Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ασφάλιση τέκνου στο ΤΣΜΕΔΕ


ak2

Recommended Posts

Αν είνα άμεσα ασφαλισμένη στο ΙΚΑ ή γυναίκα σου, παίρνει όλα τα επιδόματα από το ΙΚΑ και μόνο. Μπορείς με υπεύθυνη δήλωση στο ΙΚΑ να πεις ότι είσαι ασφαλισμένος στο ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ και έτσι να πάρετε τα επιδόματα τοκετού και λοχείας. Δεν είναι απαραίτητο να εγγραφεί το νεογέννητο στο ΙΚΑ. Είναι επιλογή σας. Στη έσχατη περίπτωση θα βγάλεις βιβλιάριο υγείας του παιδιού στο ΤΣΜΕΔΕ και θα τους αφήσεις φωτοτυπίες του μαζί με υπεύθυνη δήλωση.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 29
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

pvsel δυστυχώς έκανα ήδη την εγράφη του μωρού ,όπως είπα και στο πρώτο post στο ΙΚΑ. Στα κεντρικά του ΤΣΜΕΔΕ που ρώτησα μου απάντησαν οτι μετά 2 χρόνια η αν λήξει η ασφάλεια της συζύγου μπορώ να εγγράψω το μωρό στο ΤΣΜΕΔΕ. Την θεωρό τελείως γελοία ως διαδικασία αλλά αυτή είναι...Προσοχή λοιπόν να μην την πάθουν και άλλοι όπως εγώ

Link to comment
Share on other sites

Εμένα σήμερα πήρε η γυναίκα μου από το ΙΚΑ το επίδομα λοχείας και τοκετού...

 

Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, το παιδί είναι ήδη γραμμένο στο ΤΣΜΕΔΕ, δεν τέθηκε καθόλου θέμα για το ταμείο ασφάλισης του παιδιού.

Link to comment
Share on other sites

Συν. ak2, σήμερα το πρωί ρώτησα στο ΤΣΜΕΔΕ για το θέμα σου (έτυχε να είμαι εκεί για άλλο λόγο) και μου είπαν "εμείς το μόνο που θέλουμε είναι η απόφαση διαγραφής του ΙΚΑ".

Τους το είπα για τα 2 χρόνια και μου είπαν όχι, μόνο την απόφαση διαγραφής από το ΙΚΑ.

Link to comment
Share on other sites

ερλινγ σε ποιο ΤΣΜΕΔΕ ρώτησες ?

Αν όντως ισχύει θα τους πάρει και θα τους σηκώσει......Επειδή στην περιοχή μου δεν βγάζω άκρη γνωρίζετε που μπορώ να αιτηθώ να μου απαντήσουν γραπτώς?

Link to comment
Share on other sites

δεν ειναι το προβλημα σου στο ΤΣΜΕΔΕ φιλε μου, στο ΙΚΑ ειναι.

 

Το ΙΚΑ ΔΕΝ θα διαγραψει το παιδακι αν δεν περασουν 2 χρονια. Εχω ξαναακουσει παρομοιο περιστατικο και ειναι ετσι οπως στα λενε, δεν θα στο διαγραψουν αν δεν περασουν 2 χρονια. Δεν ξερω το γιατι και το πώς αλλα ετσι ειναι.

Link to comment
Share on other sites

ak2, στο ΤΣΜΕΔΕ Κ/Δ Θεσσαλίας στη Λάρισα

Αλλά επειδή δεν έχεις πίεση χρόνου, κάνε μια αίτηση στο ΤΣΜΕΔΕ σου τι δικαιολογητικά θέλουν για εγγραφή του τέκνου σου που τώρα είναι ασφαλισμένο στο ΙΚΑ.

Εκεί θα φανεί επίσημα η απάντησή τους.

Link to comment
Share on other sites

Δεν δεχεται επειδη ειναι τωρα στο ΙΚΑ (οπως καταλαβαινω απο τα πρωτα σου ποστ) ή ακομη κι αν το διαγραψεις στο αρνουνται? Γιατι το πρωτο ειναι λογικο, το δευτερο οχι. Σε καθε περιπτωση κανε αυτο που λεει ο erling και θα την βγαλεις την ακρη, δεν μπορει.

Link to comment
Share on other sites

Άμα το ξεγράψεις, που ξέρουν αυτοί ότι ήταν σε άλλο ταμείο;

 

Άμα θυμάμαι καλά (το έχω πρόσφατο και νομίζω θυμάμαι καλά), όταν πας να δηλώσεις το παιδί σου ως προστατευόμενο μέλος, υπογράφεις μία ΥΔ η οποία λέει ότι δεν είναι σε άλλο ταμείο και αν ποτέ μπει θα έρθω να το διαγράψω αμέσως κτλ. Δε σου λέει να δηλώσεις ότι δεν το είχες πουθενά αλλού.

 

Η όλη διαδικασία από την αρχή μου φαίνεται γιου χου για αυτό λέω μήπως υπάρχει κάποια μικρή λεπτομέρεια που αλλάζει όλο το σκηνικό. Γιατί:

 

1. και στο ΙΚΑ ήταν παράλογο αυτό που ζήτησαν για να πάρει η γυναίκα σου τα λεφτά, εμένα τα πήρε πριν 5 μέρες χωρίς κανένα πρόβλημα, χωρίς να ασχοληθούν με το ταμείο του παιδιού, το ίδιο και σε αρκετούς συναδέλφους από εδώ μέσα,

 

2. και αυτό που σου λέει το ΤΣΜΕΔΕ για 2 χρόνια παραμονής στο ΙΚΑ (ή 2 χρόνια πουθενά, με προσευχές μην αρρωστήσει και μετά βλέπουμε; ) κτλ είναι λίγο παράλογο. Αυτό το 2 χρόνια μου θυμίζει προστατευόμενο μέλος-σύζυγος. Για ρίξε το μια ματιά καλύτερα....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.