Jump to content

bowser-13

Members
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Ουδέτερη

About bowser-13

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Ιδιώτης-Μη μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Ηλεκτρονικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.
 1. Κλασικό "Η ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ" και "Η ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΓΟΡΓΟΝΑ" του Στρατή Μυριβήλη
 2. Το καλύτερο για μένα είναι να πάρεις τηλέφωνο στην εταιρία και να τους εξηγήσεις το πρόβλημα. Αυτοί θα σου δώσουν μια απάντηση.
 3. Δυναμική πέδηση μπορεί να γίνει σε κινητήρες βραχυκυκλωμένου δρομέα ή δακτυλιοφόρου, για μηχανές με μεγάλη αδράνεια. Η τροφοδοσία του δικτύου στον στάτη διακόπτεται και τροφοδοτείται από πηγή συνεχούς.
 4. Εφόσον έχει χτιστεί το οίκισμα για ποια θεμελειακή να μιλήσουμε; Δεν γίνεται να γίνει θεμελειακή αλλά μία άλλη γείωση, όπως αναφέρανε παραπάνω. Πιστεύω ότι αν η γείωση έχει πολύ μικρή τιμή, όπως προβλέπεται, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
 5. Σωστά. Εφόσον ο ΔΔΕ υπολογίζει το άθροισμα των ρευμάτων της φάσης και του ουδετέρου (διανυσματικά), και το αποτέλεσμα βγάζει μια διαφορά (ρεύμα διάφορο του μηδενός και μεγαλύτερο των 30mA) θα διακόψει ο ΔΔΕ... Υ.Γ.: Ρε τους κερατάδες, τι συσκευή βγάλανε...
 6. Απαγορεύεται, όμως είναι μια έσχατη λύση ( ; ) για περιπτώσεις παλιών εγκαταστάσεων που είναι δύσκολο να κατασκευαστεί γείωση... Στην περίπτωση όμως που γίνει διαρροή δεν νομίζω να διακόψει ο ΔΔΕ, απλά θα διακόψει η ασφάλεια λόγω υψηλής έντασης. Ε, αν κοπεί ο ουδέτερος, τότε θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα... Κουβέντα να γίνεται...
 7. Καλησπέρα συνάδελφοι. Μόλις μου ήρθε φώτιση και σκέφτηκα να ανοίξω αυτό το topic. Επειδή σε ένα πολύφωτο με μεταλλικά μέρη έχω μόνο φάση και ουδέτερο, μπορώ να το "γειώσω" με τον ουδέτερο; Θα έχω πρόβλημα; Παλιά ξέρω ότι γινόταν καμιά φορά και λειτουργικά μάλλον είναι σωστό. Όμως είναι και επικίνδυνο και απαγορεύεται αυστηρά από τους κανονισμούς! Αν ακουμπήσει η φάση στο μεταλλικό μέρος θα διακόψει η ασφάλεια το κύκλωμα. Τι λέτε; Θέλω τη γνώμη σας!
 8. Χμμμ... είναι πολύ καλό! Έχει και μελέτη... και λέει πολύ χρήσιμα πράγματα. Ευχαριστώ d_korkolis. Υ.Γ.: Καλό είναι το googling, δεν βαριέμαι να ψάξω. Βρίσκεις πολλά πράγματα, όμως κάπου "χάνεσαι" ανάμεσα στις πληροφορίες, άσε που και βιβλία να βρεις στην αγορά δεν θα μπορείς να τα ξεφυλλίσεις για να τα ελέγξεις! Γι' αυτό μπαίνω κατ' ευθείαν στο "ψητό" και ρωτάω εσάς...
 9. Καλημέρα παιδιά! Λοιπόν, ψάχνω μια ολοκληρωμένη μελέτη για μια εγκατάσταση φωτοβολταϊκών. Είτε αν έχετε κάποιες σημειώσεις, είτε να μου προτείνετε κάποιο βιβλίο με μελέτες... Θα κάνουμε τίποτα που το χρειάζομαι;;;
 10. Πάει ο Πανάρετος, τον φάγανε και τωρα χάθηκε ο φάκελος για το θέμα.
 11. Σωστά. Ο απόφοιτος Ηλεκτρολόγος ΤΕΙ αυτή τη στιγμή παίρνει πτυχίο με τίτλο, έτσι όπως αναγράφεται, "Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε.". Το γράφει το πτυχίο! Άρα η ίδια η πολιτεία θεωρεί τον πτυχιούχο "Μηχανικό", άρα οφείλει να το δείξει και με νέο Π.Δ.!
 12. Τι ψάχνετε; Όλα στην Ελλάδα βαδίζουν με ριθμό χελώνας. Η λογική τού ''δε βαριέσαι, και αυτό μέρα είναι...'' επικρατεί παντού. Γι' αυτό δεν προχωράει η ανάπτυξη!
 13. Εγώ δεν λέω να εξισωθούν τα Ε.Δ. των Τεχνολόγων με των Μηχανικών, εφόσον υπάρχει διαφορά και στη διάρκεια σπουδών, αλλά να αυξηθούν τα όρια ισχύος και πάψουν κάποιοι περιορισμοί.
 14. Ένα πάρκο 250 kWp όχι, αλλά μία κατοικία 50 kWp; Ή μία μελέτη για κατοικία εγκατεστημένης ισχύος 25 kW; Σαφώς. Εφόσον η άδεια αφορά καί μελέτη, σημαίνει ότι το έχουμε το δικαίωμα μελέτης άρα και υπογραφής, όμως για το ορισμένο όριο ισχύος. Έτσι μου είπαν στη Νομαρχία.
 15. Θέλω να ρωτήσω για να μου απαντήσει κάποιος που ξέρει σίγουρα. Ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. έχει μια περιορισμένη άδεια με τα γνωστά επαγγελματικά δικαιώματα. Γνωρίζουμε τις δυνατότητές (τα όρια kW) του πάνω στις μελέτες για κατοικίες. Αν Η/Μ θέλει να κάνει μελέτη φωτοβολταϊκών για στέγη 50kWp ή 100kWp; Πότε υπογράφει;
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.