Jump to content

ssouanis

Core Members
 • Posts

  4,248
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  53

Everything posted by ssouanis

 1. Ναι έχει, και πρέπει να έχει για να δει μήπως μπορεί να φορολογηθεί ως μισθωτός. Γενικά: το υπέγραψες. Αν πρέπει να το καταθέσεις και ΔΕΝ το κάνεις... έχει πρόβλημα. Αν δεν χρειάζεται να το καταθέσεις αλλά το καταθέσεις... κανένα πρόβλημα. Ναι θα είναι εκπρόθεσμο. Νομίζω 100€ πρόστιμο,
 2. Η λύση (σήμερα) είναι αυτή. Με τον διαχωρισμό, θα μπορείς να είσαι στο ΤΕΕ αλλά όχι στον ΤΣΜΕΔΕ (με παλαιούς όρους). Εννοείται ότι θα έχεις κλειστά βιβλία. (ή τουλάχιστον έτσι το έχω καταλάβει )
 3. Το λέει, το λέει.. Ε κάντο να ανακουφιστούν έστω και κάποιοι.. http://www.zougla.gr/politiki/article/aktsioglou-aposindete-i-asfalisi-apo-tin-idiotita-gia-mixanikous-dikigorous
 4. Σε έντεκα ισόποσες μηνιαίες δόσεις θα κληθούν να καταβάλλουν 70.000 ελεύθεροι επαγγελματίες συνολικές εισφορές 11% επί του καθαρού δηλωτέου εισοδήματος τους για την κλάδο της επικουρική ασφάλισης και τον κλάδο εφάπαξ. Έτσι η μηνιαία επιβάρυνσή τους για εισφορές θα εκτιναχθεί από τιο 26,95% που είναι σήμερα στο 48,95%. Αναλυτικά εδώ.
 5. Καλησπέρα Γιώργο, ΔΕΝ το έβαλα στην εξίσωση λόγω της ημερομηνίας λήξης του Α/2012... 30/11... Λες να βγάλουν και άλλο;;;;;;
 6. Δλδ στις 30.11 θα έχεις να πληρώσεις: 20% για σύνταξη 6,95% για υγεία 7%+7% για επικουρικό 4%+4% για εφάπαξ αναδρομικά για Α2012 (ίσως και Β2011).
 7. Στη θέση σου (εκτός αν ΔΕΝ χρειάζεσαι ενημερότητες για κανά 6μηνο) ΔΕ θα το έκανα... Το πως θα γίνονται οι συμψηφισμοί, ΘΑ το μάθουμε... Μπορεί π.χ. να έχει καμία μαγική φρασούλα "μελλοντικές απαιτητέες εισφορές " ή ότι "οι συμψηφισμοί θα γίνουν σε βάθος 6μήνου" κ.λπ.. Δε ξέρω αν μπορούν τα ληξιπρόθεσμα (έτσι θα χαρακτηρίζονται τότε) να συμψηφιστούν με επιστροφές.
 8. Το έγγραφο λέει πολύ απλά το εξής: Στις 31.12.2015 είχες στο ΤΣΜΕΔΕ 4 χρόνια και 8 μήνες. Θα έπρεπε να μπεις σε άλλη κατηγορία από 01.05.2016 και να πληρώνεις περισσότερα. ΔΕ θα μπεις.
 9. Χεχεχε. Το πληγωμένο θεριό να φοβάστε..
 10. Διαφωνώ, οριζόντια, κάθετα, πλαγίως, χωροχρονικά και σε ότι άλλη διάσταση υπάρχει. Φυσικά και νόμος καταργείται με νόμο και όχι με κάτι άλλο. Αυτό είναι μία γενική αρχή που μαθαίνουν οι νομικοί όπως μαθαίνουμε εμείς την Α.Δ.Μ.Ε.. Ο νόμος του 1943 λέει λοιπόν για το ΕΜΠ, 0,50 * κάτι. Ποιο είναι πλέον αυτό το κάτι;; Αν δεν υπάρχει αυτό το κάτι, προφανώς έχει καταργηθεί εν τοις πράγμασι (ή να το πούμε και πιο πιασάρικα αφού μπήκαν στη μέση και οι νομικές υπηρεσίες, de facto και όχι de jure) και το ΕΜΠ. Με ποια λογική θα έρθεις σήμερα και θα βάλεις κάτι = 2%;;;;; Εθιμικά;;;; Επειδή "την τελευταία φορά ήταν 2%;;;;"
 11. Η αναδρομικότητα που λέει ο Δημήτρης ισχύει και για τον 4178 (και τον 4014) βάσει εγκυκλίου 4 εδάφιο 51. Όσα λοιπόν μπήκαν στον 4178, απαλλάσσονται των τελών ως 08.08.2013. Από εκεί και πέρα... πληρώνεις. Επομένως καλά έκανε ο Δήμος Αριστοτέλη όπως και ο Δήμος Προποντίδας και λογκά και άλλοι δήμοι. Εσύ τώρα που έχεις ρεύμα θα δεις πόσα σου χρεώνουν (για να πάρεις ρεύμα ήθελες ΤΑΠ οπότε κάτι δήλωσες), δες τι έχεις στην πραγματικότητα. Μπορεί να έχεις άδεια για 100, να έχεις αυθαίρετα 70 και να πληρώνεις ΔΤ για 170 (αν είσαι Ελβετός υπήκοος).
 12. Τώρα άσχετο με το θέμα, αλλά μήπως θα μπορούσε να προσφύγει π.χ. ο imho ( ) στον συνήγορο του πολίτη για το θέμα του ΕΜΠ;;
 13. Tres banal... Θα σου προτείνουν να πάρεις υδροχλωρική μελκοζίνη. Κάνεις λάθος. Εγώ τα τελευταία χρόνια τρώω με χρυσά κουτάλια. Και ένας φίλος μου. Ενώ παλιά...
 14. Δε θα μπορούσε Δημήτρη να υπήρχε "αυτόματη" αναστολή κυρώσεων με την κατάθεση της αίτησης από τον πολίτη; Μετά την εξέταση (λογικά δε θα υπήρχε τόσο μεγάλος φόρτος) θα μπορούσε να εκδοθεί η τελικη απόφαση αναστολής/διαγραφης. Κάτι σαν προσωρινα ασφαλιστικα μέτρα.
 15. Για την κάλυψη έχεις δίκιο. Για την δόμηση άδικο. Δες την Ε/Α 23 της εγκυκλίου 3. 23. Όταν δεν έχει κατασκευαστεί τµήµα κτιρίου, παρόλο που το προβλέπει η οικοδοµική άδεια σε τι κατηγορια δηλώνεται στο ν. 4178/13; Σε περίπτωση που η µη πραγµατοποίηση τµήµατος κτιρίου δεν επηρεάζει τη νοµιµότητα του υπάρχοντος, δεν υφίσταται αυθαιρεσία. Σε αντίθετη περίπτωση ρυθµίζεται η επιφάνεια που προκύπτει οτι αντίκειται στις ισχύουσες γενικές και ειδικές πολεοδοµικές διατάξεις και δηλώνεται στη σχετική κατηγορία κατά περίπτωση.
 16. Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί ο ΟΑΣΠ να γράψει σχόλιο στην διαβούλευση.. Θεσμικός παράγοντας είναι, μπορεί να τους τα πει με έγγραφο και λίγο πιο χοντρά σε κατ΄ιδίαν κουβέντα. Ασχέτως αυτών που τρομάζουν τον φίλο kan.
 17. Επομένως αν απέχεις π.χ. 1,25μ από το όριο, έχεις Υ.Δ., Υ.Κ. και Δ για τμήμα (Δ-1,25)μ.
 18. Δεν κάνουν τέτοια αυτοί. Αυτά είναι για τους λάτρεις των Σαμαροβενιζέλων, οι οποίοι αναγουλιάζουν μπροστά στο μεγαλείο της Αριστεράς. Τι δεν καταλαβαίνεις;;
 19. Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι με τους Σαμαροβενιζέλους, το έργο έσερνε, ενώ με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το έργο πήγε σφαίρα. Μπορεί να έκλαψε λίγο ο Σπίρτζης, μπορεί να στεναχωρήθηκε λίγο ο Δρίτσας, αλλά το έργο απογειώθηκε στις 30.07.2015 17 ΜΟΝΟ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 17ΩΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ. Τίποτα δεν είναι τυχαίο.
 20. Είναι δυνατόν καθηγητής πανεπιστημίου να γράφει το παραπάνω??????? Το να δώσεις συγχαρητήρια σε έναν θεσμικό το καταλαβαίνω. Το να λες (καθηγητής πράμα ε...) ότι στις αυτοψίες έσπευσαν οι συριζαίοι μηχανικοί, είναι ρε σεις πολύ εμετικό... Τελικά βιάστηκα να φύγω... Έπρεπε να το(τον) γλεντήσω λίγο ακόμα.. (κάτι δικά μου...)
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.