Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πολιτικός ή Μηχανολόγος Μηχανικός


pyramidas

Recommended Posts

Μόλις τελίωσα το σχολείο,έγραψα πολύ καλά στις πανελλήνιες και περνάω σε όποια σχολή θέλω.Το θέμα ειναι ότι είμαι ανάμεσα στους πολιτικούς και τους μηχανολόγους μηχανικούς.

 

1.οσο αφορα τους πολιτικους μηχανικους είναι μία δουλειά που μου αρέσει αρκετα και γενικότερα προσφέρεται για την Ελλάδα.

 

2.οσο αφορα τους μηχανολόγους είναι αυτό που μου αρέσει πιο πολύ από ολα αλλά το μονο που με προβληματίζει ειναι το θεμα της επαγγελματικής αποκατάστασης που μπορει να έχει στην Ελλάδα καποιος που θα τελειώσει τη σχολή.

 

 

Θα ήθελα την γνωμη ατόμων που γνωρίζουν την αγορα εργασιας στην Ελλαδα και γενικοτερα γνωριζουν εκ των εσω τις δυο αυτες επιστημες.

 

Ειμαι πολύ μπερδεμένος και δυσκολεύομαι να αποφασισω.

 

Θα ηθελα επίσης να μου διευκρινισετε ως μηχανολογος τι ελευθερο επάγγελμα μπορω να κανω και τη σχεση των απολαβων μου με εναν πολιτικο μηχανικο

 

Ευχαριστω πολύ.

Link to comment
Share on other sites

καταρχάς συγχαρητήρια για την απόδοσή σου και καλή σταδιδορομία οποιαδήποτε κατεύθυνση και αν ακολουθήσεις.όσον αφορά στους πολιτικούς μηχανικούς (δεν είμαι πολιτικός μηχανικός βέβαια άλλα έχω συνεργαστεί με πολλούς και γνωρίζω έναν δυο μηχανολόγους) θα σε ενημερώσω ότι έχουν ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων στην αγορά εργασίας.επειδή έκανες μνεία για ελεύθερο επάγγελμα πιστεύω πως υπερέχουν έναντι των μηχανολόγων μηχανικών ως προς το ευρύτερο φάσμα δραστηριοτήτων τους.μην αμελείς όμως και το τί πραγματικά σε ενδιαφέρει γιατί αφενός οι συνθήκες στην αγορά εργασίας μεταβάλλονται αφετέρου υπάρχει και το εξωτερικό.

Link to comment
Share on other sites

νομίζω οτι πιο πολύ μου αρέσει μηχανολόγος.Σκεφτηκα να πάω μηχανολογος και μετά αλλα 2,5 χρονια για μηχανικος.

 

Ισχυει οτι ο μηχανολόγος μπορει να βγαλει αδεια για 2οροφο κτισμα?

Link to comment
Share on other sites

Δες για αρχή το πρόγραμμα σπουδών κάθε σχολής από το επίσημο site να δεις λίγο πιο αναλυτικά τους τομείς που καταπιάνονται.

 

Αυτό που λες να πας μηχανολόγος και μετά 2,5 χρόνια για πολιτικός....δεν το πιασα...

 

Αποφάσισε τι θα κάνεις κ άσε τις άδειες να περιμένουν...

Link to comment
Share on other sites

Ναι για κατατακτηριες λέω.

 

Πάντως διαβασα αρκετά ποστ που αφορούν τους μηχανολόγους και αρξετά που αγορούν τους μηχανικους και διαπίστωσα οτι μου αρέσουν περισσότερο οι πολιτικοι μηχανικοι.Τελικα μου αρέσουν οι στατικές κατασκευες.

 

Αρα δεν πρέπει να διαλέξ πολιτικός μηχανικός?

Link to comment
Share on other sites

εγω θα σου ελεγα να ξεκινησεις απο πολιτικος μηχανικος και βλεπουμε.

 

το ευρος των δραστηριοτητων ειναι πολυ μεγαλυτερο, ειδικα αν μεινεις Ελλαδα.

 

Κατατακτηριες και διπλες σχολες μην σκεφτεσαι ακομη, εισαι παρα πολυ μακρια.

 

Απο τα ποστ εδω δεν θα καταλαβεις και πολλα πραγματα, αν πραγματικα σε απασχολει το θεμα δες απο γονεις και γνωστους ή απο ιντερνετ να καταλαβεις με τι ασχολειται ενα γραφειο μηχανολογων και ενα γραφειο πολ. μηχανικων.

 

Απλα να ξερεις οτι οπως εχουν τα πραγματα, ειναι λιγο μιζερα αυτη την εποχη.

 

Ο ΠΜ κανει στατικα, κανει μελετες, κανει εκτιμησεις, κανει αυτοψιες. Ο ΜΜ κανει μηχανολογικες μελετες, εγκαταστασεις, αεριο, μπορει να ειδικευτει σε ακουστικα και βιοκλιματικα (το ιδιο βεβαια και ο ΠΜ αλλα τα στατικα εχουν πιο πολυ ενδιαφερον για αυτους)

 

Απο λεφτα αν ασχοληθει καποιος με αδειες (δηλαδη οι 80 στους 100 ελευθερους επαγγελματιες), ο ΠΜ σαφως θα εχει πιο ευκολα ενα μετριο εισοδημα αφου και οι αμοιβες των στατικων και των αρχιτεκτονικων ειναι πολυ μεγαλυτερες απο αυτες των μηχανολογικων.

 

Για τα δικαιωματα μελετης και επιβλεψης των ΜΜ μην το ψαχνεις, δεν θα εχεις σχεδον ποτε τετοια δουλεια.

 

Το δια ταυτα ομως φιλε μου ειναι το εξης: ΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ.

 

Ασε τα λεφτα και τις αδειες - αμα δεν σου αρεσει το αντικειμενο, καθε μερα σου φαινεται δυσκολη, ασχετα απο τα λεφτα.

 

Οποιος πετυχε στη ζωη του, ηταν επειδη τη καθημερινη του εργασια δεν την εβλεπε σαν "δουλεια". Αμα σε τραβανε τα μηχανολογικα, τρεξε.

Link to comment
Share on other sites

Μέσα από ένα forum δε μπορείς να καταλάβεις τίποτα ως υποψήφιος φοιτητής. Την ουσία του αντικειμένου μάλιστα δε θα την καταλάβεις ούτε ως φοιτητής. Μόνο ως επαγγελματίας , αργότερα.

Κάνε αυτό που σου είπε ο roark. Μίλησε με μερικούς συναδέλφους να σε κατατοπίσουν έτσι...απ'έξω απ'έξω να πάρεις μια μικρή γεύση, και μετά συνεκτίμησε και τις δικές σου κλίσεις και ενδιαφέροντα.

Και σε κάθε περίπτωση, βγάλε από το μυαλό σου το μύθο του μηχανικού του '60 που ήταν ο άρχοντας του κόσμου και τον πλήρωνες και που σου έλεγε καλημέρα. Πλέον οι μηχανικοί είναι πολλοί, η δουλειά είναι λίγη και γενικώς υπάρχει μια κατήφεια - ειδικά στους νέους στο επάγγελμα.

 

Κάνε κάτι που θα γουστάρεις ο ίδιος.

Link to comment
Share on other sites

Βασικα μου ειχε δημιουργηθει η εντύπωση οτι ένας πολιτικος μηχανικος σε μια οικοδομη δεν κάνει κάτι παρα μονο να εισάγει δεδομένα στον υπολογιστη και να βγαινουν τα στατικα.

 

αυτο δεν είναι λάθος?Ο πολιτικος μηχανικος δεν βάζει την προσωπική του υπογραφη σε κάθε έργο χρησιμοποιώντας τις γνώσεις και την εξυπνάδα του?

 

εστω οτι δυο μηχανικοι αναλαμβαναν 2 ιδιες οικοδομες θα χρησιμοποιουσαν ακριβως τις ιδιες τεχνικες και το αποτέλεσμα θα ηταντο ίδιο?

 

 

Υ.Γ Πρωτη φορα στη ζωη μου προβληματιζομαι τοσο πολυ για κατι.Αυτο φαινεται και απο την ωρα που γράφω αυτο το μηνυμα 4 και 50 τα ξημερωματα

Link to comment
Share on other sites

Τα πράγματα τα βλέπεις στρεβλωμένα και πολύ επιφανειακά - και λογικό από τη θέση κάποιου που μόλις τελείωσε το σχολείο. Ότι και να σου πούμε εδώ, δε μπορεί να το αλλάξει αυτό, γιατί σου λείπει εμπειρία και κριτήρια που δε μπορείς να έχεις αυτήν τη στιγμή.

Μίλησε με επαγγελματίες διάφορων χώρων, σκέψου και εσένα, χοντρικά, ποιο είναι το ψώνιο σου (αφού έχεις τη βαθμολογική πολυτέλεια) και δήλωσε κάτι που να έχει επαγγελματικά δικαιώματα και να είναι κοντά σε αυτό που σε εκφράζει ως νοοτροπία. Άσε τα υπόλοιπα - είσαι πολύ μακριά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.