Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πυρασφάλεια και πυροπροστασία παρασκευαστηρίου


Recommended Posts

Αγαπητοί συνάδελφοι γεια σας!

Γνωρίζει κάποιος νομοθεσία για παρασκευαστήριο μπουγάτσας; Αν χρειάζεται ενεργητική πυροπροστασία ή απλά μια μελέτη πυρασφάλειας;

Ανήκει στην κατηγορία βιομηχανίες-βιοτεχνίες;

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

άδεια θες να βγάλεις;

είναι καινούργαια οικοδομή και κάνεις μελέτες πολεοδομίας;

ανανέωση πιστοποιητικού θέλεις;

τι εννοείς μία απλή μελέτη πυροπροστασίας;παθητική μόνο;

αν θέλει άδεια και κάνει εμπόριο χονδρικής τότε ανήκει στην κατηγορία βιοτεχνίες.για απαλακτικό από εκδοση άδειας δεν θελει μελετη γιατι είναι κάτω από 22κw ισχύ.θέλει μόνο τα τιμολόγια από τους πυροσβεστήρες.αν είναι πάνω από 22 κw θέλει μελέτη.αν είναι καινούργιο κτίριο εξαρτάται πως το έχει δηλώση στην άδεια ο αρχιτέκτων.αν π.χ. στον τίτλο λέει ''ισόγεια οικοδομή με υπόγειο''θέλει μόνο παθητική.αν το έχει δηλώσει ''εργαστηριο παρασκευής μπουγάτσας''θέλει ενεργητική με άρθρο 11 του π.δ. 71/88.αν τέλος γαι κάποιο λόγο θέλει ανανέωση πιστοποιητικόυ θέλει ξανά ενεργητική

Link to comment
Share on other sites

Είναι υπάρχον κτίριο και βρίσκεται στο ισόγειο. Παλαιότερα λειτουργούσε ως "σνακ μπαρ". Η εγκατεστημένη ισχύς θα είναι 13ΚW. Δηλαδή δεν χρειάζεται άδεια από τη διεύθυνση βιομηχανίας; Απλά μία μελέτη όπως για μία καφετέρια (πυροσβεστήρες με σχέδιο και κατάθεση στην Π.Υ.); Από τη διεύθυνση βιομηχανίας δεν πρέπει να πάρω κάποιο πιστοποιητικό ότι δε χρειάζεται μόνιμα εγκατεστημένα συστήματα κατάσβεσης;

Παίζει ρόλο αν η οικοδομή είναι κατασκευασμένη πριν ή μετά το 1989;

Link to comment
Share on other sites

οχι δεν θελει άδεια.θα πάρεις απαλακτικό.για να το πάρεις όμως δεν είναι απλή διαδικασία.καταρχήν στο ξαναλέω αν ΔΕΝ κάνει εμπόριο χοντρικής δεν κατατάσεται στην δ.βιομηχανίας αλλά είναι κατάστημα και πάει στο δήμο.αν θέλει απαλακτικό πρέπει:

 

 

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για την απαλλαγή από την υποχρέωση εφοδιασμού με άδεια εγκατάστασης και άδεια λειτουργίας των επαγγελματικών εργαστηρίων σύμφωνα με την αρ. Φ15/ΟΙΚ.7816/616/14-4-2005 Υπ. Απόφαση (ΦΕΚ 542/ΤΒ/22-4-2005) (για κινητήρια ισχύ μέχρι 22 kW ή θερμική μέχρι 50 kW)

 

1.Αίτηση του ενδιαφερομένου προ τη Δ/νση Ανάπτυξης, στην οποία αναγράφονται πλήρη στοιχεία της διεύθυνσης, που πρόκειται να ιδρυθεί το συγκεκριμένο επαγγελματικό εργαστήριο(Δήμος ή Κοινότητα ,συνοικία, οδός αριθμός).

2. Βεβαίωση χρήσης γης από την αρμόδια Πολεοδομική Υπηρεσία (εφόσον από τη βεβαίωση χρήσης γης προκύπτει ότι δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση της ζητούμενης δραστηριότητας δεν είναι δυνατή η χορήγηση απαλλαγής από την υποχρέωση εφοδιασμού με άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας).

3. Ειδική Δήλωση (συμπληρωμένη). Η ειδική δήλωση παραχωρείται από τη Δ/νση Ανάπτυξης.

4. Έγκριση περιβαλλοντικών όρων με συνημμένη την εγκεκριμένη μελέτη.

5. Αντίγραφο του τιμολογίου αγοράς των πυροσβεστήρων μαζί με τη σχετική υπεύθυνη δήλωση του πωλητή ότι πληρούν τους όρους καλής λειτουργίας και ασφάλειας σύμφωνα με την ΚΥΑ 618/43/05 όπως τροποποιήθηκε με τη 17230/671/05 όμοια ή Πιστοποιητικό Πυροπροστασίας εφόσον απαιτείται.

Link to comment
Share on other sites

Είναι βασικό είναι αν πουλάει χονδρική και χαρακτηριζεται ως εργαστήριο ή αν πουλάει λιανική και χαρακτηρίζεται ως κατάστημα με παρασκευαστήριο.

Πιστοποιητικό πυροπροστασίας θα χρειαστείς σε κάθε περίπτωση.

Αν είναι πριν ή μετά το 89 παίζει μεγάλο ρόλο, αφού αλλάζει ο νόμος βάσει του οποίου το αντιμετωπίζεις, ενώ για μετά το 89 θες οπωσδήποτε θεωρημένο αντίγραφο παθητικής (λογικά θα το έχουν ήδη στην πυροσβεστική αν λειτουργούσε ΝΟΜΙΜΑ ως σνακ μπαρ) και επίσης δε μπορείς να ζητήσεις αποκλίσεις.

Σαφώς και η διέυθυνση βιομηχανίας δεν σου λέει αν απαιτείται μόνιμο σύστημα ή όχι.Δεν είναι δουλειά της αυτό.

 

Παρεπιπτόντως αν έχεις υγραέριο απαιτείται μελέτη για τους χώρους χρήσης υγραερίου, συνήθως την κάνουμε τη μελέτη για όλο το κατάστημα σε αυτές τις περιπτώσεις.

Link to comment
Share on other sites

MECH νομίζω πως κάνεις λάθος.τα μικρά καταστήματα (χώροι έκθεσης και πωλήσεων)δεν θέλουν πιστοποιητικό πυροπροστασίας.εγώ εβγαλα απαλακτικό για εργαστήριο ζαχαροπλαστικής πριν 2 μήνες και δεν μου ζήτησαν επίσης πιστοποιητικό.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο σαν εργαστήριο απαλάσσεται με βάση τη Φ15 (http://www.ypan.gr/docs/KYA(130206).pdf).

Τα ζητάνε οι δήμοι όμως αν μιλάμε για καταστήματα με παρασκευαστήριο.

Link to comment
Share on other sites

Πρόσφατα έβγαλα μια άδεια για ζαχαροπλαστείο παρασκευαστήριο το οποιο οτι φτιαχνει θα το διαθετει στο ίδιο το καταστημα του .

Η αδεια της επιχείρησης προφανώς θα σου χορηγηθεί απο τον δήμο οπότε η επιχείρηση υπάγεται σε υγειονομικές διατάξεις και οχι στον 3325/05.

Αν η αδεια η οικοδομικη ειναι πρίν την την ισχυ της Πυροσβεστικής διαταξης 71/89 τότε δεν θέλεις παθητική αν είναι μετα το φλεβάρη του 89 θέλεις την παθητική η οποία πρεπει να υπάρχει και στον φάκελο της Ο.Α.

Πρέπει να φαινεται απο την Ο.Α οτι η χρήση του συγκεκριμένου τμήματος που καταλαμβάνει η επιχείρηση είναι κατάστημα θα σου ζητηθεί και βεβεαιωση χωρου κυριας χρήσης απο τον δήμο αλλωστε.Οσον αφορα την ενεργητική θα κάνεις μελέτη με την 8γ/2007 αν το κτιριο σου ειναι μετα το φλεβάρη /89 επίσης εφόσον έχεις παρασκευαστήριο θα έχεις και εστια με υγραέριο οποτε θα χρειαστεις και συμπληρωματική μελέτη υγραερίου .

.Δωσε και άλλα στοιχεία για το έργο αν θέλεις για να έχουμε καλύτερη εικόνα .

Link to comment
Share on other sites

σωστά τα παραπανω με τη διαφορά ότι με την 8γ πας αν είναι ΠΡΙΝ την έναρξη ισχύος του 71/88 για την ενεργητική και όχι μετά.μετά πας με το 71/88.

Από βιασύνη μάλλον γράφτηκε έτσι..

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια σας! Τελικά με βάση την ηλικία του κτιρίου και την εγκατεστημένη ισχύ θέλει πυροπροστασία στην ΠΥ ως βιοτεχνία τύπου Ο. Όμως ακόμα μια απορία:

Έχει ένα βραστήρα θερμικής ισχύος 12,160 KW

Ένα ζυμωτήριο κινητήριας ισχύος 0,750 ΚW

Τρεις καταψύκτες συνολικής κινητήριας ισχύος 0,552 ΚW

 

Συνολική θερμική: 12,160 KW

 

Συνολική κινητήρια: 1,302 KW = 1,75 ΗΡ

 

Στη μελέτη όπου "Συνολική ισχύς ΗΡ_____" θα συμπληρώσω μόνο την κινητήρια (1,75 ΗΡ);

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.