Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τμήμα οδού ρυμοτομικού, που καταλαμβάνει τμήμα του ΟΤ


Recommended Posts

το ρυμοτομικό της πόλης μου είναι προ του 1900 και δεν έχει γίνει τίποτα περισσότερο πέραν αυτού. υπάρχει ένα τμήμα περίπου 6μ2 (προφανώς μη άρτιο και μη οικοδομίσημο) το οποίο ενώ στο ρυμοτομικό φαίνεται τμήμα του ο.τ. , στο καεκ φαίνεται ότι είναι τμήμα της οδού και ιδιοκτησία του δήμου. κάποιος ιδιώτης θέλει λοιπόν να τα αγοράσει αυτά τα 6μ2 ο οποίος είναι ιδιοκτήτης των 2 όμορων, σε αυτό το τμήμα, οικοπέδων.

Δεν έχω δυστυχώς μεγάλη γνώση στα ρυμοτομικά (δεν μπορουν να κάνουν όλοι όλα...)...

Αυτό που κάποιος συνάδελφος μου είπε είναι ότι αρκεί μια απόφαση δημοτικου συμβουλίου και η οικονομικη υπηρεσία να καθορίσει το οικονομικό τίμημα. κάπου διάβασα ότι συστήνεται και επιτροπή για καθορίσει τη τιμή μονάδας.

επίσης αυτό το κομμάτι είναι αναγκαστικά προσκυρωτέο στα άλλα οικόπεδα;;;

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον το τμήμα αυτό είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο και μη τακτοποιήσιμο με τα όμορα είναι υποχρεωτικά προσκυρωτέο. Ο ιδιοκτήτης των ομόρων συντάσσει κατάλληλο Τοπογραφικό Διάγραμμα όπου εμφανίζονται τα δικά του οικόπεδα και το υπόψη τμήμα, με αναλυτική περιγραφή των γεωμετρικών τους στοιχείων, δήλωση Μηχ/κού 651/77 & 1337/83, όρους δόμησης, απόσπασμα ρυμ.σχ. κλπ και το υποβάλλει στο Δήμο με αίτηση για αγορά του τμήματος.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι,

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχουμε ένα ΡΣ, το οποίο, πιθανά, δεν έχει εφαρμοστεί στο έδαφος είτε στο σύνολό του είτε στην περιοχή που του τμήματος των 6 τμ που ενδιαφέρει τον getheod.

 

Απαιτείται, λοιπόν, να συνταχθεί πράξη αναλογισμού και, ενδεχομένως, τακτοποίησης, με την οποία θα εφαρμοστεί στο έδαφος το ΡΣ και θα λυθούν τα όποια προβλήματα. Το τδ, που θα συνταχθεί, όπως, σωστά, περιγράφει ο ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ, πρέπει να υποβληθεί στην οικεία πολεοδομία για την έκδοση της πράξης και της σχετικής απόφασης Νομάρχη.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Για να βεβαιωθούμε ότι σ' ένα O.T. δεν έχει συνταχθεί πράξη αναλογισμού υπεύθυνος για να μας το βεβαιώσει είναι ο δήμος ή πολεοδομία;

Link to comment
Share on other sites

Η πολεοδομία, με την παλαιά έννοια, δεδομένου ότι γνωρίζει κάθε πράξη που έχει εκδοθεί για κάθε ΟΤ.

Link to comment
Share on other sites

τμήμα περίπου 6μ2 (προφανώς μη άρτιο και μη οικοδομίσημο) το οποίο ενώ στο ρυμοτομικό φαίνεται τμήμα του ο.τ. , στο καεκ φαίνεται ότι είναι τμήμα της οδού

για κοινόχρηστο μου φαίνεται και άδικα τα τρεξίματα..

θα εξυπηρετούσε να έβαζες απόσπασμα του ρυμοτομικού

Link to comment
Share on other sites

και πώς θα εξακριβώσουμε ότι είναι όντως κοινόχρηστο; Αν σε αυτό το τμήμα έχει πρόσωπο >5μ τυφλό οικόπεδο άρτιο κατά το Εμβαδόν τι γίνεται; δεν οικοδομείτε με το άρθρο 25;

 

Επανέρχομαι στο θέμα για να έχει χαρακτηριστεί ένα τέτοιο τμήμα ως κοινόχρηστο τι απαιτείται απόφαση δημοτικού συμβουλίου; Πως ο δήμος μπορεί να προβεί στο χαρακτηρισμό του;

Link to comment
Share on other sites

@getheod

Το γεγονός ότι ο ΟΤΑ δήλωσε το συγκεκριμένο τμήμα του ΟΤ ως ιδιοκτησία του και ειδικότερα ως τμήμα δρόμου, δεν σημαίνει ότι, πράγματι, αυτό είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς και έτσι ερμηνεύεται το ΡΣ στο συγκεκριμένο ΟΤ. Θέλει μεγάλη προσοχή το θέμα και πρέπει να συνεργαστείς με κάποιον έμπειρο στα θέματα αυτά.

 

Με δεδομένο ότι το ΡΣ έχει εγκριθεί πριν από το 1900, δηλαδή σε περίοδο που οι συμβολισμοί σχεδίασης των ΡΣ ήταν διαφορετικοί από τους σημερινούς (υπάρχουν ΡΣ πόλεων του 19ου αι., και συγκεκριμένα της Πελοποννήσου, που οι ΡΓ και ΟΓ είναι σχεδιασμένες με κόκκινη μελάνη κ.α.), νομίζω ότι πρέπει να αποκλειστεί η περίπτωση του να είναι χαρακτηρισμένο το τμήμα αυτό ως ΚΧ στο ΡΣ. Υποθέτω ότι ο ΟΤΑ έχει καταλάβει ότι δεν διεκδικείται από κανένα και το δήλωσε στο κτηματολόγιο ως δικό του.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.