Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομιμοποίηση κτίσματος με πραγματικό εμβαδό μικρότερο από αυτό της άδειας


titos80

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλημέρα.

Μου έχει τύχει μία περίπτωση που ιδιώτης έχει χτίσει το '82 κατοικία εντός σχεδίου και έχει πραγματοποιήσει λιγότερα τετραγωνικα απο τα προβλεπόμενα της άδειας. Θέλει να τακτοποιήσει το θέμα γιατί σκέφτεται να μεταβιβάσει στα παιδιά το σπίτι και θέλει να ειναι καθ'όλα νόμιμο.

Φάκελος δεν υπάρχει στην αρμόδια πολεοδομία, γιατί είναι απο ΥΑΣΒΕ. Ούτε στην ΥΑΣΒΕ υπάρχει κάτι αφού με ένα έγγραφο που έχει πάρει το '93 πιστοποιείται οτι ο φάκελος θα έπρεπε να είναι στην πολεοδομία.

Το ερώτημά μου είναι το εξής: Τι μπορώ να κάνω για να βρω τι γίνεται με την παλιά άδεια;;; Αν δεν τη βρω θα μπορέσω να κάνω τη δουλεία μου;;;

Αρκούν τα παλιά σχέδια που έχει ο πελάτης μου στο δικό του φάκελο;;;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Κάνε αίτηση σε Πολεοδομία και ΥΑΣΒΕ να σου δώσουν γραπτώς βεβαίωση απώλειας φακέλου ή βεβαίωση διαβίβασης φακέλου αντίστοιχα. Τις βεβαιώσεις αυτές μπορείς να βάλεις στο φάκελο της νομιμοποίησης αντί για άδεια και να είσαι καλυμμένος. Βοηθητικά ωστόσο μπορείς να προσκομίσεις τα σχέδια του ιδιοκτήτη.

 

Ποιά είναι ακριβώς η διαφορά μεταξύ αυτού που χτίστηκε και αυτού που προέβλεπε η άδεια;

Link to comment
Share on other sites

Παρόμοιο θέμα έχω με δύο καταστήματα που άλλαξαν διαρρύθμιση σε σχέση με τα σχέδια της οικοδομικής άδειας έτους 1973, το ένα μίκρυνε κατά 5τ.μ. και το άλλο μεγάλωσε (χωρίς διαφοροποίηση στη συνολική δόμηση/κάλυψη). Τα καταστήματα όπως τελικά κατασκευάσθηκαν και υφίστανται σήμερα όπως εμφανίζονται στα σχέδια της σύστασης οριζ. ιδιοκτησίας του ιδίου έτους. Με ποια διαδικασία τακτοποιείται το θέμα ; Θα καταβληθεί πρόστιμο αυθαιρέτου ;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.