάτμηση μάλλον θα με χάσετε:

 

ΑΝ το οικόπεδο έχει τις ίδιες διαστάσεις με αυτές του τίτλου του 1974,τότε ναι,καλύπτεστε.

Link to comment
Share on other sites

γιά Άρθρο 25 του Ν. 1337/83

καλό είναι να ξαναδιαβάσουμε τις απόψεις του συναδέλφου ΜΑΚΑΡ όπως τις έχει διατυπώσει παλαιότερα!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.