Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ισχύς φωτοβολταϊκού πάρκου - Εμβαδόν οικοπέδου


niman

Recommended Posts

Καλημέρα.

 

Γνωρίζει κάποιος τι ισχύος Φ/Β πάρκο μπορεί να εγκατασταθεί

α) σε οικόπεδο (άρτιο & οικοδομήσιμο) εμβαδού 1.600 τ.μ.

β) σε οικόπεδο (άρτιο & οικοδομήσιμο) εμβαδού 2.400 τ.μ.

Δεν περιμένω μια ακριβή απάντηση αλλά στο περίπου.

Παραθέτω κάποια στοιχεία που ίσως βοηθήσουν.

Οικόπεδο α)

Πρόκειται για τετράγωνο οικόπεδο (40mx40m), χωρίς κλίση και "βλέπει" Νότο. Δεν δημιουργούνται σκιάσεις από Ανατολή-Δύση-Νότο-Βορρά.

Οικόπεδο β)

Πρόκειται για παραλληλόγραμο οικόπεδο (40mx55m), χωρίς κλίση και "βλέπει" Νότο. Δεν δημιουργούνται σκιάσεις από Ανατολή-Δύση-Νότο-Βορρά.

 

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Χοντρικα τωρα μπορω να σου πω οτι για 20αρι θες περιπου μισο στρεμμα και για κατοσταρι 2,5 στρεμματα. Οποτε τα βαζεις κατω και βλεπεις...

Link to comment
Share on other sites

Για ένα οικόπεδο χωρίς κλίση τι σημαίνει βλέπει νότο;Ο προσανατολισμός δεν έχει νόημα μόνο για οικόπεδα που βρίσκονται υπό κλίση;ή έχω καταλάβει κάτι εγώ λάθος;

Link to comment
Share on other sites

Αν θέλεις να έχεις μια εικόνα για την έκταση που θα χρειαστεί μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Sunny Design της SMA που είναι και εύχρηστο και γρήγορο. Από εκεί και πέρα η κάθε έκταση έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που επηρεάζουν την επιφάνεια που απαιτείται.

Link to comment
Share on other sites

Κι αν δε βάλει SMA πάλι το sunny design; Μη θεωρείτε αυτονόητα τα SMA. Ήμαρτον φτάνει πια. Σαν τους παππούδες που λένε black n decker κι εννοούν τρυπάνι. Ωριμάστε, μάθετε, ανοίξτε αυτιά και μάτια.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου εχω παρατηρησει οτι εισαι εριστικος.Γιατι?Δεν γεννηθηκαν ολοι γεννημενοι.Ο καθενας εχει μια αποψη και το φορουμ υπαρχει για να τη λεμε.Σε ενοχλει?

Link to comment
Share on other sites

Η ουσία αγαπητέ είναι ότι βρίσκεσαι σε forum και παρότι δε δέχεσαι παρατηρήσεις τις μοιράζεις απλόχερα στους άλλους. Γιατί αυτά που γράφεις μόνο ως "φιλική επαγγελματική συμβουλή" δεν θα μπορούσε κανείς να τα εκλάβει. Επί της δικής σου ουσίας θα συμφωνήσω μαζί σου ως προς το ότι δεν μπορείς να έχεις ολοκληρωμένη εικόνα με το sunny design, αλλά δεν θα τον πυροβολήσουμε κιόλας το χριστιαννό που προτείνει το συγκεκριμένο software.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι software. Είναι συγκεκριμένο πρόγραμμα διαστασιολόγησης συγκεκριμένης εταιρίας από τις ΠΟΛΛΕΣ που υπάρχουν. Δεν κάνω καθόλου παρατηρήσεις, διορθώσεις σε κραυγαλέα αντιεπαγγελματικά φαινόμενα μόνο. Ως γνωστόν '2 πράγματα είναι άπειρα : το σύμπαν κι η ανθρώπινη βλακεία. Το πρώτο όχι εντελώς σίγουρα' Άλμπερτ Αϊνστάιν.

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.