Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Καταπάτηση οικοπέδου


PANOSHATZIK

Recommended Posts

ρωτω,οποιος ξέρει ,εχω 500 τμ οικοπεδο και πηγα να το δω μετα απο δυο χρονια[παραθαλασιο]ο γειτονας εριξε το φραχτη τεσσερα μετρα μηκος καιι μπηκε και 15 εκατοστα κτιζοντας ενα κιοσκι με κολονες 3,5 μετρα τοιχειο στην μερια μου, λουκι νερου στο χωρο μου και η σκεπη σιριζα εχοντας βγαλει και παραθυρα στο μερος μου ,τι κανω, θελω γνωμες,ευχαριστω.[παλια ηταν αγροτεμαχιο εχει καπου στα 4 χρονια εντος σχεδιου].

Link to comment
Share on other sites

Να πας γρήγορα να βρεις Τοπογράφο Μηχανικό για σύνταξη Τοπογραφικού Διαγράμματος όπου θα φαίνονται οι καταπατήσεις και οι αυθαιρεσίες (έχει οικοδομική άδεια ?) του γείτονα και Δικηγόρο για να ξεκινήσει αμέσως διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων.

Αν έχει ενατχθεί βέβαια στο σχέδιο, όπως λες, μπορεί να έχει μετακινηθεί, λόγω της Πράξης Εφαρμογής, το μεταξύ σας όριο αλλά και πάλι ο γείτονας πριν καταλάβει οποιοδήποτε τμήμα που τυχόν του έδωσε η Πράξη έπρεπε να στο είχε γνωστοποιήσει με δικαστικό επιμελητή.

Link to comment
Share on other sites

Άρθρο 12 Ν.1337/83

Σε περίπτωση άρνησης του κατόχου ή νομέως να παραδώσει το ακίνητο που το αφαιρείται σύμφωνα με την πράξη εφαρμογής, εντός 15 ημερών από της εις αυτόν εγγράφου προσκλήσεως, διατάσσεται η αποβολή του, με απόφαση του Mονομελούς Πρωτοδικείου που εκδίδεται μετά από αίτηση των παραπάνω ενδιαφερομένων, κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων.

Η έγγραφη πρόσκληση συντάσσεται από την αρμόδια Πολεοδομία και κοινοποιείται με δικαστικό επιμελητή για τη διασφάλιση της παραλαβής από τον ιδιοκτήτη και προκειμένου να αρχίσει να μετράει η 15θήμερη προθεσμία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.