Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανισοσταθμία σ' έναν όροφο


 

Recommended Posts

Γεια σας,

 

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Μου έχει ζητηθεί για ένα σπίτι στον ίδιο όροφο να γίνουν 2 γειτονικές ανισόπεδες πλάκες (η πλάκα του σαλονιού να είναι πιο ψηλά από το υπόλοιπο σπίτι κατά περίπου 60 cm, 3-4 σκαλοπάτια. Μήπως μπορείτε να μου πείτε την μορφή σύνδεσης των στοιχείων (πλάκες δοκάρια υποστυλώματα)στο σημείο ένωσης των 2 πλακών? Δεν μπορώ να φανταστώ πως συνδέονται τα φέροντα στοιχεία. Επίσης αν έχουμε ανισόπεδες πλάκες στο δάπεδο πρέπει να διαταχθούν ανισόπεδα και οι πλάκες οροφής? ώστε να διατηρηθεί το ίδιο ύψος ορόφου?

 

Ευχαριστώ

 

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 38
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αφου η διαφορα σου ειναι 60cm παλι καλα.

Μια απλη και ευκολη λυση ειναι να δωσεις ενιαια σταθμη με υψος τον μεσο ορο τους και στην ενωση των 2 ανισοσταθμων να βαλεις δοκο σχηματος Ζ ή ορθογωνικη με το υψος που χρειαζεσαι. Βεβαια αναλογα και το προγραμμα που χρησιμοποιεις .Επισης τιθεται και το ζητημα των κοντων υποστυλωματων που δημιουργουνται .Δες εδω, υπαρχει εκτενης συζητηση

 

http://www.michanikos.gr/ftopic1075-0-asc-0.html

Link to comment
Share on other sites

Θα τοποθετήσεις δοκό μορφής Ζ για να γεφυρώσεις τις δύο ανισόσταθμες πλάκες. Που σημαίνει ότι θα πρέπει να τοποθετήσεις στις κατάλληλες θέσεις υποστυλώματα (για να πατήσει αυτή η δοκός). Αν υπάρχει κάπου γωνία της ανισοσταθμίας σε κάτοψη, εκεί θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να μπει υποστύλωμα (γιατί θα χρειαστεί να ενωθούν δύο ανισόσταθμες δοκοί, και μόνο με υποστύλωμα μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο).

 

Γενικά είναι λίγο περίπλοκο στη σύλληψή του, αλλά αν το κάνεις μία φορά και καταλάβεις πώς θα στηθεί το όλο πράγμα, θα δεις ότι είναι σχετικά απλό.

Link to comment
Share on other sites

αν και είναι μικρή η ισοσταθμία θα πρότεινα την δοκό Ζ να την κάνεις λίγο πιο παχιά για να είναι πιο ισχυρή σε διάτμηση εγκάρσια στο ύψος της. Άλλο που μπορείς να προβλέψεις είναι τα υποστυλώματα που θα βρίσκονται στην ανισοσταθμία να τα τοποθετήσεις με τον ισχυρό τους άξονα παράλληλο σε αυτήν και να μην είναι μικρά. Κατά κάποιον τρόπο και αυτά θα εμποδίσουν τις σχετικές μετατοπίσεις των πλακών

Link to comment
Share on other sites

1. Συμφωνείτε με την όπλιση της ανισοσταθμίας?

2. Χρειάζεται φουρκέτα και στις πλάκες Π1 και Π3 (επειδή και εκεί υπάρχει ελέυθερο άκρο πλάκας) εκτός από τις Π2 και Π5 που υπάρχουν?

3. Για τους χρήστες Fespa:

είναι σωστό από πίνακες εξαιτίας της ανισοσταθμίας να θεωρήσουμε ότι "σύνδεση πλάκας Π1 κάτω ->0", "σύνδεση πλάκας Π2 άνω και δεξιά ->0", "σύνδεση πλάκας Π3 κάτω ->0" και "σύνδεση πλάκας Π5 άνω ->0"? για να προσομοιωθεί καλύτερα η κατάσταση αφού κατά την επίλυση θα σταματήσει τα σίδερα των πλακών στα δοκάρια?Θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε τότε τις πλάκες μας τριέρειστες?

 

3.jpg[/img]

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.