Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εργοστάσια Δ.Ε.Η.


GeoFoto

Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος που μπορώ να βρώ διαγράμματα ροης παραγωγικής διαδικασίας των εργοστασίων της ΔΕΗ. Αν τα ζητούσα απο την γραμματεία του εργοστασίου, τι πιθανότητες θα είχα να μου τα δώσει ?

Επίσης, κάτι ακόμα, που θα έβρισκα μετρήσεις για τις εκπομπες αέριων ρύπων και εκλύσεις υγρών ρύπων ?

Link to comment
Share on other sites

Για τις εκπομπές ρύπων, δοκίμασε να επικοινωνήσεις στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, με τον Δρ. Τσικριτζή Λάζαρο.

Είναι δραστήριο μέλος των οικολόγων πράσινων και έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με τα προβλήματα των ρύπων απο τη ΔΕΗ στην Δυτική Μακεδονία όπου παράγεται το 80% του ρεύματος της Ελλάδας.

 

Για διαγράμματα ροης παραγωγικής διαδικασίας δε γνωρίζω να σε βοηθήσω, και είμαι απαισιόδοξος ότι θα στα παραχωρήσουν απο την εταιρία.

Δοκίμασε πάντως. Δεν έχεις κάτι να χάσεις εκτός απο χρόνο!

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου εννοείς αν εννοείς το διαγραμμα της λειτουργίας του σταθμού έχω και εγώ ένα απο τον ΑΗΣ καρδιάς. Αν το χρειαστεις πες μου να το ψάξω, απλά το έχω σε χαρτί

Link to comment
Share on other sites

Φίλε George T. μιλάμε για το ίδιο flash animation που δημιούργησε ο Γιώργος Κόμπος. Εαν το έχεις μόνο σε χαρτί μπορώ να σου το στείλω.

 

Το διάγραμμα λειτουργίας του ΑΗΣ Καρδιάς παρουσιάζει τους βασικούς κύκλους Νερού-Ατμού, Αέρα-Καυσαερίων και καυσίμου και απεικονίζει τα τριά στάδια του στροβίλου Υψηλής, Μέσης και Χαμηλής Πίεσης. Ο λέβητας που απεικονίζεται αποτελείται από τους εναλλάκτες θερμότητας Οικονομητήρας, Υπέρθερμος 1,2 κ 3 και Ανάθερμος 1 κ 2 ενώ για το τροφοδοτικό νερό εμφανίζονται 6 προθερμαντές.

 

Επίσης για όσους ενδιαφέρονται θα ανέβει στο youtube προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, video animation μιας λιγνιτικής μονάδας που δημιουργείται μέσω του 3D ΗΜΙ/SCADA που αναπτύσσει η εταιρία μου (keywords nDimension 3D HMI SCADA). Για την ώρα μπορείτε να δείτε μια απλουστευμένη έκδοση στο

Link to comment
Share on other sites

Προσπαθώ να τελειώσω μια διπλωματική πάνω στην Πρόληψη Ρύπανσης στα εργοστάσια της Μεγαλόπολης. Απλώς, έχω κάποιες αμφιβολίες αν κάποιος από την ΔΕΗ θα θέλει να μοιραστεί οποιοδήποτε στοιχείο όσον αφορά τα διαγράμματα ροής, τις αντιρυπαντικές τεχνολογίες των εργοστασίων και στοιχεία για τις εκπομπές, τις εκλύσεις και τα στερεά απόβλητα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.