Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρίζα τηλεφώνου


Fokos

Recommended Posts

Εκτός από τα γνωστά κανάλια που χρησιμοποιούνται σε επαγγελματικούς κυρίως χώρους γνωρίζει κάποιος σύστημα σοβατεπί για σπίτια που να επιτρέπει να τρέχει από πίσω ηλεκτρική συρμάτωση και να επιτρέπει την τοποθέτηση πριζών χαμηλά

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά με μπέρδεψες με το σύστημα σοβατεπί (τη είναι αυτό) ηλεκτρική συρμάτωση? Λίγο ποιο λιανά για να το καταλάβω (με)

Link to comment
Share on other sites

Η μόνη αξιοπρεπώς φθηνή λύση που ξέρω είναι η εξής: παίρνεις καλώδιο UTP, καρφάκια και σφυρί και καλωδιώνεις τα δωμάτια γύρω - γύρω, πάνω από το σοβατεπί και γύρω από τις πόρτες...

 

Συμφωνώ με τον φίλο!!

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που έχω δει είναι κανονικό σοβατεπί οπου έχει γινει αυλάκι απο μέσα ή κούφωμα απο τον ξυλουργό ωστε να περάσουν καλώδια οπου βάζεις και την πρίζα σου. Κατι έτοιμο δε γνωρίζω.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Να το εξηγήσω λεπτομερώς ώστε να βοηθήσω. Έτυχε σε συγγενικό μου άτομο να δω εγκατάσταση όπου οι πρίζες είναι τοποθετημένες χαμηλά πάνω στο σοβατεπί και θεωρητικά πρέπει οι καλωδιώσεις υψηλών και χαμηλών ρευμάτων να τρέχουν πίσω από το σοβατεπί. Δυστυχώς ο συγγενής δεν ήξερε λεπτομέρειες για το τι και πως και ακριβώς γι αυτό τον λόγο έκανα το ερώτημα γιατί έχω μια περίπτωση που ενδέχεται να περαστούν τα καλώδια κάτω από τα πατώματα και ψάχνομαι για συστήματα που θα επιτρέψουν η διανομή να γίνει πίσω από τα σοβατεπί

Link to comment
Share on other sites

Για το internet υπάρχει και ενσύρματη λύση που χρησιμοποιεί τα καλώδια του ρεύματος.

 

Ψάξε στο internet για Powerline Connector ( PLC ) ή homeplug.

 

Προσωπικά έχω 8 τέτοιες συσκευές, 3 στο πατρικό, 3 στου αδερφού μου και 2 στο δικό μου.

 

Έχουν συνήθως 1 θύρα ethernet. Συνδέεις ένα στο router και στην συνέχεια από ένα σε όποια άλλη πρίζα θέλεις να έχειςπ πρόσβαση στο δίκτυο.

plc_networking1.jpg

 

Για τα τηλέφωνα μπορείς να πάρεις πολλά ασύρματα του ίδιου κατασκευαστή και να τα "παντρέψεις" με την ίδια βάση ώστε να έχεις πολλές συσκευές (δεν θα το σύστηνα όμως λόγω ακτινοβολίας).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@acdoor

 

Υπάρχουν κανάλια διανομής πλαστικά (σε διάφορα χρώματα ακόμα και σε απομίμηση ξύλου) τα οποία δέχονται εξωτερικά εξαρτήματα (είναι οι ρευματοδότες που είδες να είναι πάνω από το κανάλι). Αρκεί να πας σε ένα μεγάλο κατάστημα ηλεκτρολογικού υλικού και θα σου δείξουν εκεί. Είναι βέβαι λίγο τσιμπιμένα....

Link to comment
Share on other sites

Η πιο φθηνή λύση εφόσον θέλεις μόνο Ιντερνετ και όχι τηλεφωνία στο δωμάτιο του υπολογιστή σου και μιας και έχεις και ασύρματο δίκτυο με 15 ευρώ για μια κάρτα ασύρματου δικτύου στο desktop σου ξεμπέρδεψες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.